Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Servicii inteligente pentru maşini inteligente

Publicat: 04 noiembrie 2021 - 15:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Massey Ferguson propune fermierilor şi contractorilor noi soluţii digitale şi de agricultură de precizie, care promit creşterea productivităţii, o mai bună gestionare a resurselor şi respect pentru mediul înconjurător.

Massey Ferguson a lansat în cadrul evenimentului ”Born to Farm” nu mai puţin de şapte noi produse şi tehnologii, pregătite să ia cu asalt fermele din întreaga lume. Cu aceste noi lansări, compania membră a grupului AGCO îşi îndeplineşte practic promisiunea unei ofensive masive pe linie completă iniţiată ca parte a planului MF GT5 (Growing Together 5) în 2017. Şi dacă despre tractoare am scris atunci, în cele ce urmează ne vom referi la celelalte aspecte.

 

„Noua eră” a MF

 

Aceasta nu se referă doar la utilaje şi la modul în care aceste maşini au un impact mai mic asupra mediului, ci şi la ceea ce se întâmplă în jurul acestora - soluţii care îi ajută pe fermieri să îşi dezvolte fermele în mod durabil, să maximizeze timpul de funcţionare şi să reducă semnificativ costul total de proprietate.

 MF_grebla_b


Mai multă conectivitate


Sistemul de telemetrie MF Connect face agricultura mult mai convenabilă şi mai eficientă. Prin intermediul acestui serviciu datele maşinii sunt transferate printr-un cloud securizat către computer sau smartphone, astfel încât fermierul să fie informat despre locaţia maşinii, consumul de combustibil şi starea echipamentului. Acest lucru sprijină procesul decizional. MF Connect este disponibil pentru toate tractoarele MF cu 6 cilindri şi pentru combine agricole MF IDEAL, cu un abonament de 5 ani ca standard şi opţional pentru toate celelalte tractoare şi combine agricole compatibile. Dacă fermierii îşi dau consimţământul, datele pot fi trimise şi noului centru de informaţii MF din Beauvais, unde echipa de service tehnic şi distribuitorii locali MF pot identifica posibile sfaturi de service sau reparaţii înainte de apariţia unor probleme majore.

 

Pachete noi pentru agricultura de precizie

 

Massey Ferguson a prezentat, de asemenea, noi soluţii legate de agricultura de precizie, cum ar fi MF Guide, MF Section şi MF Variable Rate Control, cu linia de contur uşor de setat şi editarea hărţilor de prescripţie, toate datorită unei noi interfeţe uşor de utilizat, parte a noilor terminale Datatronic 5 şi Fieldstar 5 sunt. Prin urmare, suprapunerile pot fi reduse cu până la 10% într-un mod natural, ceea ce înseamnă consum mai mic de combustibil, mai puţin timp de lucru şi mai puţină oboseală.

 MF_cositoare_b


Cloud-ul Agrirouter


Pe de altă parte, cu TaskDoc Pro, toate datele de lucru sunt transmise fără fir de la maşină la sistemul FMIS al fermei şi către partenerii de încredere ai fermierului prin cloud-ul securizat Agrirouter. Acest lucru permite gestionarea flotelor multi-brand şi oferă fermierilor acces la parteneri selectaţi, astfel încât deciziile să poată fi luate pe baza datelor pentru a optimiza eficienţa şi randamentul.

 

Funcţia E-Loader


O altă noutate absolută anunţată cu ocazia evenimentului de presă ”Born to Farm” este E-loader, o funcţie de control a încărcătorului frontal, operată de pe ecranul tactil Datatronic 5. Cu ajutorul E-Loader, mişcările repetitive ale încărcătorului frontal pot fi automatizate. Acesta permite ca şoferul să deţină controlul funcţiei de încărcare, să cântărească diferitele încărcături, să asigure automatizarea prinderii precum şi configurarea şi salvarea proceselor automate pentru diferitele cicluri de încărcare. De asemenea, opţiunea MF E-Loader poate fi utilizată de către operator pentru a regla în prealabil limitele superioare şi inferioare ale cursei sau pentru a seta unghiurile admise ale cupei pentru fiecare lucrare. Massey Ferguson oferă pentru o gamă largă de încărcătoare frontale ”MF FL Frontlader” din fabrică o opţiune de încărcătoare E-loader adaptate pentru toate cerinţele de ridicare şi încărcare.

 E-Loader_b


Cântărire automată


Una dintre caracteristicile pe care fermierii le vor aprecia în mod deosebit la funcţia E-Loader este cântărirea automată în timpul deplasării, foarte utilă la o serie de lucrări - de la umplerea căruciorului de amestec al nutreţului, până la detectarea greutăţii baloţilor. Este utilă şi pentru înregistrarea exactă a greutăţii produselor în vrac care se vând chiar de la fermă sau se achiziţionează - fiecare încărcătură se cântăreşte automat şi se poate înregistra. Spre exemplu, la umplerea unei remorci, operatorul poate indica o cantitate şi să seteze numărătoarea inversă, iar atunci când s-a obţinut cantitatea dorită, se va auzi sunetul alarmei. Greutăţile pot fi înregistrate fie ca încărcări separate sau ca sume zilnice. Se pot memora până la 20 de contorizări şi reglaje de dispozitive diferite. Datele pot fi exportate cu un stick USB ca fişier CSV, astfel încât să fie urmărită fiecare activitate a încărcătorului.

 

O nouă generaţie de utilaje pentru recoltat furaje

 

Între timp, Massey Ferguson a anunţat că îşi extinde gama de utilaje pentru recoltat fân şi furaje, lansând o nouă generaţie de cositori frontale şi de tip fluture, două modele noi de greble cu patru rotori şi alte echipamente specializate pentru fermierii din regiunile alpine.

• Astfel, cositoarele MF DM TL (cu lăţimi de lucru de 8,6 m sau 9,6 m) sunt echipate standard cu ultima generaţie a sistemului de amortizare hidropneumatic TurboLift, care oferă o manevrabilitate semnificativ mai mare în comparaţie cu versiunea anterioară. TurboLift permite acum unghiuri de oscilaţie de până la 19o în jos şi 30o în sus, obţinându-se o urmărire excelentă a terenului.

• Pe de altă parte, noua motocositoare frontală MF DM 316 FP, cu lăţimea de lucru de 3,1 m, este disponibilă fie cu un balsam cu dinţi (KC), fie cu role (RC). Aceasta este echipată cu o suspensie nouă şi compactă, pentru o cuplare mai strânsă, o oscilaţie mai mare a treptelor de ridicare care asigură o copiere foarte bună a conturului solului.

• Greblele cu patru rotori MF RK 1254 TRC și MF RK 1254 TRC-Pro, cu lățimi de lucru de la 10,6 până la 12,5 m, pot fi acum pliate la mai puțin de 4 m pentru transportul rutier.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 743 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?