Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Semănatul culturilor verzi cu APV

Publicat: 03 iulie 2019 - 11:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Semănătorile pneumatice APV din seria PS sunt ideale pentru măsura de înverzire în ferme. Maşinile APV asigură o dozare perfectă la semănatul culturilor verzi şi al culturilor intercalate cu trei sau mai multe amestecuri de seminţe.

De ce aş avea nevoie de o semănătoare pneumatică APV? Iată avantajele:
- Volum disponibil începând de la 120 până la 800 litri;
- Distribuire precisă a seminţelor şi independentă faţă de vânt;
- Multiple posibilităţi de montaj;
- Realizează concomitent prelucrarea solului şi semănatul;
- Oferă posibilitatea însămânţării diferitelor seminţe, precum şi aplicarea fertilizanţilor (în varianta fertilizare protejată împotriva coroziunii);
- Dozare variabilă în funcţie de viteza de deplasare şi sistem de oprire la capăt de rând, doar cu modulele de comandă 5.2 şi 6.2.
În plus, beneficiaţi de consultanţă profesională înainte de achiziţie, ceea ce garantează că sunteţi informat asupra tuturor posibilelor domenii de utilizare a semănătorii pneumatice. Astfel, veţi dispune de echipamentul optim pentru utilizare în ferma dumneavoastră.

APV_1-31iulie2019_b

Maşini practice şi multifuncţionale
• Semănătorile pneumatice APV se pot ataşa direct la tractor sau pe utilajele de prelucrat solul, reducând astfel numărul de treceri la unul singur.
• Cu semănătoarea pneumatică PS se pot însămânţa diverse tipuri de seminţe, de la cele mai mici, până la cele mari, şi asta doar prin simpla schimbare a dozatorului.
• Semănătorile pneumatice APV sunt independente faţă de vânt şi pot fi folosite în acelaşi timp cu pregătirea solului, acest lucru făcând din semănătoarea noastră un produs cu multiple întrebuinţări, de la o semănătoare pneumatică autentică, la un microgranulator, prin ataşarea acesteia la o semănătoare de păioase sau de prăşitoare.
• Pot fi montate pe aproape toate aparatele de prelucrarea solului - semănători şi echipamente de îngrijire a culturilor -, indiferent de producător.
Alte caracteristici practice ale utilizării semănătorilor pneumatice APV din gama PS:
• Reglarea cantităţii de produs în timpul deplasării, prin modulul de control 5.2 si 6.2, dispunând de diferite dozatoare de însămânţare (seminţe fine şi mari);
• Aplicare foarte precisă a seminţelor în condiţii de vânt;
• Monitorizarea turaţiei dozatoarelor prin modulul de control, accesabil chiar de pe scaunul şoferului;
• Montaj simplu;
• Distribuire transversală exactă pe întreaga lăţime de lucru;
• Aplicarea cantităţilor de seminţe la orice viteză;
• Managementul întoarcerii la capăt de rând (cu sistem de senzori opţional, numai cu modulul de comandă 5.2 sau 6.2);
• Calibrare automată (numai cu modulul de comandă 5.2 sau 6.2).

Distribuitorul cu disc ES 100 M1 CLASSIC
Utilajul ES 100 M1 CLASSIC este ideal pentru împrăştierea diverselor tipuri de seminţe uşoare, de culturi intercalate sau cultură verde, dar şi a otrăvii împotriva melcilor şi a diverselor tipuri de granulate. Lăţimea de lucru se adaptează cu ajutorul modulului de comandă (2-24 m). Acesta este de calitate superioară (măsurare şi reglare a turaţiei, control), el asigurând o ajustare corectă a lăţimii de împrăştiere. Totodată, cantitatea distribuită se reglează cu ajutorul şibarului.
Dintre avantaje menţionăm:
- Utilaj de împrăştiat practic şi compact;
- Pornire automată pentru materialul de însămânţare;
- Orificiu de golire reziduuri;
- Permite ajustarea simplă a lăţimii de lucru, acţionând comanda de la scaunul şoferului;
- Are multiple opţiuni de montaj;
- Volum de livrare standard ridicat. Toate componentele majore de asamblare sunt incluse!
Pentru mai multe informaţii privind produsele noastre, accesaţi site-ul www.apv-romania.ro sau luaţi legătura cu unul dintre reprezentanţii noştri de vânzări.

Text şi foto: APV

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 12/239 (ediţia 1-31 iulie 2019)

 

Vizualizat: 127 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?