Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Roata sigură şi inteligentă

Publicat: 22 noiembrie 2017 - 08:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• Trelleborg lansează ConnecTire şi PneuTrac

ConnecTire este o „roată” inteligentă care, cu ajutorul unor senzori, permite schimbul de date la mai multe niveluri, reducând astfel riscul de alunecare a anvelopei pe jantă. Această inovaţie va permite agricultorilor să efectueze operaţiuni mai sigure şi mai eficiente.

Trelleborg lansează ConnecTire şi PneuTrac_b

Utilizarea unei presiuni mai reduse în pneuri, în condiţii de siguranţă, reprezintă provocarea cheie pentru utilizarea sigură a maşinilor agricole. Menţinerea unei presiuni optime în pneuri este o condiţie de bază pentru asigurarea unui impact minim asupra solului. În timpul funcţionării, presiunea în pneuri se poate schimba datorită unui număr mare de factori, inclusiv temperatura mediului ambiant şi a solului, precum şi datorită intensităţii sarcinii care trebuie executate şi a configuraţiei maşinii în sine.
ConnecTire monitorizează constant două variabile cheie - presiunea în anvelope şi temperatura - din anvelopele tractorului şi ale utilajului de bază, pe care le transmite apoi prin conexiunile bluetooth şi wireless. Operatorii îşi stabilesc presiunea optimă dorită a anvelopei şi pot apoi să monitorizeze modul în care presiunea în pneuri se abate de la ţintă şi să acţioneze în consecinţă. În cazul în care este necesară o intervenţie corectivă, ConnecTire trimite automat o alertă prin aplicaţia sa, determinând o întrerupere minimă şi o siguranţă maximă a maşinii.
Utilajele agricole sunt expuse la multe variabile pe parcursul unei zile de lucru, toate acestea putând avea un impact asupra eficienţei: temperatura ambiantă, umiditatea şi condiţiile solului. Capacitatea de a controla aceşti factori permite agricultorilor creşterea eficienţei utilizării maşinilor agricole.
Dincolo de monitorizarea anvelopelor, ConnecTire oferă şi alte avantaje: o unitate GPS încorporată identifică poziţia live a tractorului. Astfel, managerii fermei pot urmări numărul de maşini permise pe fiecare centimetru pătrat de pământ, limitând astfel cât mai mult posibil compactarea şi eroziunea solului. În acelaşi timp, cu ajutorul software-urilor agriculturii de precizie, ConnecTire furnizează date ce permit fermierilor să identifice zonele cu risc şi să atenueze impactul lor.

Trelleborg lansează ConnecTire şi PneuTrac_b

PneuTrac - o nouă generaţie de anvelope agricole
Trelleborg anunţă lansarea celei mai noi inovaţii - PneuTrac, o soluţie care combină avantajele anvelopelor agricole radiale şi ale şenilelor.
Podgoriile şi livezile, în general, se confruntă cu provocări unice, în special în protecţia radiculară şi de teren. Acestea se găsesc adesea pe terenuri abrupte şi sunt necesare operaţiuni înguste de rând, cu spaţii mici între viţele-de-vie şi pomi.
PneuTrac combină avantajele unei anvelope agricole radiale - în ceea ce priveşte eficienţa utilizării combustibilului, confortul şi manevrabilitatea - cu amprenta şi beneficiile de tracţiune ale unei şenile. Astfel, PneuTrac oferă performanţe de neegalat atât pe versanţii abrupţi, cât şi pe terenul noroios, reducând timpul de oprire la zero în condiţii dificile.
PneuTrac înglobează cele mai bune caracteristici ale anvelopelor agricole Trelleborg, împreună cu un nou perete lateral, care utilizează tehnologia CupWheel de la Galileo Wheel Ltd.
Designul inovator "Omega" al flancului ajută carcasa să susţină sarcina, oferind simultan flexibilitate şi o extindere lată a amprentei, rezultând o compactare a solului foarte scăzută.
Acest nou design permite trenului de rulare să funcţioneze la 100% din eficienţa sa potenţială. Tehnologia Progressive Traction de pe suprafaţa de rulare îmbunătăţeşte în acelaşi timp tracţiunea, în timp ce terasele „inter-lug” îmbunătăţesc capacitatea de auto-curăţare a anvelopei. Bazele largi ale „lugurilor”, combinate cu o caracteristică robustă a umărului, sporesc stabilitatea laterală, în special pe pante.

 


TRELLEBORG „SCHIMBĂ REGULILE JOCULUI”
ConnectTire şi PneuTrac sunt inovaţii care „schimbă regulile jocului” şi demonstrează din nou angajamentul Trelleborg pentru o agricultură durabilă, contribuind la protejarea celei mai valoroase active agricole - solul. Inovaţiile Trelleborg au fost prezentate în detaliu la Agritechnica 2017 (12-18 noiembrie, Hanovra, Germania).

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 20 (203) (15-30 noiembrie 2017)

Vizualizat: 397 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?