Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sola şi Ovlac sunt vârful de lance al SAM

Publicat: 29 martie 2021 - 13:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Maşini Agricole Inteligente” (Smart Agro Machines) stabileşte noi standarde pentru nivelul producţiei şi al eficienţei în agricultură.

SOLA Prosem de la SAM_b

Deşi anul trecut a fost unul dificil pentru majoritatea fermierilor români şi, implicit, pentru toţi actorii implicaţi în sectorul agricol,SAM(Smart Agro Machines) a reuşit să îşi menţină ritmul de dezvoltare şi să realizeze o cifră de afaceri chiar puţin mai bună decât în 2019.

"Aceasta denotă faptul că majoritatea fermierilor au realizat că agricultura nu stă în loc şi, în ciuda efectelor pandemiei, pentru a produce eficient, trebuie să lucrezi cu tehnică agricolă modernă şi să faci permanent investiţii. Dacă fermierul nu produce, nu avem ce pune pe masă", apreciază Ciprian Popa, administrator Smart Agro Machines.

 

În curând, locație nouă


Aflată în al şaselea an de activitate, compania SAM se pregăteşte să se mute într-o locaţie nouă, la intrarea în localitatea Biharia, tot pe drumul Oradea - Satu Mare, practic la 1 km distanţă de locaţia actuală. La noul sediu urmează să fie construită o clădire administrativă cu birouri, service şi depozit de piese de schimb.

 

Companie 100% românească


Companie cu capital integral românesc, SAMşi-a diversificat continuu portofoliul de maşini agricole şi echipamente oferite fermierilor din zona de nord-vest a ţării. Alături de binecunoscutele branduri Sola, Ovlac, Versatile, Rostselmash, Agrifac şi Steyr, compania oferă utilaje pentru toate categoriile de fermieri de la: Solis, Ermo, Agromehanika, Wielton, Romsan, Expom, Mecanica Ceahlău, Eurospand, Sfoggia, Ziegler, Optigep, Celli, Enorossi, Agrimec, Antti şi Cosmo.

Ciprian Popa SAM _b

Partenerii spanioli (Sola și Ovlac - n.r.) ne susţin prompt, atât cu traininguri de specialitate pentru oamenii de vânzări şi service, cât şi în teren, direct la clienţii noştri - CIPRIAN POPA, Administrator Smart Agro Machines

 

TENDINŢELE PIEŢEI DE UTILAJE


La noi, piaţa utilajelor agricole nu este saturată, tendinţa este evident de creştere. "Fermierii se documentează permanent şi îşi doresc să aducă în fermele lor tehnică şi tehnologii cât mai avansate, pentru a-şi uşura munca şi a scurta timpii de lucru. Evoluăm cu toţii, astfel că şi fermierii, chiar şi cei cu suprafeţe mici, au început să cumpere utilaje noi, dotate modern, cu computere, GPS-uri, etc”, observa administratorul Smart Agro Machines.


Munca echipei SAM dă roade

 

Teritoriul acoperit deSAM, în detaliu, cuprinde judeţele: Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş-Severin. "Acoperim toată zona de nord-vest a ţării cu o echipă formată din 10 angajaţi, din care 4 manageri regionali de vânzări (Bihor, Satu Mare, Cluj și Timișoara) şi ne dorim să fim cât mai aproape de nevoile fiecărui fermier. De asemenea, avem parteneri şi dealeri în toată ţara, cu care menținem o bună colaborare comercială pentru vânzarea brandurilor pentru care suntem importatori unici. Le mulțumim tuturor fermierilor şi clienţilor noştri pentru că am ajuns la acest nivel de dezvoltare şi pentru încrederea lor. Totodată, mă bucur să văd că munca echipeiSAMdă roade", ne-a declarat Ciprian Popa.

SAM Versatile 370_b

 

Branduri de top în portofoliul SAM


Maşinile de semănat Sola şi utilajele Ovlac continuă să fie unele dintre cele mai de succes produse din portofoliul SAM. Colaborarea cu producătorii spanioli Sola şi Ovlac, precum şi cu Marius Mitra, reprezentantul acestora în România, decurge firesc şi creşte de la an la an. "Începutul de an este promiţător şi avem încredere în echipa SAM care ne-a dovedit că este mereu alături de fermieri. Oferim finanțare direct de la producător, atât la Sola cât și la Ovlac, pe 5 ani cu dobânda de 1,8%" a precizat Marius Mitra, reprezentant Sola şi Ovlac în România.

SAM semanatoare_b

Utilajele Sola şi Ovlac au câteva particularităţi care le fac unice. De exemplu, semănătorile de precizie Sola au o cameră de vid brevetată, care se roteşte împreună cu discul de porumb sau de floarea-soarelui, reducând la minim frecarea şi producerea de curent electrostatic (acesta ţine boabele lipite pe disc, după "tăierea" vidului). Astfel, precizia de semănat este de 100% chiar şi la viteze mari, de până la 12 km/h cu modelele convenţionale şi de până la 15 km/h la modelele Elektra (cu distribuţie electrică şi variabilă, atât pentru seminţe, cât şi pentru îngrăşăminte.

Dintre utilajele Ovlac pentru prelucrarea solului, cele mai căutate sunt plugurile din gama Mini - dedicate pentru o arătură la adâncime mică şi ideale pentru încorporarea resturilor vegetale, astfel încât să accelereze descompunerea acestora.

 

Feedback bun

 

Semănătorile Sola şi utilajele Ovlac permit lucrul în regim normal de funcţionare pentru un minim de 4-5 ani, fără investiţii suplimentare. Ca urmare, şi feedback-ul primit de la fermierii care le utilizează este unul deosebit de bun. Cel mai mult este apreciată rezistenţa şi calitatea utilajelor, ceea ce le conferă o durată de viaţă mare. "Deşi noi avem permanent piese de uzură (şi nu numai) pe stoc, în valoare de câteva mii de euro, nu avem cui să le vindem, deoarece numărul de reparaţii în primii ani de funcţionare este foarte mic. Fermierii au înţeles cât este de important să nu scoţi bani din buzunar pentru piese încă din primul an de lucru cu un utilaj", a menţionat Ciprian Popa.

 

Consultanţă şi finanţare


SAMare oameni bine pregătiţi pentru a acorda consultanţă şi finanţare în achiziţia de utilaje, precum şi găsirea soluției potrivite pentru fiecare fermă. Totodată, compania oferă pachete cu dobânzi subvenţionate începând de la 0%, prin partenerii finanţatori.

"Seriozitatea şi promptitudinea echipei ne-a adus în atenţia multor fermieri şi am reuşit să fim prezenţi în tot mai multe ferme din ţară. Rog fermierii, parteneri sau viitori parteneri, să privească cu încredere în viitorul agriculturii, iar noi, echipaSAMpromitem să le fim alături cu servicii, tractoare şi utilaje de ultimă generaţie. Dorim să lucrăm alături de fermieri, ca să ducem agricultura ţării la următorul nivel!", a încheiat Ciprian Popa.

Informaţii suplimentare: 0723.255.644; e-mail: office@s-a-m.ro; www.s-a-m.ro

 

Vizualizat: 1237 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?