Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Scarificator Simba Flatliner 500

Publicat: 31 martie 2009 - 15:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Sistem de afânare şi consolidare a solului

Creşterea sănătoasă a rădăcinilor, adesea la adâncimi de un metru este esenţială pentru profitabilitatea producţiei.

Click pe poza pentru galerie!

Însă trecerile repetate cu echipamente grele, pot duce la formarea unui strat impermeabil în adâncimea solului, reducând drastic zona de creştere a rădăcinilor. În plus, acţiunea capilarelor în sol este împiedicată, rezultând un drenaj redus şi băltirea apei în condiţii de umiditate. Drenajul adecvat este un element vital pentru prelucrarea solului.

Criterii de selecţie

• Pentru a evita greşelile tehnologice care pot duce la compromiterea culturii, alegeţi întotdeauna adâncimea de lucru potrivită, care ar trebui să fie sub zona cu probleme din solul respectiv, lucrând astfel cât se poate de superficial. De foarte multe ori se irosesc bani şi timp, atunci când se lucrează în câmp la o adâncime mai mare decât este necesar.

• Asiguraţi-vă că utilajul pe care îl folosiţi lasă un pat germinativ uniform, care să necesite un minim de intervenţii ulterioare. Evitaţi formarea bulgărilor şi asiguraţi conservarea umidităţii. În cazul solurilor cu resturi vegetale încorporate, această metodă are şi avantajul de a asigura un bun contact sol - resturi vegetale.

• Alegeţi distanţa dintre ancore. În general, distanţa dintre ancore este egală cu 1,5 x adâncimea de lucru. Stabiliţi aripile necesare pentru a vă asigura că echipamentul lucrează deasupra adâncimii maxime, deoarece sub acest nivel solul nu mai este ridicat şi nici mărunţit.

Sunt disponibile 3 lăţimi pentru aripi, care să răspundă condiţiilor variabile de sol şi umiditate. Schimbarea acestora se realizează cu uşurinţă, într-un timp redus.

Caracteristicile gamei Flatliner

• gama Simba Flatliner este produsă cu cadru în “V”, cu secţiune de la 150x150 mm;

• ancorele, cu grosime de 25 mm sunt produse din oţel foarte elastic şi sunt protejate cu şurub de forfecare;

• şurubul ancorei este ajustabil pe lungimea braţului principal, oferind o variabilitate a spaţiului dintre ancore, pentru aplicaţii specifice;

• adâncimea de lucru este controlată cu ajutorul tăvălugului DD, cu diametru de 660 mm, standard pentru toată gama.

tabel munaxClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 491 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?