BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Semănătoarea Modula - maşina versatilă şi inovativă de la Forigo

Publicat: 04 aprilie 2019 - 15:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Noua semănătoare electrică Modula are o serie de atribute care o fac adecvată şi fermelor din România: maşina automatizată poate fi compusă dintr-un singur element de însămânţare până la opt elemente, funcţionează pe orice tip de sol şi nu are vreo limitare legată de dimensiunile seminţelor.

Modula a fost creată pentru a oferi un nivel ridicat de inovare în sectorul agricol şi pentru a face procesul de însămânţare, mai ales în agricultura biologică, mai uşor, mai rapid şi mai inteligent.
Foarte apreciată de fermieri, a primit medalia de aur şi Premiul pentru Inovaţie MacFrut la ultima ediţie a MacFrut Exhibition. Secretul succesului său? Fiabilitatea extremă, tehnologia inteligentă de ultimă oră şi atenţia acordată culturilor delicate, aşa cum sunt cele biologice.

Maşina viitorului
Proiectată şi dezvoltată de Departamentul de Tehnologie pentru Inovare de la Forigo, Modula este un exemplu de maşină agricolă a viitorului. De ce? O maşină bazată pe modularitatea şi flexibilitatea elementelor sale, automatizată şi alimentată cu energie electrică, este un instrument capabil să revoluţioneze modul de lucru al solului.
Secţiile de semănat sunt complet independente, fixate pe cadrul principal şi conectate printr-un cablu electric şi unul de date. Datorită acestor cabluri, secţiile pot comunica între ele şi lucrează sincronizate perfect şi armonios.

Personalizarea, element cheie al Modula
Cel mai important aspect al acestei semănători este posibilitatea de asamblare în funcţie de nevoile fiecărei ferme. Astfel, maşina poate fi compusă dintr-un singur element de însămânţare sau din maximum opt elemente. Personalizarea este, de fapt, unul dintre atuurile cheie ale Modulei, care împreună cu o serie de funcţii specifice pot aduce plusvaloare societăţilor care o utilizează.
Solul pe care funcţionează această maşină poate fi de diferite tipuri: nu numai în terenul pregătit, dar şi pe cel sterilizat (acoperit cu folie de plastic), Modula realizează o lucrare optimă cu un nivel ridicat de precizie, indiferent de cerinţe.

Ce fel de sămânţă se poate folosi cu Modula?
Nu există o limitare reală în ceea ce priveşte mărimea seminţelor, cu excepţia măsurii minime pe care maşina o poate folosi (1,5 mm). Inserţiile din interiorul distribuitorului, dezvoltate ad hoc, pot trata fără probleme diversele dimensiuni ale seminţelor, făcând ca Modula să se adapteze la o mare varietate de situaţii în culturi.
Adevărata inovaţie a Modulei este reprezentată de tehnologia inteligentă, care permite automatizarea proceselor şi sincronizarea perfectă dintre elementele de însămânţare şi sursa de energie complet electrică.
Structura tehnologică şi inteligenţa maşinii compun „inima” reală a semănătoarei: armonia şi sincronizarea perfecte între distribuitor şi conurile de însămânţare.

Insămânţare fără pierderi
Chiar şi modificând numărul de conuri, distribuitorul va putea recunoaşte trecerea în teren a elementului de însămânţare şi va elibera seminţele la momentul potrivit, evitând pierderile şi ineficienţele.
Mai mult, fiecare secţie poate fi personalizată pentru a satisface nevoile legate de distanţa de semănat, pornind de la minimum 16 cm până la peste 1 metru.
Componenta electrică a semănătoarelor Modula este esenţială în cultivare, deoarece sistemul nu necesită o putere minimă la tractor. Energia electrică este furnizată de bateria tractorului, astfel încât mişcarea semănătoarei electrice este complet independentă de transmisiile mecanice.

Pentru comenzi sau detalii pe teritoriul României, nu ezitaţi să contactaţi colegii Dealer Italia (0756052378) sau partenerii zonali.

Advertorial FORIGO

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

 

Vizualizat: 209 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?