Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Semănătoarea Gigante - soluţia ideală pentru semănatul direct în mirişte

Publicat: 03 august 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru semănatul cerealelor păioase, renumitul grup italian Maschio-Gaspardo construieşte şi modernizează în fiecare an o gamă destul de mare de semănători, printre care se numără şi semănătoarea pneumatică de precizie GIGANTE

Click pe poza pentru galerie!

Semănătoarea pneumatică „GIGANTE” este utilizată pentru semănatul direct în mirişte (pe un teren neprelucrat) a cerealelor, soiei, rapiţei, plantelor medicinale şi a plantelor furajere. Semănatoarea Gigante este dotată cu doi dozatori centrali, iar transportul seminţelor se face pneumatic.

Utilajul dispune de o capacitate de lucru operativă, ceea ce conduce la o productivitate foarte bună. Cadrul este modulat şi se poate rabata pentru trecerea din poziţia de lucru în cea de transport şi invers.

 

Semănătoarea este realizată în variantele:

• 3,78 m (4 m lăţime de lucru) - Gigante 400 cu greutatea de 4400 kg + tractor de 120 CP;
• 5,04 m (6 m lăţime de lucru) - Gigante 500 + tractor de 130 CP;
• 5,76 m lăţime de lucru - Gigante 600 + tractor de 140 CP.

Distanţa între rânduri la variantele 400 şi 600 este de 18 cm. Indiferent de variantă, lăţimea de transport este de 3 m. Numărul de rânduri este de 22 la varianta 400, 28 la varianta 500 şi 33 la varianta 600.

Capacitatea buncărului la Gigante 400 este de 815 l, iar la variantele 500 şi 600 este de 1100 l.

• Pentru suprafeţele mari există şi varianta Gigante 900, având lăţimea de lucru de 9 m, iar cea de transport de 5,3 m. Numărul de rânduri în acest caz este de 50. Acest model lucrează în agregat cu un tractor de 280 CP. Capacitatea buncărului poate fi de 3470 l sau de 5200 l, iar pentru îngrăşământ, capacitatea buncărului este de 1730 l. Distanţa între rânduri în acest caz este de 18 cm, iar greutatea este de circa 11.380 kg.


Dotări funcţionale

Toate variantele sunt dotate cu marcator cu reglare hidraulică, monitor electronic GENIUS (pentru acţionarea electronică a dozatorilor, senzori de nivel al seminţelor, alarme), cu set de lumini, tăbliţe de avertizare, bară cu elemente elastice pentru acoperirea seminţelor. Elementul este dotat cu roată de profunzime cu profil conic realizat din fontă.

Noul tip de brăzdar folosit la aceste semănători, cu profil studiat în timp, permite o mai bună penetrare în teren şi garantează o durată mai mare în exploatare.

Buncărul de seminţe este iluminat în interior. Aceste semănători sunt dotate şi cu o manivelă pentru proba cantităţii de seminţe. Răzuitoarele sunt realizate din tungsten. Acţionarea ventilatorului se face cu o instalaţie oleodinamică dependentă de tractor.

Semănătoarea GIGANTE tractată se ataşează la tractor în două puncte, cu un sistem de categoria a treia.
Varianta Gigante Corsa este dotată şi cu antenă GPS pentru detectarea vitezei, şi cu cablu de conectare.


SEMĂNATUL - PRIMA OPERAŢIE AGRICOLĂ A OMULUI PRIMITIV

Maşinile de semănat (semănătorile) sunt utilizate pentru semănatul culturilor agricole, proces tehnologic care constă în executarea concomitentă a dozării şi repartizării uniforme a seminţelor pe unitatea de suprafaţă şi îngroparea acestora la o adâncime determinată în sol.

Despre însămânţatul terenului cu ajutorul maşinilor de semănat se vorbeşte încă din secolul al II-lea al erei noastre, lucrarea fiind menţionată la acea vreme în dicţionarul limbii chineze publicat de Ceao-Cou. Tot în acea perioadă, maşinile de semănat se foloseau şi în Japonia, şi în Arabia.

În Europa, prima maşină de semănat a fost construită de un inventator spaniol în anul 1650. Regele Spaniei, Filip al IV-lea, i-a acordat acestuia un privilegiu exclusiv pentru fabricarea şi vânzarea noii maşini.

Răsfoind cărţile de specialitate scrise prin anii 1950 găsim un text scris de Flegon A.: “Prima operaţie cu care începe în prezent ciclul lucrărilor agricole este dezmiriştitul sau aratul. În istoria agriculturii, însă, prima operaţie agricolă care apăruse n-a fost nici aratul şi nici vreo altă lucrare legată de pregătirea terenului pentru cultură: prima operaţie agricolă la care a recurs omul primitiv a fost semănatul”.

Vizualizat: 723 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?