Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Scarificatorul Ecolaz

Publicat: 25 aprilie 2010 - 11:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Lucrările solului reprezintă un segment cu cheltuieli mari din bugetul alocat de agricultori pentru înfiinţarea unei culturi. Astfel, cei care cunosc bine calităţile terenurilor deţinute în proprietate sau arendate, pot obţine economii însemnate prin alegerea şi aplicarea tehnologiilor adecvate fiecărui tip de sol.

Click pe poza pentru galerie!

Scarificatorul este un utilaj foarte răspândit în agricultura românească. Se utilizează, din ce în ce mai mult, pentru eliminarea hardpanului rezultat în urma lucrărilor efectuate în condiţii meteorologice neprielnice, la arături şi discuiri.

Societatea Framest şi-a completat familia de scarificatoare cu modelul Ecolaz. Acest tip de scarificator este proiectat pentru tractoare cu o putere nominală mică, între 90 şi 150 CP.

Avantaje

Scarificatorul denumit Ecolaz, echipat cu 3 sau 7 ancore, înglobează toate punctele forte ale scarificatoarelor fabricate de Framest:

- datorită profilului drept al ancorei, nu răscoleşte miriştea, şi astfel nu usucă suprafaţa solului;
- tăvălugul cu bare, din spatele utilajului, închide urmele lăsate de ancore, împiedicând evaporarea totală a apei din sol;
- ancorele sunt proiectate cu sistem de siguranţă de tip bolţ de forfecare;
- ancore cu elemente de uzură maximă, cum sunt cuţitele de tăiere tip daltă şi aripioarele, care sunt schimbabile.

În ce condiţii apelăm la scarificare?

- în cazul formării hardpanului din cauza discuirii solului, în mod repetat, la adâncimi mici, ani la rând;
- în cazul formării hardpanului din cauza efectuării arăturilor la adâncimi constante, mai mulţi ani;
- după băltirea apei pe terenuri agricole timp îndelungat;
- după udarea solului în mod intensiv;
- după culturi succesive (duble) în scopul reîmprospătării, aerisirii solului.

În scopul evitării trecerilor multiple cu utilaje agricole grele şi, implicit, a tasării repetate a solului, se apelează în agricultura modernă la utilaje combinate care execută, la o singură trecere, mai multe lucrări de importanţă majoră, cu privire la pregătirea solului în vederea semănării.

Aceste utilaje reclamă atenţie sporită în exploatare, cunoştinţe temeinice de exploatare - operare şi nu în ultimul rând calificare înaltă şi polivalentă a mecanizatorilor.

Vizualizat: 1032 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
de.lucru.pe.internet
|
02. 22, 2016. Monday 20:30
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: de.lucru.pe.internet@gmail.com
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!