Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Seria NH T7000 AutoCommand

Publicat: 13 iulie 2010 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lansat în luna februarie 2009, împreună cu tractorul New Holland cu hidrogen, la expoziţia internaţională SIMA 2009 de la Paris, tractorul T7000 AutoCommand oferă un concept complet nou de operare şi control. Seria de tractoare T7000 a câştigat numeroase premii: Cel mai bun tractor 2008 la Agritechnica, Medalia de aur pentru design 2008 la Fima - Spania, Premiul pentru Inovaţie tehnică 2008 pentru suspensia activă pe puntea faţă Terraglide II.

Click pe poza pentru galerie!

Cele cinci modele de tractoare T7000 AutoCommand sunt dotate cu transmisie cu variaţie continuă (fără trepte) de ultimă generaţie, fabricată în Antwerp - Belgia, la Fabrica de Transmisii New Holland, şi asigură puteri până la 225 CP (până la 250 CP cu Power Boost - ECE R120/ISO 14396), pentru un raport putere-greutate îmbunătăţit.

Primul care a schiţat o transmisie cu variaţie continuă a fost Leonardo da Vinci în 1490. De atunci, mai multe firme au gândit şi realizat astfel de transmisii, dintre care multe au fost folosite şi la tractoare.

Transmisia cu variaţie continuă este un hibrid între un sistem hidraulic şi un sistem mecanic. Aceste două sisteme oferă două avantaje esenţiale faţă de transmisia convenţională:

- sistemul hidraulic asigură varierea infinită a vitezei;
- sistemul mecanic asigură eficienţa crescută.
Ultimele generaţii de transmisii cu variaţie continuă asigură consum redus de combustibil faţă de alte transmisii, deoarece motorul funcţionează permanent la parametri optimi.

 

Confort şi uşurinţă în operare

Operatorul selectează viteza de lucru dorită şi sistemul AutoCommand reglează automat turaţia motorului şi transmisia pentru obţinerea unei eficienţe maxime.

Auto Command are patru moduri de operare: automat, cruise, cu prize de putere şi manual. În modul automat, implicit setat, manşa multi-funcţională sau pedala de acceleraţie controlează viteza tractorului. Modul cruise extinde această funcţie prin accelerarea până la viteza selectată sau menţine această viteză. În modul manual, turaţia motorului este controlată fie de pedala de acceleraţie, fie de acceleraţia de mână, iar manşa multi-funcţională schimbă rapoartele de transmisie virtuale. Fiecare mod oferă control precis şi operare uşoară, permiţându-i operatorului să maximizeze performanţele tractorului.

Folosind tehnologia Can Bus, monitorul Intelliview™ III poate fi folosit pentru a comanda şi monitoriza utilaje mari. Ecranul poate fi folosit şi pentru sistemul de Auto Ghidare New Holland prin GPS. Acest sistem se instalează opţional în fabrică şi constă în senzorul de virare, valve de comandă şi control, hidraulică şi cabluri. Receptorul GPS şi Controlul Navigaţiei pot fi instalate ulterior, permiţând operatorului fie să urmărească anumite cărări prestabilite sau pentru cartare.

Pentru clienţii care doresc să exploateze toate avantajele tehnologiei DGPS, sistemul de virare New Holland IntelliSteer face ca tractorul T7000 AutoCommand să vireze singur de-a lungul traiectoriilor marcate la o trecere anterioară.

Important: sarcina maximă permisă a vehiculului este de 13.000 kg la 50 km/h. Sunt disponibile două variante, de 40 km/h, respectiv 50 km/h.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.nhr.ro


NOUTĂŢI LA SERIA AUTOCOMMAND

Ce alte lucruri aduce în plus seria AutoCommand faţă de seria T7000 Power Command?

• Un nou sistem de control al transmisiei, dezvoltat de către Centrul de Excelenţă New Holland de la fabrica de Combine de Cereale şi de Furaje din Zedelgem, Belgia.

• Manşa multi-funcţională de la seria de combine de recoltat furaje FR9000, pentru un control facil şi operare prietenoasă.

• Noua generaţie de cotieră (Sidewinder™ II Armrest) ce conţine monitorul Intelliview™ III de pe combinele CR cu touch screen, toate comenzile hidraulice, pentru blocarea diferenţialului, cuplarea punţii faţă, acţionarea prizei de putere, sistemul de lumini etc.

Vizualizat: 725 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!