Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Reţeaua RTX cu cea mai mare precizie din România

Publicat: 06 mai 2019 - 14:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Precizia semănatului stă la baza ciclului de soluţii pentru agricultura de precizie. O precizie cu acurateţe de 2 cm aduce odată cu ea multiple beneficii pentru fermieri: reducerea costurilor cu inputurile, cu fertilizarea şi împrăştierea îngrăşămintelor, dar şi cu orele de lucru în câmp sau cu motorina. Astfel, la sfârşitul sezonului sporeşte productivitatea şi mai ales creşte profitul - lucruri pe care orice fermier şi le doreşte.

Din 2018, compania americană Trimble, lider mondial în domeniul poziţionării prin GPS, a lansat semnalul de corecţie furnizat prin satelit cu precizie de 2 cm - Trimble CenterPoint RTX.

Reţeaua RTX cu cea mai mare precizie din România_b
Prin serviciile lor de corecţie, Trimble RTX oferă fermierilor flexibilitatea de a alege nivelul de acurateţe pentru a se potrivi nevoilor lor de aplicare de la nivel de metru până la centimetru. Poziţionarea prin RTX este o tehnologie de stabilire a locaţiei care reuneşte avantajele tehnicilor de localizare fără staţii de referinţă locale şi precizia mare a poziţionării cu ajutorul undelor radio (RTK). Cu ajutorul preciziei RTX, fermierii îşi pot lucra parcelele indiferent de cât sunt de fragmentate şi de repartizarea teritorială a acestora, beneficiind pe toate de acelaşi semnal satelitar de precizie maximă. Aceştia au nevoie doar de un monitor de ghidare Trimble şi se pot apuca de treabă fără să fie limitaţi de o anumită arie geografică.
Precizia de 2 cm prin satelit este disponibilă numai cu serviciul CenterPoint RTX de la Trimble, oferit în România de compania Vantage - dealer autorizat Trimble. Nici un alt serviciu de corecţie furnizat prin satelit nu funcţionează mai bine, oferind precizii mai bune de 2 cm şi mai rapide, timpul de iniţializare ajungând până la 2 minute. Toate acestea vin fără necesitatea unui abonament suplimentar de date.

Reţeaua RTX cu cea mai mare precizie din România_b
Dacă vrei să beneficiezi şi tu de cea mai bună precizie şi de semnal fără întrerupere pentru semănatul din această primăvară, contactează reprezentanţii Vantage pe www.vantage.ro


Un articol publicat în revista Ferma nr. 6/233 (ediţia 1-14 aprilie 2019)

Vizualizat: 154 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?