Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Senzorul SoilXplorer - campania Titan Machinery de analiză a solului

Publicat: 29 august 2019 - 01:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Titan Machinery România pregăteşte o operaţiune de scanare cu Senzorul SoilXplorer pe o suprafaţă de 20 hectare, pentru a demonstra rentabilitatea unui proiect de mare anvergură. Aceasta se va realiza cu ajutorul unui Pick-Up de teren care va parcurge suprafeţele agricole ale partenerilor noştri. Rezultatul va fi reprezentat de trei tipuri de elemente analizate: gradul de compactare a solului, textura (care poate folosi apoi la împrăştierea îngrăşămintelor sau la semănat, ambele cu rată variabilă) şi gradul de umiditate din sol.

Titan Machinery România va efectua acest exerciţiu imediat după sezonul de recoltat şi pregătirea terenului pentru cultura de toamnă. Acest lucru va deveni o adevărată campanie, fără abatere şi fără oprire.

Senzorul SoilXplorerClick pe poza pentru galerie!

Iată despre ce este vorba!
O nouă soluţie inteligentă la nivel internaţional este pregătită să intre în atenţia şi folosinţa dumneavoastră. Este vorba despre senzorul de scanare a solului, denumit SoilXplorer. Fiind un sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului, noul senzor SoilXplorer colectează toate datele de care aveţi nevoie pentru a optimiza gestionarea solului, precum gradul de compactare, textura şi conţinutul de apă. Deoarece nu are contact direct cu solul, senzorul SoilXplorer scanează chiar dacă există apă stagnantă sau vegetaţie înaltă. Mai mult, acest senzor poate controla în timp real adâncimea de lucru a operaţiilor de prelucrare şi poate regla rata de însămânţare.
În agricultura modernă, precizia este elementul cheie pentru creşterea productivităţii şi a economiei resurselor, respectiv a banilor risipiţi, mai ales când nu vorbim doar de o singură parcelă. Senzorul SoilXplorer este uşor manevrabil şi uşor de transportat. Datorită modului rapid şi flexibil de montare în partea frontală/pe sistemul hidraulic frontal, senzorul SoilXplorer poate fi utilizat cu orice utilaj agricol hidraulic. Senzorul SoilXplorer poate, de asemenea, să identifice în mod independent condiţiile diferite ale solului şi reglează în timp real rata pe semănătoare cu legătura ISOBUS, în funcţie de textura solului.

Cum funcţionează senzorul?
SoilXplorer emite un semnal electromagnetic în sol în timp ce patru bobine măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite. Atunci când senzorul este localizat la 40 cm deasupra solului, aceste adâncimi sunt: 0-25 cm, 15- 60 cm, 55-95 cm şi 85-115 cm. În funcţie de un model agronomic, calculează compactarea solului, textura solului şi conţinutul de apă. Asociat cu un receptor GPS, sistemul poate înregistra şi mapa eterogenitatea pentru fiecare dintre cele patru adâncimi. Desigur, semnalele electromagnetice nu influenţează vegetaţia şi viaţa din sol.
Tipurile de hărţi disponibile sunt:
- Conţinut de apă (rWTC);
- Adâncime harpan (D2I);
- Zone ale solului;
- Aplicaţii pentru prelucrarea solului.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


AVANTAJELE SOILXPLORER PENTRU FERMIERI
• Măsurarea independentă a conductivităţii solului;
• O înţelegere mai bună a solului şi a zonelor lui;
• Economisirea de energie (combustibil);
• Recunoaşterea varietăţii solului;
• Rata de însămânţare optimizată în funcţie de condiţiile reale ale solului;
• Bază decizională pentru operaţiile agricole pe câmp (fertilizare, prelucrare a pământului şi însămânţare, plantare);
• Crearea unor hărţi de aplicare variabilă;
• Stimularea sustenabilităţii şi îmbunătăţirea structurii solului;
• Gestionare îmbunătăţită a apei;
• Soluţionarea compactării folosind diferite strategii de prelucrare (stimularea sistemului de rădăcini şi a activităţii viermilor din pământ);
• Operaţii eficiente de prelucrare a terenului.


SOLUŢII COMPLETE PENTRU AGRICULTURA DE PRECIZIE
Titan Machinery oferă echipamente de ghidare şi de poziţionare ce utilizează tehnologia RTK+, compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole, de construcţii sau din alte industrii. De asemenea, compania oferă soluţii complete, inclusiv servicii de administrare a flotei de utilaje, cum sunt FarmIS/ SiteIS (IS - intelligent system). Plecând de la deviza „Dezvoltăm Viitorul”, departamentul «Agricultură de Precizie» al Titan Machinery România are un aport substanţial la expansiunea sistemelor de precizie de care beneficiază agricultura românească. Impactul pozitiv pe care îl au proiectele noastre pentru agricultori, dar şi optimizarea permanentă a soluţiilor deja oferite, contribuie la dezvoltarea unei agriculturi moderne, sustenabile şi, pentru tot mai mulţi fermieri care nu îşi mai doresc sau nu îşi permit costuri inutile, sunt indispensabile.

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 13/240 (ediţia 1-14 august 2019)

 

Vizualizat: 104 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?