Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Semănătoarea Horsch 3-6 Pronto DC, acum și mai eficientă

Publicat: 22 noiembrie 2021 - 15:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ajunsă acum la majorat, semănătoarea cea mai copiată de alți producători, încă de la lansarea sa, în 2003, continuă să fie produsul Horsch cel mai apreciat de fermieri, pretutindeni în lume: Horsch 3-6 Pronto DC, modelul 2021.

Prezentată la conferința de presă de la începutul lunii septembrie a.c., semănătoarea model 2021 se află pe lista noutăților pe care Horsch le va prezenta la Agritechnica, Hanovra (Germania), în luna februarie 2022.

 semanatoarea Horsch 3-6 Pronto DC, (2)_b


Ce o face atât de deosebită?


În afară de culturile clasice de rapiță, grâu sau orz, mulți fermieri seamănă și culturi intermediare, și leguminoase precum fasole sau soia, toate cu Pronto DC. Mașina asigură apariția uniformă a plantelor la semănatul în mulci, după arătură sau după prelucrarea intensivă. Prin urmare, este potrivită oricărei strategii de însămânțare.

Un alt motiv al succesului acestei semănători este ”principiul Pronto”, propus de Michael Horsch: pregătirea patului germinativ, consolidare și plasarea semințelor, într-o singură trecere.

 

Toate sistemele de control și avertizare


Semănătoare Horsch Pronto urmărește îndeaproape cerințele tuturor culturilor pe care le poate semăna, fiind dotată cu toate sistemele de control și avertizare, pentru eliminarea completă a oricărui risc de a greși. Dispune de toate funcțiile agriculturii moderne de precizie, poate fi dotată inclusiv cu sistem de dozare bob cu bob la cereale.

Eficiența ridicată a semănătorii Pronto DC se datorează vitezelor de lucru ridicate, necesarului redus de putere de la tractor și plasării cu precizie a semințelor și îngrășămintelor. Astfel, pot fi realizate economii de combustibil și de timp, iar trecerile pot fi optimizate.

 semanatoarea Horsch 3-6 Pronto DC, (1)_b

"Dezvoltarea și perfecționareas a a avut loc în urma nenumăratelor teste, probe, dar, în principal în urma feedback-ului fermierilor. Producătorul a plecat de fiecare dată urechea la cei care lucrează efectiv cu semănătoarea, pentru că rezultatele din teren sunt, până la urmă, cele mai importante." CONSTANTIN CURCĂ,  Reprezentant Horsch în România


Actualizări și îmbunătățiri la modelul 2021


• Odată cu Pronto 3-6 DC, Horsch propune un sistem inovativ de comandă și control. Interfața cu utilizatorul a fost optimizată pentru terminalele cu touchscreen ce utilizează sistemul actualizat ISOBUS. Noile funcții ușurează considerabil operațiile de manevrare, reglare și monitorizare ale semănătorii, iar interfața terminalului poate fi adaptată individual în funcție de cerințele sau preferințele utilizatorilor.

• La noile generații de buncăre Horsch, ventilatorul este integrat semănătorii. Fiind instalat mai sus, praful și murdăria pătrund cu greu în sistemul de dozare și distribuție. Buncărul simplu are acum o capacitate de 4.000 litri, pentru a acoperi suprafețe mai mari în timpul semănatului. De asemenea, buncărul dublu compartimentat PPF a fost regândit. Cel de-al doilea turn de distribuție este acum amplasat în spatele primului, asigurând astfel un mai bun acces și o capacitate crescută.

• Procesul de calibrare a fost, de asemenea, îmbunătățit. Clapeta de calibrare poate fi trasă foarte ușor în afară pentru introducerea sacului de calibrare. În plus, supapa de închidere din sistemul de presurizare a buncărului va reacționa rapid pentru a putea schimba cu ușurință rotorul, chiar dacă buncărul este plin.

• Tăvălugul din anvelope al semănătorii Pronto DC, creat de Horsch, este foarte durabil și asigură consolidarea în profunzime. În viitor, acesta va avea anvelope de 18 inch și va fi omologat la 40 km/h pentru transportul pe drumuri publice, în multe țări.

• Opțional, Pronto 3-6 DC poate fi dotat cu turnul de distribuție Horsch RowControl, care permite închiderea individuală a rândurilor, și o mai precisă semănare, fiind evitate suprapunerile sau golurile și astfel economisindu-se semințe și îngrășământ.

• Sistemul de iluminat cu LED - WorkLight Pro - face posibile lucrările pe timp de noapte, lămpile asigurând o excelentă vizibilitate a semănătorii, la fel ca ziua.

 semanatoarea Horsch 3-6 Pronto DC, (3)_b


Sistemul MiniDrill: un buncăr suplimentar


Pronto DC poate fi completată și de alte echipamente, precum Horsch MiniDrill, ca un al treilea buncăr, ce poate contribui aproape la dublarea eficientizării semănatului la rapiță, prin aplicarea, în același timp, a îngrășământului. Există două versiuni ale buncărului suplimentar.

Prima dintre ele este MiniDrill G& F, ce servește ca un al treilea buncăr pentru semințe. Cu o capacitate de 400 l, MiniDrill poate asigura umplerea celei de-a doua partiții mai mari cu îngrășământ mineral. Astfel, se pot reduce opririele pentru realimentare, câștigând timp prețios pentru semănat.

Cea de-a doua versiune este MiniDrill PPF, care este utilizată pentru compuși microgranulari, semințe amplasate sub cultura principală și granule anti-limax. Este echipată cu propriul ventilator, un sistem pneumatic cu turn de distribuție separat și deflectoare în fața fiecărui al doilea brăzdar de semințe. Datorită combinației dintre brăzdarele de îngrășăminte PPF, cele de semințe TurboDisc și a deflectoarelor, se pot amplasa separat trei componente diferite în trei orizonturi de semănare.

 

un articol realizat de MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Vizualizat: 1330 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?