Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Seria Fendt 300 Vario

Publicat: 12 martie 2017 - 15:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• tractoare multifuncţionale în clasa 110-140 CP

Seria 300 a rezistat testului timpului şi de generaţii întregi satisface nevoile consumatorilor în ceea ce priveşte calitatea şi performanţa. Utilizatorii deja familiarizaţi cu aceste tractoare compacte şi uşor de manevrat ştiu cât de multe pot face acestea.

Fie că lucrează în câmp, pe pajişti, la transport sau la lucrări municipale, tractorul Fendt 300 Vario este astfel echipat încât să ofere mai mult confort, mai multe funcţii şi un plus de tehnologie. Astfel, Fendt 300 Vario este însoţitorul de încredere al celui ce îl conduce, un tractor ce vă ajută să treceţi cu brio provocările de zi cu zi.

Seria Fendt 300 VarioClick pe poza pentru galerie!

”Tractorul anului”, la SIMA 2015
La târgul de la Paris, SIMA, în 2015, Fendt 300 Vario a fost votat ”Tractorul anului”. Referindu-se la modul de construcţie şi la tehnologia acestuia, Dieter Dänzer, redactor-şef al publicaţiei Agrartechnik, a spus că ”un tractor din noua serie 300 nu poate fi comparat cu predecesorul său din aceeaşi serie,” şi a continuat, glumind: ”de fapt, ar trebui să aibă un nou nume”, date fiind toate noile inovaţii ce i-au fost aduse - noul sistem de comandă a sistemului de cuplare faţă, cu eliberarea sarcinii, distribuitoarele electrice, noua cabină etc.
Tractorul Fendt 300 Vario oferă funcţiile potrivite pentru fiecare activitate. Puteţi alege cea mai bună soluţie pentru dvs., dintre variantele de echipare Power şi Profi.
Fendt 300 Vario Power este echipat ideal pentru diverse aplicaţii, precum lucrări în ferme zootehnice şi vegetale, transport, prelucrarea solului, culturi speciale, lucrări municipale şi, nu în ultimul rând, este un tractor deosebit de util pentru orice activitate din curtea unei ferme. Atuurile sale principale sunt robusteţea şi rezistenţa.
Tractorul Fendt 300 Vario Profi vă oferă plusul de confort şi funcţionalitate de care aveţi nevoie în cazul unor condiţii de lucru speciale. Funcţiile acestui tractor vă ajută să vă uşuraţi munca de zi cu zi.

Flexibilitate şi eficienţă într-un singur tractor
Cu Fendt 300 Vario Profi, vă veţi bucura de un tractor compact cu ajutorul căruia vă puteţi desfăşura activitatea mai flexibil şi mai eficient. Iată doar câteva caracteristici ce se transformă în avantaje:
- Motor puternic, AGCO Power, 4,4 l;
- Cabină VisioPlus, pentru vizibilitate optimă şi spaţiu suplimentar;
- Pompă de 110 l, pentru un debit ridicat la turaţii mici;
- Încărcător frontal Fendt CargoProfi cu funcţii inteligente;
- Operare directă, prin Variocenter cu Varioterminal 7-B;
- Supape electrice, cu temporizare şi control al debitului;
- Lumini de lucru cu LED-uri;
- Joystick multi-funcţional, cu funcţii ISOBUS;
- 40 km/h viteză de transport la turaţie redusă a motorului (1.700 rpm);
- Sarcină utilă ridicată, de peste 3,5 tone;
- Suspensie cu echilibrare automată pentru puntea faţă, cu braţ longitudinal, pentru confortul optim al operatorului;
- Unghi de virare dependent automat pentru tracţiunea integrală şi pentru blocarea diferenţialului.

Fendt VariotronicTI - întoarcerea la capătul rândului a devenit mai uşoară
Asistenţa electronică este un avantaj real, în special în ceea ce priveşte întoarcerile la capătul rândului. Cu ajutorul sistemului VariotronicTI puteţi face mai puţin cu până la 1.920 de mişcări ale mâinii, în 160 de manevre de întoarcere. Puteţi să programaţi până la 39 de setări în terminal pentru fiecare manevră de întoarcere la capăt de rând, atât în staţionare, cât şi în timp ce vă deplasaţi. Ulterior, este necesară o simplă apăsare de buton pentru activarea procedurilor automate la capătul rândului. Puteţi conduce fără a fi necesar să repoziţionaţi mâna.

Bine echilibrat şi eficient, cu sistemul TMS
Schimbarea frecventă a operaţiilor este pe agenda unui tractor polivalent. Fie pentru transport, fie pentru lucrările solului, Fendt 300 Vario a fost proiectat pentru performanţe ideale, consum scăzut de combustibil şi uzură redusă a componentelor. Sistemul de management al tractorului - TMS controlează motorul şi transmisia, astfel încât acestea lucrează întotdeauna la un optim economic fără ca dumneavoastră să vă gândiţi la aceste lucruri. Trebuie doar să specificaţi viteza dorită.

Turaţia potrivită...
... pentru arborii prizelor de putere poate fi reglată cu uşurinţă prin utilizarea tastelor sistemului Variocentre: turaţiile de 540, 540 E şi 1.000 rpm sunt disponibile pentru priza de putere spate. Extrem de practice sunt comenzile externe de pe apărătoarea de noroi spate.
Varianta Eco 540E este ideală pentru lucrări uşoare, în cazul cărora se poate economisi combustibil datorită turaţiei reduse a motorului. Arborii prizelor de putere ale tractorului Fendt 300 Vario au o eficienţă extraordinară, deoarece puterea către axul prizei de putere urmează un lanţ cinematic direct de la transmisia Vario.

www.mewi.ro


TESTE DLG POWERMIX: CONSUM DE 272 G/KWH CU DOAR 17 G/KWH ADBLUE
Primul tractor din clasa sa de putere (până la 99 kW/135 CP), conform standardului privind emisiile Stage 4/Tier 4 final, supus testării (august 2016) a fost un Fendt 312 Vario S4.
Rezultatele arată că ”acesta este felul în care arată adevăratul progres”. Cu doar 272 g/kWh, seria 300 Vario, cu un standard privind emisiile Stage 4/Tier 4 final, nu numai că are acelaşi remarcabil consum de combustibil ca şi predecesorul său (tractorul Fendt 313 Vario cu standard Stage 3b, testat în 2013), ci, cu un consum de AdBlue de 4,9% din volum, realizează economii impresionante de 42% faţă de anteriorul testat, ce avea nevoie de 8,5 vol% AdBlue.
(Sursa: http://www.dlg-test.de/tests/Fendt_312-S4-Vario_PowerMix.pdf)


MODELELE SERIEI

tabmewim1


 Transmisie vario 300 fendt

Ingenioasa transmisie Fendt Vario este o transmisie hidrostatică-mecanică, ce foloseşte divizarea puterii. Odată cu creşterea turaţiei, ponderea puterii mecanice transmise prin intermediul setului de planetară creşte. Divizoarele de putere şi hidrostatele ce oscilează cu 45 de grade asigură o eficienţă extraordinară.

Articol publicat in revista Ferma nr. 4 (187) din 1-15 martie 2017

Vizualizat: 554 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!