Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Semănătoarea Pneusej Venga

Publicat: 28 aprilie 2017 - 15:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Societatea slovacă Pneusej, din Hlohovec, produce şi comercializează maşini verificate în practică, deloc pretenţioase la exploatare şi la întreţinere. La titlul de cel mai inovativ utilaj candidează acum semănătoarea Venga, datorită construcţiei sale modulare şi necesarului mic de putere la tractor.

Constructorii semănătorii au proiectat acest model ţinând cont de cererea pieţei pentru o maşină uşoară care să lucreze în agregat cu tractoare din gama de putere redusă, respectiv cu mijloace de tractare cu putere mai mică şi cu o forţă redusă a mecanismului de suspendare în trei puncte. În ciuda preferinţei fermierilor pentru maşini de semănat cu echipament de pregătit solul, semănătoarea Venga îşi găseşte clienţii săi.

Semănătoarea Pneusej VengaClick pe poza pentru galerie!

Avantajele de bază ale semănătorilor Pneusej Venga:
• are sistem modular - posibilitatea de fabricare a versiunii purtate şi tractate;
• putere redusă - numai 110 CP, la 6 m lăţime de lucru;
• sistemul de dozare „Accord”, verificat în practică;
• brăzdarele de semănat inovative DXD RC II;
• lungimea identică a brăzdarelor de semănat permit o apăsare uniformă (50 kg);
• discurile de răzuire de pe brăzdarele de semănat.
Şasiul integrat este o importantă componentă a semănătorii Venga. Ţinând cont de cerinţele de proiectare şi concepere a semănătorii, maşina îndeplineşte mai multe roluri. Şasiul duce toată masa maşinii, reducând necesarul de putere a tractorului în cazul versiunii tractate. Această inovaţie face din Venga maşina ideală pentru fermele cu tractoare mai mici şi mai puţin puternice. Puntea amplasată înaintea brăzdarelor de semănat asigură o manevrabilitate mai bună şi semănatul pe toată parcela, fără margini nelucrate.
Pneusej implementează din start sistemul de dozare şi distribuire a seminţei cu tehnica „Accord”, verificată pe termen lung în practică. Nici în cazul semănătorii Venga nu este altfel. Maşina reuşeşte să însămânţeze de la cea mai mică sămânţă şi până la cea mai mare. Cantitatea de sămânţă dozată se poate modifica datorită lungimii active a cilindrului reglabil. Antrenarea mecanică a cilindrului de dozare se realizează prin transmisie automată de la roată, cu avantajul întreruperii dozării instant prin schimbarea poziţiei punţii la întoarcere. Pneusej oferă şi sistemul cu antrenarea cilindrului de dozare cu motor electric, dependent de viteza de deplasare (controlată cu radarul). Avantajul constă în simplitatea reglajului şi a calibrării. Există şi un acces facil la cilindrul de semănat.
Distribuitorul seminţei amplasat în buncăr este echipat de către constructor cu clapetele electromagnetice Accord 2+2 sau 3+3 pentru marcarea rândurilor, dar şi cu sistemul de monitorizare a semănatului în tuburile de transport seminţe, împreună cu controlul nivelului seminţelor în buncăr şi al turaţiei ventilatorului.
Sistemul pneumatic de distribuire a seminţei lucrează sigur şi precis şi pe terenurile în pantă, fără a lăsa sămânţă reziduală în buncăr. Buncărul cu un volum de 1800 litri este accesibil de pe platformă şi este protejat cu o prelată pliabilă.

Discurile duble DXD RC II
Noul produs al Pneusej are integrate brăzdare de semănat prevăzute cu discurile duble complet noi DXD RC II, care permit:
• pătrunderea mai uşoară în solurile mai aşezate;
• capacitate bună de însămânţare şi în cazul unei cantităţi mai mari de resturi vegetale;
• rezistenţă redusă a solului;
• apăsare uniformă şi mai ridicată;
• semănat de calitatate şi plasarea uniformă a seminţelor.
Modelul constructiv al noilor brăzdare de semănat reduce rezistenţa solului şi îmbunătăţeşte pătrunderea discurilor în sol. Discul de răzuire, din plastic sau din oţel, este amplasat aproape de discul principal, reducându-se astfel unghiul dintre ele; astfel a fost îngustat şi spaţiul pentru sămânţă, pentru un semănat de precizie. Prin aceasta se accelerează germinarea seminţelor şi creşte uniformitatea răsăririi.
Roţile de tasare mai mari şi mai late menţin perfect uniformitatea adâncimii de semănat, având o forţă de răsturnare mai mare. În plus, roata cu răzuitor tasează suprafaţa, îmbunătăţind contactul seminţei cu solul.
Lungimea identică a brăzdarelor de semănat uniformizează apăsarea rândului atât în faţă, cât şi în spate. Gradul de apăsare se reglează central şi continuu până la valoarea de 50 kg/brăzdar.

Distribuitor: ZETOR TRACTOR SRL
www.zetor.ro


Articol publicat in revista Ferma nr. 7 (190) din 15-30 aprilie 2017

Vizualizat: 359 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?