Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

SilaPress e tot ce-i trebuie unui siloz de calitate

Publicat: 27 ianuarie 2023 - 12:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Calitatea unui siloz depinde de momentul şi de tehnica de recoltare a plantelor, precum şi de tehnica de însilozare. Compactarea rapidă şi eficientă a silozului conduce şi la costuri mai mici cu combustibilul şi cu forţa de muncă.

Economia unei ferme de vaci de lapte depinde de managementul efectivului şi al bazei furajere. Cea mai mare parte a costurilor de producţie este dată de calitatea şi de preţul furajelor. De aceea trebuie stăpânită foarte bine producţia de furaje. "Faci sau nu profit? Răspunsul la această întrebare depinde, de cele mai multe ori de producţia de furaje, iar SilaPress poate fi cheia pentru un siloz de calitate", consideră Marius Uicoabă, manager Fides Agro România.

SilaPress de la FIDES AGRO_b


”Lucrăm dinspre câmp spre fermă”


Logistica necesară realizării unui siloz de calitate este costisitoare şi necesită o bună organizare a fiecărei etape. În multe ferme din România, compactarea necorespunzătoare a silozului conduce la pierderea calităţii acestuia. "De mai mulţi ani am început să lucrăm dinspre câmp spre fermă. Trebuie acordată importanţa cuvenită producţiei de furaje, nutriţiei, sănătăţii turmei şi reproducţiei, abia apoi se ajunge la producţia de lapte şi la profit", explică specialistul.

 

Mai bine, mai repede și cu costuri mai mici

 

Se ştie că o compactare bună înseamnă siloz de calitate, o mai bună utilizare a spațiului disponibil pentru siloz și reducerea pierderilor de substanță uscată. Pentru asta, mulți fermieri se bazează pe greutatea tractorului sau a încărcătorului condus peste grămada de siloz. Dar realizarea unei compactări uniforme a silozului cu ajutorul unui tractor (simplu) implică o mulțime de manevre iar presarea în părțile laterale ale grămezii de siloz este adesea compromisă. "Tocarea trebuie să fie potrivită cu materialul de recoltat, după care însilozarea trebuie să se facă astfel încât să fie asigurată anaerobioza (cât mai aproape de perfecţiune). Practic, silozul trebuie presat cât mai bine, cât mai repede, cu costuri cât mai mici", ne-a explicat Marius Uicoabă.

MARIUS UICOABA, Managerul Fides Agro Romania_b

”SilaPress este "o rotiţă" într-un angrenaj mult mai mare. Imaginaţi-vă că aveţi o cultură excelentă, prindeţi o fereastră de recoltare optimă şi apoi nu reuşiţi să finalizaţi însilozarea la parametrii optimi... Nu este păcat de tot acest timp şi de investiţii?!”MARIUS UICOABĂ, Managerul Fides Agro România


Cu până la 40% mai multă compactare


Echipamentul SilaPress iese mult în exteriorul lăţimii tractorului, ceea ce permite apropierea de peretele silozului, iar suprafaţa de presare este mult mai mare decât în cazul presării cu tractorul sau buldozerul. Tractorul, cu cât este mai mare, cu atât anvelopele sale vor avea o amprentă mai mare la sol, respectiv o compresiune redusă.

Se reduce numărul de treceri pentru o presare de calitate: la un strat de 15-20 cm grosime a materialului, sunt suficiente 2-3 treceri. De asemenea, tractorului i se poate ataşa o cupă sau o lamă frontală, astfel încât la o singură trecere să se facă şi împrăştierea materialului de însilozat. Totodată, o bună presare a silozului întârzie începerea fermentaţiei secundare după deschiderea silozului, astfel că se reduc pierderile de furaj. Echipamentul SilaPress "accelerează" procesul de compactare de aproape patru ori, reducând consumul de timp și de combustibil.

SilaPress e tot ce-i trebuie unui siloz de calitate2_b


Cea mai bună investiţie


SilaPress nu este un echipament scump raportat la beneficiile pe care le aduce. După ce l-au folosit, toţi cei care au cumpărat acest echipament au spus că este cea mai bună investiţie a lor. Abia după ce începi să foloseşti un siloz bine făcut în hrana vacilor şi vezi că se diminuează problemele cu acidoza, că se reduc numeroase probleme de reproducţie şi podale, realizezi că profitul poate să fie împunătăţit foarte uşor”, ne asigură managerul Fides Agro România.

SilaPress e tot ce-i trebuie unui siloz de calitate4_b


Toată gama de soluții


SilaPress este disponibil în următoarea gamă de dimensiuni:

  • 2,6 m lățime - 3,5-3,8 t - 9 roți;
  • 3,0 m lățime - 3,8-4,3 t - 9 sau 11 roți;
  • 3,5 m lățime - 4,8-5,0 t - 13 roți;
  • 4,0 m lățime - 5,8-6,0 t - 15 roți.

 

DATE DE CONTACT


Informații suplimentare găsiți pe pagina de internet a companiei: www.fidesagro.ro sau la telefon: 0751 538 727.

SilaPress e tot ce-i trebuie unui siloz de calitate3_b

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE


Vizualizat: 837 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?