Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sola Prime Planter

Publicat: 27 martie 2017 - 01:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Unitatea de semănat Prime Planter Prosem K - produsul consacrat al companiei Sola - a cunoscut o îmbunătăţire continuă a fiabilităţii şi a calităţii procesului de semănat.

Gama de semănători produse de Sola este una dintre cele mai diverse de pe piaţă: „Producem semănători de la 4 până la 36 de rânduri. Fabricăm custom-made semănători pentru ferme foarte mari din Ucraina, care lucrează peste cinci sute de mii de hectare, folosite la porumb şi rapiţă. Semănătorile sunt proiectate şi dotate conform specificaţiilor cerute de clienţi: cu îngrăşământ lichid, solid, centralizat cu microgranulare, cu bazin central de seminţe etc. Maşinile sunt proiectate, construite, apoi testate de către clienţi, după care vine comanda” a spus Marius Mitra, reprezentat Sola în România.
Firma Sola este flexibilă şi atentă la necesităţile clienţilor: „Vom începe şi cu fermele mari din România o colaborare pentru semănătorile la comandă. Sola produce şi semănători variabile mecanic şi hidraulic sau telescopice, cu distanţa între rânduri de la 35 până la 80 cm”, a adăugat Marius Mitra.

Semănătorile Sola cu element Prime Planter
Principalele componente ale elementului de semănat Prime Planter sunt: distribuitorul de seminţe, discul dublu de semănat, sistemul mecanic de reglare a presiunii şi sistemul de control al adâncimii de semănat. Sola a păstrat sistemul de distribuţie mecanică. Este în testare un sistem de distribuţie electrică, prin care se elimină toată partea ce presupunea acţionarea mecanică cu lanţ. Noul sistem va conţine un motor adaptat direct la cutie şi fără transmisie şi va fi lansat pe piaţă cel mai probabil în toamnă, la Agritechnica 2017.
• Sistemul de reglaj prin rotaţie este foarte simplu, spre deosebire de vechiul mecanism cu manivelă ce necesita o forţă mai mare. Astfel, se poate creşte presiunea până la 185 kg.
• Sistemul de distribuţie cu disc cu prindere magnetică, prin care camera de vid se roteşte în acelaşi timp cu discul, elimină practic frecarea şi creşte foarte mult durata de viaţă a discurilor (nu mai apar fisuri pe garnitură ca la sistemele tradiţionale).
Sistemul de reglaj şi de distribuţie Sola, precum şi discurile duble înclinate permit plasarea cu precizie a fiecărei seminţe şi un bun contact cu solul, ceea ce va avea ca rezultat o mai bună rată de germinare.
• Roţile pentru adâncime sunt independente, iar sistemul dublu disc de la Sola prezintă două diferenţe majore faţă de ceilalţi producători:
- Dublul disc are patru răzuitori, câte unul extern şi unul intern pentru fiecare disc (şi nu 2 pe exterior), pentru buna curăţare a discului.
- Unghiul de 9 grade dintre cele două discuri realizează un şanţ de însămânţare mult mai îngust (cu până la 1 cm faţă de competitori), astfel că sămânţa se aşază mult mai bine în sol şi va avea o rată de răsărire mai bună şi cu până la 2-3 zile mai rapidă.
De asemenea, la roţile de închidere a fost schimbat sistemul de prindere, astfel încât să poată fi reglată şi menţinută presiunea şi unghiul dorit în funcţie de structura terenului. Sistemul de prindere tip paralelogram permite ca în momentul în care cele două roţi de prindere oscilează, unghiul dintre ele să rămână fix.
Tot pentru a creşte productivitatea şi a reduce timpii de repaus ai semănătorii, capacitatea bazinului a crescut la 65 de litri.
Elementul de semănat poate fi adaptat şi dotat cu foarte multe accesorii suplimentare, în special no-till. „Piaţa din România şi fermierii au devenit mult mai receptivi la acest sistem. Circa 30% din semănătorile vândute de noi au fost dotate şi cu sistem no-till. Clienţii sunt interesaţi să aibă şi alte accesorii suplimentare: discuri turbo, roţi stelate şi roţi de închidere metalice. Cu dotările necesare, semănătorile Sola pot lucra atât în teren pregătit, cât şi direct în mirişte” a adăugat Marius Mitra.

Leasingul vine cu dobânzi reduse
Sola România colaborează cu BNP Paribas Leasing. Prin acest program, clienţii plătesc un avans de 10% şi apoi achită semănătoarea în câte două rate/an, în septembrie şi decembrie, timp de 3 ani, cu o dobândă specială de 1,8%. „Majoritatea fermierilor au optat pentru acest sistem de finanţate prin leasing. Acum se vede că fermierii s-au maturizat şi sunt interesaţi de cash flow şi de aceea preferă avantajele dobânzilor mici ale sistemului leasing”, a declarat Marius Mitra.

 

SOLA VĂ AŞTEAPTĂ LA TÂRGURILE DE PRIMĂVARĂ
Sola România va oferi pentru testare în lucru, în această primăvară, două semănători pe 8 rânduri tractate, telescopice (se închid la 4 m), cu fertilizare, pentru fermierii interesaţi din zona de est şi de vest a ţării.
La târgurile de primăvară, semănătorile Sola vor putea fi vizionate la Agraria (6-9 aprilie, jud. Cluj) şi la AgriPlanta Romagrotec (18-21 mai, la Fundulea), unde compania va avea un stand propriu (600 mp).

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Vizualizat: 400 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?