Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Simba X-Press

Publicat: 27 mai 2010 - 11:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Grapa cu discuri X-Press este un produs al familiei de utilaje Simba. Utilajul este proiectat pentru cultivarea solului la mică adâncime, cu o viteză foarte mare, combinată cu o consolidare eficientă, pe toată suprafaţa.

Click pe poza pentru galerie!

Uniformitatea consolidării este asigurată şi de tăvălugul din spate, „în linie”. Acest tăvălug este o concepţie nouă şi se compune din două profile în forma literei „D”, ambutisate şi montate faţă în faţă, cu posibilitatea de reglare permanentă a strângerii. Acest tip de tăvălug fărâmiţează cu succes bulgării mari de pământ şi închide suprafaţa de sol lucrată, pentru a reduce fenomenul de evaporare a apei din sol.

Utilajul este proiectat să lucreze la o adâncime maximă de 75 mm, chiar şi în soluri mai grele. O caracteristică a grapei Simba X-Press este că străpungerea solului se realizează prin intermediul unghiurilor variabile, şi nu prin transferul greutăţii de la discurile din spate, pentru a realiza o forţă de împingere asupra acestora.

 

Caracteristicile utilajului

• toate modelele X-Press sunt echipate cu unităţi de disc Pro-Active, pentru o protecţie superioară împotriva daunelor provocate de pietre sau de alte materiale dure; suporturile cu arcuri din oţel au rezistenţă mare, cu o înălţime de declanşare de 130 mm;

• reglarea rapidă a unghiului de lucru, cu ajutorul unui mâner cu acţionare mecanică;

• utilajul este rabatabil hidraulic, astfel se evită mutarea tractorului în faţa şi în spatele utilajului, salvând timp şi permiţând legarea în tandem, în timpul transportului;

• opţional se poate monta o unitate de semănat pentru seminţe mici (rapiţă).

Deoarece productivitatea acestui utilaj este mare, se recomandă în primul rând fermelor cu suprafeţe întinse, care pot fi pregătite în timp scurt, lucrarea executată având o bună calitate. Folosind acest utilaj, numărul de treceri se reduce, solul nu se tasează iar consumul de carburanţi scade.

Acest utilaj vă este oferit în România de firma Munax.


DATE TEHNICE

Tabel Simba X-PressClick pe poza pentru galerie!

 

• reglarea unghiului de lucru: între 10 şi 25 de grade
• diametrul lamei de tăiere: 500 mm
• diametrul discurilor duble de tip „DD”: 700 mm

Vizualizat: 654 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!