Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Semănătorile Sola

Publicat: 28 februarie 2017 - 21:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De anul trecut, SOLA Maquinaria Agricola S.L. și-a schimbat strategia de abordare a piețelor din România, Ungaria și Republica Moldova. Astfel, pe aceste piețe, SOLA a ales să vândă prin dealeri locali, fiecare dintre aceștia având exclusivitate în zona lor.

Acest proiect s-a dovedit unul de succes, după cum ne-a declarat Marius Mitra, reprezentant Sola pentru aceste piețe. În România, Sola are acum cinci dealeri și a vândut aproape 70 de utilaje în 2016.

Semănătorile Sola

Fiabilitate și anduranță
Pentru campania de primăvară, producătorul spaniol a pregătit o gamă variată de semănători de prășitoare, în diferite configurații, în special pentru mașinile pe 6 și 8 rânduri, și care pot fi utilizate cu tractoare de diferite puteri. „Astfel, oferim și clienților care au tractoare de mai mică putere posibilitatea să își achiziționeze o semănătoare performantă, cu 8 rânduri, tractată și pe care să o folosească în agregat cu tractorul din dotare”, ne-a declarat Marius Mitra.
Semănătorile Sola se evidențiază prin construcția lor solidă: „Sunt produse în Spania, acolo unde terenurile sunt, în general, dure, cu piatră multă și unde semănătoarile sunt foarte solicitate la șocuri și la uzura fizică. Tocmai de aceea, semănătorile Sola sunt fiabile și construite pentru a avea o durată de exploatare lungă, uzură redusă și costuri mai mici de întreținere. Piesele se uzează mai greu/lent. Tocmai de aceea s-a optat și pentru tracțiunea pe lanț; este mult mai simplu și ieftin de înlocuit un lanț, dacă acesta se rupe. Sistemul mecanic permite reglarea presiunii pe fiecare element. Presiunea maximă pe sol, de până la 180-185 kg/element, în colaborare cu unghiul de 9 grade dintre dublul disc, permite elementului de semănat să pătrundă mai bine în sol”, a detaliat Marius Mitra.

Participă la marile târguri agricole
Anul acesta, compania își propune să crescă cifra de afaceri în România și să aprofundeze contactul direct cu clienții. „Sola este o companie de familie, nu foarte mare, dar tocmai aceasta ne permite să fim foarte flexibili la nevoile și dorințele clienților noștri. Spre exemplu, noi producem semănători la comandă pentru clienți din Ucraina, semănători foarte mari, de 36 de rânduri” a evidențiat Mitra.
În 2017, Sola România va participa la cele mai importante târguri agricole (Agraria, AgriPlanta și IndAgra) și va avea prezentări și demonstrații în câmp cu dealerii zonali.


PIAȚA UTILAJELOR AGRICOLE
În acest sezon se așteaptă o creștere a suprafeței semănate pentru culturile prășitoare. „Piața utilajelor agricole este în al treilea an de creștere consecutivă și este greu de prevăzut exact evoluția de acest an. Cred că piața nu va avea o creștere foarte mare anul acesta și clienții vor avea mult de câștigat. Avem anumite avantaje în piață și vom încerca să le fructificăm la maxim. Suntem în perioada de consolidare a poziției de piață, iar fermieri apreciază faptul că semănătorile Sola sunt solide și fiabile și văd avantajele acestora”, consideră Marius Mitra.

 Semănătorile Sola

Marius Mitra: „La utilajele vândute anul trecut nu am avut probleme tehnice deosebite, clienții au fost mulțumiți și avem un feedback pozitiv. Iar acest lucru se vede deja în cererea care, pentru această campanie, a început mult mai devreme. Încă de le sfârșitul lunii noiembrie am avut comenzi pentru semănători. Oferim finanțare prin BNP Paribas Leasing și căutăm permanent să găsim cele mai bune condiții pentru clienți și costuri de finanțare reduse”.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 560 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?