Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Seria N de la Valtra

Publicat: 28 februarie 2017 - 20:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• acum și în România, exclusiv prin MEWI

În perioada de la lansare și până în prezent, s-a dovedit că noul Valtra N4 este un model de foarte mare succes. La ultima ediție Agritechnica (Hanovra, Germania), Valtra N174 a primit atât titlul de "Mașina Anului 2016", cât și "Tractorul de Aur pentru Design 2016".

Seria N de la Valtra

Juriul internațional de la Agritechnica a apreciat a patra generație a seriei N pentru "aspectul ei modern, dinamic, compact și formidabil". Noul aspect al tractoarelor a fost adoptat la sfârșitul anului 2014, odată cu lansarea seriei mai mari, Valtra T. Același concept va fi adoptat, în viitor, la toate modelele Valtra. De atunci premiile au curs, oriunde a fost expus.

logo-MachineOfTheYearf2goldentractorfordesign2016f


Transmisie Powershift
La cea de-a patra generație a seriei T este posibilă, pentru prima dată, utilizarea acesteia ca o transmisie fără trepte. Tractoarele cu powershift au, de asemenea, o caracteristică pentru tracțiunea în pantă, un asistent hidraulic și ASR (Anti Slip Regulation) pentru a asigura ușurința în exploatare, productivitate și eficiență la lucrări solicitante.
ASR (Anti Slip Regulation) reprezintă o inovație complet nouă în industria construcțiilor de tractoare. La fel ca și la autoturisme, sistemul de comandă a tracțiunii limitează puterea motorului dacă senzorii de viteză sesizează depășirea unui nivel prestabilit. Ideea din spatele ASR este aceea de a ajuta utilizatorul să mențină cel mai bun raport de tracțiune și o eficiență a consumului de combustibil, iar în același timp să evite compactarea solului.

Modele potrivite tuturor tipurilor de lucrări
Opțiunile de transmisie la noua serie N sunt mai cuprinzătoare decât oricând: HiTech, Active, Versu și Direct. Primele trei sunt transmisii Powershift în cinci etape, în timp ce transmisia Direct este fără trepte. Transmisiile Active, Versu și Direct au sistem hidraulic load-sensing, iar clienții pot alege între debite de 115, 160 sau 200 l/min. Transmisia HiTech vine cu o pompă cu roți dințate care produce 73 sau 90 l/min. Hidraulica la modelele HiTech și Active este comandată mecanic, în timp ce cele de pe Versu și Direct sunt comandate electronic.

Motorul AGCO Power Tier4 - pionier al tehnologiei SCR Only încă din 2009
AGCO Power a implementat strategia SCR Only încă din 2009, căutând continuu soluții de dezvoltare, al căror rezultat s-a concretizat în crearea celui mai ”nervos” și eficient motor (din punct de vedere al economiei de carburant) de pe piață. Modelele N104, N114 și N124 sunt antrenate de motoare AGCO Power în 4 cilindri, 4,4 litri, iar N134, N154 și N174 au o cilindree de 4,9 litri. Sistemul SCR răspunde de tratarea gazelor de eșapament fără a fi necesar un filtru de particule sau un sistem de recirculare a gazelor. Sistemul SCR Only reduce consumul, prelungește durata de viață a motorului și este conform normelor Tier 4 Final.
Tehnologia Sigma Power asigură un necesar suplimentar de 10 CP atunci când priza de putere nu are sarcină suficientă. La modelul N174 cu Simga Power sistemul asigură chiar 20 CP în plus. Toate modelele beneficiază de funcția boost (adaos de putere la transport), care asigură un necesar suplimentar de putere la deplasarea pe drumuri publice.
N114 și N154 reprezintă modelele tradiționale EcoPower, la care utilizatorul poate selecta între modurile de exploatare eco și normal. În modul eco, turația motorului este redusă cu 10-20%, iar cuplul maxim este atins la un număr mai mic de rotații pe minut, fiind astfel redus consumul de carburant cu până la 10% comparativ cu exploatarea în modul normal.

Confort pentru orice condiții de lucru
Noua cabină la generația a patra a seriei N este similară cu cea de pe noua serie T. Aceasta oferă o vizibilitate excelentă în toate direcțiile (cu până la 6,5 mp de sticlă) și este silențioasă (

Ușor de utilizat și de întreținut
Generația a patra a seriei N are o rază de întoarcere de doar 4,5 m și un ecartament de 2,665 m, recomandându-l pentru lucrări cu încărcătorul frontal, dar și deosebit de stabil pe drumuri publice. Ampatamentul de 55 cm face seria N ideală pentru lucrări forestiere, de deszăpezire, de recoltare și de prelucrarea solului.
Intervalul de service la 600 ore permite economii și, totodată, munca neîntreruptă în perioadele de vârf. Verificările zilnice și de rutină pot fi, de acum, efectuate mai repede, ca de exemplu inspecția zilnică, la care utilizatorul trebuie să facă doar cinci verificări, ușor de realizat.

www.mewi.ro

CEL MAI PUTERNIC TRACTOR ÎN PATRU CILINDRI DIN LUME
Un utilaj din seria N Valtra, ajunsă la a patra generație, este cel mai puternic tractor cu patru cilindri din lume. Motorul său AGCO Power - Tier4 Final produce până la 185 CP și un cuplu de 730 Nm. Valtra a fost pionier în fabricarea tractoarelor de mare putere în patru cilindri. În 1969 a fost lansat modelul Valmet 1100, cu primul motor turbo pentru tractoare în patru cilindri din lume și o impresionantă putere de 115 CP. Încă de atunci Valtra și-a creat și menținut titlul de cel mai puternic tractor în patru cilindri din lume, cu seriile sale M și N.
Seria N este alcătuită în funcție de preferințele clienților, la fabrica Valtra din Suolahti, Finlanda. Sunt disponibile sute de caracteristici și opțiuni, care duc la crearea a milioane de posibile combinații. Fie că este vorba despre culoare, tiranți, prize hidraulice, sistem de telemetrie, dacă ele nu se regăsesc la tractorul propus, acesta poate fi personalizat în studioul Valtra Unlimited, unde până și cerul nu are limite!

Seria N de la Valtra

Valtra N 124H, la AgriPlanta - RomAgroTec 2016, Fundulea Călărași

 

Seria N de la Valtra

Valtra N 154e, gata de teste, în curtea MEWI, Orțișoara

 tab-valtra

Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 478 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?