Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum să stropim eficient?

Publicat: 12 aprilie 2017 - 11:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În prezent, tot mai mulţi fermieri se orientează către ultimele tehnologii din sectorul agricol, chiar şi la controlul aplicării substanţelor nutritive în culturile agricole.

Specialiştii Vantage - dealer autorizat Trimble - vin în sprijinul fermierilor români cu ultimele tehnologii privind controlul aplicării substanţelor nutritive şi dozării variabile a acestora pe întreg terenul. Astfel, printre avantajele acestor soluţii se numără şi faptul că veţi putea micşora impactul asupra mediului înconjurător prin evitarea aplicării în exces, veţi controla cheltuielile şi veţi obţine o administrare eficientă a inputurilor pentru culturile dumneavoastră. În privinţa resurselor umane alocate, veţi putea reduce oboseala operatorilor prin automatizarea procesului de aplicare a resurselor.

Sistemele inteligente GreenSeeker, WeedSeeker ÅŸi Field-IQClick pe poza pentru galerie!

Sistemele inteligente GreenSeeker, WeedSeeker şi Field-IQ
Printre tehnologiile inovatoare oferite de Trimble, liderul mondial în sisteme GPS, se numără şi soluţiile pentru stropire GreenSeeker, WeedSeeker şi Field-IQ. Greenseeker poate citi în timp real indicele de vegetaţie din plante şi aplică variabil azotul acolo unde este necesar. Pe de altă parte, WeedSeeker este un sistem automat de stropire care vă ajută să reduceţi cu până la 80% costurile generale cu ţinerea sub control a buruienilor.
Trimble Field-IQ™ este o soluţie dezvoltată pentru controlul automat al dozei aplicate de substanţă, care controlează automat secţiunile utilajului, fiind capabil să le închidă automat, total sau parţial atunci când se înregistrează suprapuneri. Astfel, fermierul va putea preveni suprapunerea seminţelor şi a îngrăşământului, controlând doza de aplicare a materialului, monitorizând populaţia sau blocajul seminţelor şi a îngrăşământului. Totodată, prin utilizarea sistemului Field-IQ™, puteţi controla în mod automat înălţimea rampelor instalaţiilor de stropire.
• Control automat al înălţimii rampelor pentru instalaţiile de stropit: Funcţia de detectare automată a înălţimii reduce oboseala operatorului, scutind reglajul manual al rampelor; funcţia este compatibilă cu monitorul TMX-2050 şi CFX-750. În acest mod, veţi putea controla automat înălţimea rampelor cu ajutorul senzorilor cu ultrasunete, astfel aplicând uniform substanţele în zona de lucru.
• Control automat al secţiilor: Cu soluţiile tehnice de stropire Trimble, puteţi controla până la 48 de secţiuni individuale ale utilajului: semănătoarea sau instalaţia de stropit. Sistemul este capabil să închidă şi să deschidă secţiunile automat, fără intervenţie din partea operatorului, în funcţie de situaţiile din câmp.
• Monitorizarea seminţelor: Dacă alegeţi monitorizarea avansată a seminţelor, veţi putea creşte calitatea plasării seminţelor, prin transmiterea detaliilor referitoare la populaţie şi poziţionare, permiţând reglajul fin al semănătorii din mers. Lucrând cu aceste tehnologii performante, veţi vedea cât de eficientă este o astfel de semănătoare, din punct de vedere al respectării distanţei dintre plante ori dacă lasă goluri sau dublează sămânţa.
Fiind la curent cu ultimele tehnologii inovatoare privind soluţiile de stropire oferite de Trimble, veţi putea înţelege avantajele acestora pentru ferma dumneavoastră şi veţi putea previziona din timp costurile implicate în proiectele dumneavoastră.

Material oferit de Vantage


Articol publicat in revista Ferma nr. 6 (189) din 1-15 aprilie 2017

Vizualizat: 222 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!