Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Semănătoarea de precizie MT

Publicat: 28 aprilie 2009 - 15:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
Semănătoarea pneumatică de precizie MT, realizată de firma italiană Gaspardo este o maşină polivalentă, ideală pentru însămânţarea de precizie, indicată pentru orice tip de sămânţă, dar mai ales pentru porumb, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr şi soia, şi pentru orice teren, pregătit sau nepregătit, cu sau fără resturi vegetale.

Click pe poza pentru galerie!

Detalii tehnice şi funcţionare

Acţionarea semănătorii se face de la priza de putere a tractorului, prin intermediul unui arbore cardanic. Prinderea la tractor se face în trei puncte, prin intermediul a doi tiranţi laterali şi unul central.

Semănătoarea este realizată în mai multe variante, de la 4 rânduri şi până la 12 rânduri şi este dotată cu discuri cu orificii, confecţionate dintr-un material de calitate (inox), având diametrul diferit, în funcţie de dimensiunea seminţelor (acestea nu trebuie să pătrundă în orificiile discului). Seminţele sunt aspirate spre orificiile discului, ca mai târziu să fie distribuite în rigola realizată de brăzdar.

Marcatoarele de urmă sunt acţionate şi reglate hidraulic.

Distanţa între rânduri este de 45, 60 sau 75 cm, iar viteza de lucru recomandată este de 6-8 km/h.

Fiecare secţie de semănat are pentru deschiderea brazdei câte un brăzdar de tip dublu disc şi o pereche de roţi laterale pentru controlul adâncimii de semănat. În prezenţa unui teren denivelat şi aspru, aceasta permite un semănat uniform.

Această semănătoare poate fi folosită şi pe terenurile unde s-a aplicat tehnica minimei prelucrări a solului.

Elementul de semănat Super Seal al MT-ului are o protecţie specială a rulmentului, ceea ce îi o conferă o durată de viaţă mult mai mare.


DOTĂRI STANDARD ŞI OPŢIONALE

Semănătoarea va fi dotată, la livrare, cu o singură serie de discuri. Firma constructoare poate furniza, la cererea clientului, discuri pentru diferite tipuri de seminţe (porumb, fasole, floarea-soarelui, sfeclă, sorg, pepene galben, dovlecel, soia, fasole verde, mazăre, roşii, spanac, ridichi etc.)

La semănătoare se mai pot monta diferite modele de echipamente electronice pentru controlul însămânţării şi detectarea suprafeţei însămânţate (ha).

Buncărele de îngrăşăminte pot fi echipate cu un „Speedy Set”, care permite reglarea dozatoarelor volumetrice Minimax printr-o simplă mişcare.


VARIANTE DE FABRICARE

Semănătoarea MT este realizată în mai multe variante:

• şasiul de bază, secţia de semănat, fertilizator-microgranulator şi brăzdar patină;

• şasiul de bază, secţia de semănat, fertilizator şi brăzdar dublu disc;

• şasiul de bază, secţia de semănat, fertlizator-microgranulator şi brăzdar dublu disc.

Vizualizat: 1053 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Masina de semanat de inalta precizie
|
09. 12, 2009. Saturday 21:51
Domnule ing. Sorin Bungescu, Am elaborat cercetarea, proiectare tehnica si brevetarea unei masini de semanat de precizie, cu parametri superiori oricarei masini de semanat produsa de compania Gaspardo. Contactati-ma la tel. 0744206543
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!