Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Semănătoarea Kuhn Aurock 6000

Publicat: 26 iunie 2019 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu o experienţă de peste 40 de ani în tehnică agricolă, Kuhn a lansat anul acesta o nouă semănătoare pneumatică Aurock 6000 (6 m). Aceasta va fi testată pentru prima oară în Marea Britanie în cursul lunii iunie a.c.

Aurock 6000 este destinată însămânţării de culturi în condiţii minime de prelucrarea solului sau de semănat. Versatilitatea semănătorilor este impresionantă.
Aurock 6000 este disponibilă în două versiuni: cu un singur dozator (R) şi un alt model cu unitate de dozare dublă (RC). Cu această a doua variantă (RC) este posibil să se amestece două soiuri (varietăţi) în aceeaşi unitate sau să se semene pe rânduri diferite şi cu o gestionare separată a adâncimii. Versiunea cu un singur dozator (R) are un rezervor de seminţe cu o capacitate de 3.500 litri, iar versiunea cu dozare dublă (RC) are o capacitate de 5.000 litri. Necesarul de putere al tractorului este de 180 CP.
În faţa semănătorii sunt plasate două rânduri de discuri. Există opţiunea discurilor ondulate cu diametrul de 460 mm, pentru a prelucra şi amesteca solul (pregătit în prealabil) sau un disc cu diametrul de 430 mm pentru tăierea reziduurilor.
Alinierea unităţii de semănat cu discurile de deschidere este menţinută printr-un punct central de pivotare între bara de brăzdare şi şasiu. Aceasta permite plasarea cu exactitate a seminţelor în brazdă chiar şi atunci când se lucrează în pantă sau în colţurile parcelelor.
Designul modular permite instalarea opţională a unui disc integrat de tăiere cu presiune reglabilă, pentru a permite semănătorii să funcţioneze în toate tipurile de sol. Roţile de transport sunt poziţionate între discul de deschidere şi bara de brăzdare, iar roţile de presare au diametrul de 900 mm.
Aurock 6000 este compatibilă ISOBUS şi poate fi dotată cu terminalele CCI 1200 sau CCI 50.

Kuhn Aurock 6000_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 11/238 (ediţia 15-30 iunie 2019)

Vizualizat: 103 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?