Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sistemele inovatoare Rauch, argint la Agritechnica

Publicat: 03 noiembrie 2019 - 13:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agritechnica 2019 este fără îndoială evenimentul anului pentru agricultori şi producătorii de maşini şi utilaje agricole. Cel mai mare târg de profil din lume va aduce împreună (în perioada 10 - 16 noiembrie) mii de fermieri, ce vor putea vedea ultimele noutăţi din domeniul tehnicii agricole.

Însă, înainte ca târgul să-şi deschidă porţile pentru vizitatori, organizatorii au anunţat premiile acordate producătorilor pentru cele mai impresionante şi promiţătoare sisteme dezvoltate. Compania germană Rauch Landmaschinenfabrik a fost premiată cu două medalii de argint, pentru crearea performantelor HillControl System şi MultiRate Dosing System.
În competiţie s-au înscris un număr mare de companii, care au prezentat sute de inovaţii, ce au fost analizate şi discutate în detaliu de o comisie independentă. Decizia acordării premiilor pentru inovaţie Agritechnica este luată prin vot cu majoritate simplă.

Sistemele inovatoare Rauch, argint la AgritechnicaClick pe poza pentru galerie!

Sistemul HillControl
Tehnologia existentă face posibilă aplicarea îngrăşămintelor cu o rată variabilă în cazul distribuitoarelor cu disc, prin schimbarea punctului de aplicare, vitezei discurilor şi cantităţii de dozare. Cu toate acestea, până în prezent niciun sistem nu a putut compensa modificarea distanţei şi a modelului de distribuire ce au loc în cazul lucrului în pantă. Soluţiile actuale încearcă să menţină la minim modificarea punctului de aplicare atunci când îngrăşământul este aplicat în pantă prin reducerea înălţimii dintre sistemul de dozare şi talerele de distribuţie sau prin direcţionarea forţată a îngrăşămintelor către talerele de distribuţie. În plus, modelul de distribuire poate fi detectat cu sisteme de măsurare prin radar şi, dacă este necesar, corectat în timpul distribuirii.
Sistemul HillControl creat de Rauch este un software care îmbunătăţeşte considerabil precizia distribuirii îngrăşămintelor, în special pe terenurile deluroase. Acesta funcţionează în combinaţie cu un senzor de înclinare şi de viteză, amplasat pe talerul de distribuţie, prin schimbarea punctului de aplicare, vitezei discului şi cantităţii de dozare. Drept urmare, distanţa şi direcţia de distribuire a granulelor de îngrăşăminte sunt schimbate printr-o reglare controlată a punctului de aplicare, corectând astfel distorsiunile care apar în cazul terenurilor în pantă.
Sistemul HillControl îmbunătăţeşte considerabil precizia de aplicare în cazul utilizării distribuitoarelor cu două discuri, în special pe terenuri extrem de deluroase.

Sistemul de dozare MultiRate
Cu sistemul de dozare MultiRate pentru distribuitoare pneumatice, dezvoltat de Rauch, unităţile de dozare ale fiecărei guri de distribuţie sunt reglate electronic în mod continuu şi independent. Unitatea electrică de 48 de volţi permite timpi de reglare extrem de scurţi şi, prin urmare, o variaţie rapidă a cantităţii de îngrăşământ aplicate în timpul deplasării înainte.
Perpendicular pe direcţia de deplasare, aplicarea îngrăşămintelor poate fi variată în benzi de 1,2 m lăţime, ceea ce duce la o rezoluţie spaţială considerabil mai mare în comparaţie cu posibilităţile care au existat în trecut.
În cazul distribuirii îngrăşămintelor conform hărţii de aplicare, valorile specificate sunt implementate cu o mai mare exactitate, iar la distribuirea amendamentelor şi în curbe, supradozarea şi subdozarea sunt reduse considerabil.
Aplicarea îngrăşămintelor la limitele parcelei, de asemenea, poate fi optimizată prin adaptarea cantităţii la deschiderea exterioară a gurii de distribuţie a îngrăşământului, coroborat cu o plăcuţă deflectoare de utilizat la capetele terenului. Prin urmare, cu sistemul de dozare MultiRate aplicarea îngrăşămintelor devine mult mai sigură. Va fi distribuită exact cantitatea necesară de îngrăşământ, în funcţie de cultură, iar cantitatea de substanţe chimice care ajunge în apele subterane poate fi astfel redusă. În plus, chiar şi cu lăţimi mari de lucru, de până la 36 m, suprafeţele ecologice de dimensiuni reduse din cadrul unui teren pot fi excluse din procesul de fertilizare.
Noutăţile producătorului german Rauch, inclusiv inovatoarele sisteme care au obţinut medalia de argint, vor putea fi văzute de vizitatorii Agritechnica 2019 în hala 09, la standul D20.

Text şi foto: MEWI

Articol publicat în revista Ferma nr. 18/245 (ediţia 15-30 octombrie 2019)

 

Vizualizat: 87 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?