Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Rural Plant a ieşit în câmp - demonstraţii în condiţii de secetă extremă

Publicat: 20 ianuarie 2019 - 17:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura României nu înseamnă numai exploataţii de mari dimensiuni, ci mai ales ferme mici, puternic fragmentate. Pornind de la această premisă, Rural Plant a organizat la sfârşitul lunii octombrie o demonstraţie cu utilaje la Birda, în judeţul Timiş. Profitând şi de faptul că evenimentul s-a desfăşurat în zi de sărbătoare, chiar de Sfântul Dumitru, numărul celor prezenţi a fost destul de mare. 

Ca suport pentru demonstraţiile din câmp au fost folosite două tractoare Solis, unul de 50 CP şi altul de 75 CP. Deşi lipsa precipitaţiilor din această toamnă a afectat în mod evident calitatea lucrărilor, din cauza solului deosebit de uscat, cine a avut ochi să vadă a înţeles că şi pentru astfel de condiţii extreme există soluţii.

Rural Plant a ieşit în câmpClick pe poza pentru galerie!

Soluţii pentru o gamă variată de lucrări
Prezentat ca un tractor versatil şi o alternativă mai ieftină pentru înlocuirea vechilor U650, Solis 50 s-a dovedit a fi destul de puternic pentru a trage după el un plug cu două trupiţe sau o freză de mărunţire a pământului cu lăţimea de lucru de 205 cm, de la Breviglieri. Dacă partea de demonstraţii dedicată tehnologiilor de prelucrare a solului a fost oarecum îngreunată de condiţiile de umiditate deficitară întâlnite în câmp, fermierii s-au arătat de-a dreptul încântaţi de performanţele tocătorului Agrimaster KA. Utilajul a fost conceput pentru a satisface cerinţele cele mai variate de lucru, de la curăţarea păşunilor şi a miriştii, până la lucrări specifice viticulturii şi pomiculturii. „Un utilaj adecvat în special pentru tocarea cocenilor de porumb şi floarea-soarelui, precum şi viţa-de-vie şi tulpinile de porumb”, susţine Marcel Ardelean, reprezentantul Rural Plant. Ideal pentru lucrări specifice agriculturii, de curăţare a terenurilor după recoltare, disponibil în mai multe lungimi de lucru, de la 125 cm şi până la 3,2 metri, Agrimaster KA poate fi echipat opţional cu sistem de deplasare laterală cu acţionare manuală sau hidraulică.

Tocător de vegetaţie cu braţ hidraulic
Evenimentul s-a încheiat cu o prezentare a tocătorului de vegetaţie ierboasă şi a tufişurilor Shark B, tot al producătorului italian Agrimaster. „Simple şi extrem de fiabile, tocătoarele cu braţ articulat din seria Shark B sunt echipamente de lucru ideale, potrivite pentru lucrări de întreţinere a acostamentelor de drumuri, a spaţiilor verzi din domeniul public sau privat, respectiv pentru curăţarea vegetaţiei de pe taluzurile de şanţuri”, potrivit descrierii oferite de către Marcel Ardelean. Robust şi simplu în utilizare, acest implement cu braţ articulat acţionat hidraulic poate toca şi resturi de material lemnos cu diametre de până la 5 cm. Poate fi ataşat unui tractor cu greutatea minimă de 1.800 kg. În demonstraţia de la Birda, acesta a lucrat împreună cu un tractor Solis de 75 CP.

Marcel Ardelean_b
Marcel Ardelean: „Ideale pentru toate tipurile de activităţi, tractoarele Solis asigură o performanţă şi o funcţionalitate excelente pentru productivitate maximă pe teren. Si pentru că ne adresăm şi fermierilor mici, am adus în câmpul de testare modelul de 50 CP, un tractor robust, care asigură o putere superioară şi emisii reduse datorită motorului său diesel cu 3 cilindri, cu consum redus de carburant”.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/225 (ediţia 15-30 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 190 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?