Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Seria Fendt 1000 Vario i-a cucerit (şi) pe români

Publicat: 09 mai 2019 - 15:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De la lansarea sa în România, la sfârşitul anului 2016, seria Fendt 1000 Vario a cucerit, la propriu, România. Agricultorii au decis destul de repede că puterea sa şi dotările ultra moderne ale acestuia fac ”diferenţa” în obţinerea rezultatelor din propriile ferme. Motiv pentru care aceste tractoare (din seria ce cuprinde şi cel mai puternic tractor compact din lume, Fendt 1050 Vario, cu ai săi 500 CP) pot fi văzute pe tot mai des pe câmpurile noastre. 

Imediat după prima sa prezentare în ţară, MEWI a efectuat demonstraţii practice cu Fendt 1050 Vario, ulterior acestora fiind contractat şi primul tractor, care a ajuns într-o fermă din Prahova. De atunci am reuşit să acoperim puncte cheie din suprafaţa agricolă a României, printre judeţele în care am livrat seria Fendt 1000 Vario numărându-se Constanţa, Dolj, Timiş, Satu Mare, Ialomiţa, Bacău, Giurgiu, Călăraşi, Teleorman etc. Desigur, există discuţii şi în alte zone ale ţării.

Seria Fendt 1000 VarioClick pe poza pentru galerie!

Ce îl face special?
Răspunsul ni-l oferă specialistul Radu Tălpan, Brand manager Fendt la MEWI: „În primul rând, sistemul VarioGrip, în dotarea standard, sistemul de control al presiunii în anvelope. În al doilea rând, transmisia VarioDrive, versiunea ”îmbunătăţită” a cutiei Vario (greu de crezut că s-ar putea vorbi de un upgrade al acesteia, nu?). Dacă ne uităm pe cotieră, vom putea observa lipsa unor butoane de selectare a treptelor unu şi doi, vizavi de lucru şi transport, pentru că transmisia VarioDrive de la seria 1000 este puţin diferită de transmisia Vario a celorlalte serii. Avem două hidromotoare, unul poziţionat pe puntea faţă, unul pe puntea spate, acţionate independent. Astfel putem dispune de 4x4 100% sau permanent, sau, la viteze mai mari de 25 km/h, mai precis la transport, nu vom fi nevoiţi să împingem şi angrenajele punţii faţă şi atunci să avem un consum mai ridicat de motorină, iar posibilitatea ca operatorul să facă greşeli este mult mai mică.
Vârful de gamă Fendt 1050 Vario este printre cele mai vândute din seria 1000, la nivelul de echipare Profi+, de cele mai multe ori. Clienţii îl văd ca pe un super-tractor. Reprezentative sunt gabaritul, dimensiunea şi, bineînţeles, designul. La fiecare expoziţie a fost cel mai pozat dintre tractoarele noastre. E cel mai popular”.

Ce spun fermierii?
• Oliviu Buzgău, AGRIND Tăşnad, jud. Satu Mare: „Cu vremea asta, timpul e scurt şi trebuie să facem lucrările la timp. Am ales Fendt 1050 Vario pentru lucrările grele. Am cumpărat şi un combinator Horsch şi un plug, cu care am lucrat deja în vară. Consumul de combustibil e mai redus la hectar. Nu pot să spun decât lucruri bune despre el. Are sistemul de ghidare GPS, merge singur; are sistemul de reducere a presiunii aerului din roţi, în caz de sol mai moale, măreşte aderenţa. Iar motorul MAN e foarte în regulă”.
• Iulian Bucur, AGRIBUCUR, Movila Verde, jud. Constanţa: „În primul rând, m-am gândit că îmi uşurez munca. Mai am un Fendt, 936, de 340 de cai putere, iar acest nou Fendt 1038 Vario are 396 şi am zis să fac mentenanţa cu firma dumneavoastră. Apoi, am în exploatare 2.500 ha şi e nevoie de un tractor puternic. Iar cu două tractoare mari am zis că reuşesc să fac faţă lucrărilor necesare. Încărcătura va fi mai mică acum per tractor, uzura mai mică şi reviziile periodice mai rare. Mai simplu spus, fac mai puţine lucrări pe an, pentru că munca se împarte. Tractorul are ultimele dotări, suspensie la cabină, suspensie pe puntea faţă, climatizare, tot ce trebuie. Nu ştiu ce şi-ar putea dori mai mult cel care îl conduce. Are până şi un frigider mai mic, unde se poate ţine apă la rece. Ce poţi să vrei mai mult?”
• Vasile Lucian Târziu, AGROBILAN, Cenad, jud. Timiş: ”Având o suprafaţă destul de mare, peste 2000 de hectare în lucru, terenuri destul de grele (din punct de vedere pedologic, am o varietate de terenuri începând de la aluvionare, foarte nisipoase, aproximativ 20% din suprafaţa fermei, până la terenuri foarte grele), îmi trebuia un tractor de putere mai mare. {i atunci am ajuns la soluţia asta: un Fendt, pe roţi, clasic ca aspect, nu un tractor articulat, la puteri de 500 CP. Pot să-l folosesc ca pe un tractor universal, pot să-l folosesc la transport, pot să-l folosesc la discuit, la scarificat, adică la toate lucrările, acesta adaptându-se în funcţie de lucrare şi ca raport de putere. Având management electronic al cutiei, gestionat de un computer, pe care îl văd unic deocamdată, şi consumurile sunt raportate la necesarul de putere din spatele tractorului. Consumă mult mai puţin decât restul tractoarelor din piaţă, raportat la ce putere poate să dezvolte şi la ce lucrări face. Deşi concurenţa are, de asemenea, cutii continuu variabile, nu sunt liniare, ca o cutie hidraulică.
Când am cumpărat tractorul, a intrat la transport în prima fază şi consuma la regimul de transport pe care îl făcea un tractor de 390 CP. Deci consumurile erau similare. Reducerea turaţiei motorului până la 1.100 rpm face posibil un consum mult mai mic. În plus, tractorul are cam tot ce îşi poate dori un operator şi în acelaşi timp şi un administrator: confort şi informaţiile pe care le poate primi din display, referitor la gestiunea motorului, gestiunea tractorului, a transmisiei. Fiind un model Profi+, tractorul are, din standard, tot ce-i trebuie. Totodată, Vario Grip e un sistem extraordinar, măreşte suprafaţa de contact cu solul, asigurând o tracţiune optimă, în funcţie de lucrare şi de tipul de teren”.

Text şi foto: www.mewi.ro


Un articol publicat în revista Ferma nr. 6/233 (ediţia 1-14 aprilie 2019)

Vizualizat: 1061 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?