Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SIMA 2011 - salonul mondial al agriculturii

Publicat: 18 aprilie 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ediţia bianuală 2011 a Salonului Mondial al Producătorilor Agricoli şi al Crescătorilor de Animale de la Paris a reunit peste 1300 de expozanţi cu 1446 de mărci prezentate

Click pe poza pentru galerie!

Au vizitat standurile Târgului peste două sute de mii de specialişti din 104 ţări. Desfăşurat în perioada 20-24 februarie a.c., SIMA 2011 a avut două secţiuni distincte.

• Prima secţiune, SIMAGENA, a constat în târgul noutăţilor genetice în domeniul creşterii animalelor, în exclusivitate taurine.

Concursurile de frumuseţe şi de performanţă ale ultimelor rase sau linii din specia taurine, îndeosebi cele pentru carne, au făcut deliciul participanţilor.

Grija expozanţilor pentru estetizarea „concurenţilor” putea să rivalizeze cu orice salon de frumuseţe: tunsori excentrice în stil „punk”, toalete cu detergenţi, spray-uri deodorante, rimeluri, aparate de tuns, de ras, foarfece şi pile pentru unghii, covoare roşii şi verzi, eşarfe, medalii etc.

• A doua secţiune, SIMAVIP, a fost dedicată maşinilor şi instalaţiilor agricole performante, pentru exploataţii agricole vegetale şi zootehnice, pentru industria alimentară, în domeniul bioenergiei şi pentru alte servicii conexe.

Marii producători de tractoare, maşini agricole şi instalaţii specifice s-au întrecut în modul de etalare a exponatelor de ultimă generaţie, iar VIP-urile au fost destul de prezente în standurile marilor producători: tractoare „superelectronice”, combine robotizate, maşini şi instalaţii computerizate.

Cu toate că tehnica prezentată a fost mai mult decât performantă şi, firesc, mare consumatoare de energie convenţională, sloganul Salonului a făcut referire la agricultura durabilă, la bunele practici agricole.

Un stand semnificativ de important a fost cel care a oferit metode ştiinţifice, noi, de abordare a fertilizărilor echilibrate în scopul conservării însuşirilor naturale ale solurilor, evitarea „chimizării” excesive, a grijii pentru sănătatea plantelor, a animalelor şi, în final, a consumatorului final, omul.

Faţă de ediţiile precedente, participarea specialiştilor români a fost destul de numeroasă; multe firme multinaţionale reprezentate în România, precum şi Asociaţii ale fermierilor din diverse ramuri agricole, au organizat excursii cu grupuri numeroase de participanţi.

Imediat după închiderea Târgului, în perioada rămasă până la revenirea în ţară, foarte mulţi agriculturi români s-au regăsit în muzeele Parisului sau în jurul altor obiective istorice şi culturale din metropola franceză.

Vizualizat: 517 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?