Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SOLA își consolidează poziția

Publicat: 29 decembrie 2016 - 18:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Semănătoarea de precizie pentru plante prășitoare Lamusa Prime Planter pe șase rânduri a fost una dintre noutățile cu care Sola a venit anul acesta la expoziția de la Bologna - EIMA. Având posibilitatea modificării distanței dintre rânduri de la 45 până la 75 cm, pentru adaptarea la diferite culturi, dar și pentru a oferi prestatorilor de servicii mai multă flexibilitate, această semănătoare se anunță a fi o opțiune interesantă și pentru piața din România, fiind adaptată tuturor tipurilor de teren și condițiilor de lucru.

În plus, Lamusa Prime Planter poate fi folosită și la semănatul direct în miriște - tehnologia minimum tillage. „Acest model este dotat cu o cutie de distribuție automată Norton, în pinioane, fără lanțuri, iar suflantele sunt acționate hidraulic, eliminându-se astfel cardanul și toate piesele care se pot uza în timp. Datorită acestui aspect, și randamentul este mult mai bun. Un alt argument în favoarea acestei semănători ar fi prețul”, ne-a asigurat Marius Mitra, reprezentantul companiei spaniole în țara noastră.

Receptivi la nevoile fermierilor
Activă în peste 35 de țări ale lumii, Sola este prezentă de zece ani pe piața românească, unde intenționează să deschidă un centru de distribuție regional, care ar putea deservi Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova și Serbia. „Europa de Est a devenit o piață importantă pentru noi. Au început să se miște lucrurile aici și credem că avem multe de oferit. Fermierii trebuie să producă mai mult pentru a hrăni o populație în continuă creștere, dar și noi trebuie să producem mai mult. Iar pentru asta vom continua să investim în noi tehnologii. Încercăm să ne diferențiem de alți competitori de pe piață prin adaptarea produselor noastre la nevoile și specificul fiecărei regiuni în parte. Spre deosebire de marile companii, nouă ne este mult mai ușor să urmărim evoluția pieței și să ne focalizăm atenția la nivel local. Putem crea modele speciale pentru anumite piețe. Suntem mult mai flexibili din acest punct de vedere”, spunea, la rândul său, Jordi Solà Bonet, director general și proprietar al companiei care îi poartă numele, cu care am avut ocazia să stau de vorbă la expoziția de la Bologna.
Specializată în producția de semănători și mașini de împrăștiat îngrășăminte solide, Sola este o companie cu sediul în apropiere de Barcelona. Peste 70 la sută din totalul semănătorilor de precizie vândute astăzi în Spania sunt produse de Sola. În România, începând cu anul acesta este reprezentată de o rețea de dealeri care acoperă întreaga țară. „Avem cinci dealeri în România, cu care am semnat contracte de exclusivitate, iar în primul an de activitate am vândut peste 50 de unități și am avut o cifră de afaceri de un milion de euro. Deci ne putem declara mulțumiți. Pe de altă parte, și feedback-ul fermierilor a fost unul pozitiv”, ne-a confirmat Raffaele Bartolini, manager de export în cadrul grupului Sola.

SOLA 

Foto 1: Semănătoarea Lamusa Prime Planter face față oricărui tip de sol

 

SOLA


Foto 2: Jordi Solà Bonet, Raffaele Bartolini și Marius Mitra (de la stânga la dreapta)


Articol publicat in revista Ferma nr. 22 (183) din 15-31 decembrie 2016

 

Vizualizat: 1268 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?