Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Remorcile tehnologice Siloking

Publicat: 13 septembrie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mayer Maschinenbau din Tittmoning - Germania este una dintre firmele cu tradiție în construcția de remorci tehnologice pentru zootehnie. Firma germană produce, sub brandul Siloking, tehnologii inovatoare în domeniul furajelor, fiind reprezentată în România prin SC MAD Agro. Remorcile tehnologice Siloking sunt distribuite atât în Europa, cât și pe alte continente. 

Click pe poza pentru galerie!

Remorcile tehnologice sunt folosite în zootehnie pentru amestecarea și distribuirea furajelor voluminoase sub formă uscată. Există două tipuri constructive de astfel de remoci: cu melci pe orizontală și cu melci pe verticală. În interiorul remorcii se pot monta 2, 3 sau 4 melci (transportoare elicoidale). Unul sau două transportoare transversale montate lateral realizează descărcarea hranei în ieslea de furajare. Acționarea melcilor și a transportoarelor transversale se face de la priza de putere a tractorului. Remorcile pot fi tractate sau autopropulsate, iar acestea din urmă pot fi echipate în față cu freză pentru încărcare.

 

Gama de remorci tractate și cu melcii montați vertical

Mayer Maschinenbau realizează o gamă variată de remorci tehnologice care au melcii montați pe verticală. Astfel avem gama tractată TrailedLine, modelele autopropulsate SelfLine și gama remorcilor statice - StaticLine. Ne oprim asupra versiunii TrailedLine, cu variantele Smart, Compact și Duo.

• Varianta Classic Smart (gama mini), cu un melc de amestecare, a fost construită ținând cont de două aspecte importante: costurile să fie minime și fiabilitatea ridicată. Remorca are dimensiuni compacte, ceea ce asigură o manevrabilitate optimă pentru o utilizare flexibilă în fermele mici. Transmiterea mișcării se face prin intermediul unui arbore cardanic de calitate superioară, ce garantează buna funcționare a utilajului. Capacitatea buncărului este de 5 mc. Remorca este dotată și cu o scară de observare, folosită pentru controlul buncărului de omogenizare. Datorită poziției buncărului pe cadrul realizat din țeavă pătrată, operatorul nu este cântărit atunci când se urcă pe scară (de exemplu: la adăugarea furajelor minerale), iar sistemul de cântărire continuă să afișeze greutatea exactă a furajului prelucrat. 

• Varianta Classic Compact, tot cu un melc de amestecare, este ideală pentru condiții de lucru nefavorabile, de exemplu pentru căi de acces înguste și joase în grajduri. Capacitatea buncărului poate fi de la 8 până la 12 mc. {asiul scurt are o flexibilitate deosebită, ce permite o manevrabilitate ușoară. Descărcarea se poate face, în funcție de tipul fermei, pe dreapta sau pe stânga, în față sau în spatele utilajului. Opțional, remorca poate fi dotată și cu o bandă transportoare pliabilă, pentru rigole de furajare amplasate mai sus. Datorită geometriei buncărului și robusteții sistemului de antrenare, utilajul poate fi folosit atât la prepararea amestecurilor standard, cât și pentru mărunțirea baloților cilindroidali și la tocarea și tăierea unor furaje fibroase de dimensiuni mai lungi.

• Varianta Classic Duo este dotată cu doi melci turbo de amestecare, de mare performanță, care oferă capacități de amestecare mai ridicate, pentru fermele cu efective mari de animale. Această variantă oferă stabilitate mărită la condus chiar și pe terenuri denivelate. Capacitatea buncărului poate fi de la 14 până la 22 mc. Modelul Duo 14-T are dimensiuni foarte bune pentru accesul în grajduri și în magazii joase și o înălțime de încărcare redusă. Osiile tandem asigură confort la conducerea utilajului și o funcționare sigură, în special în cazul deplasării și distribuției la distanțe mai lungi și a capacităților mari de încărcare. Senzorii pentru cântărire nu sunt montați direct pe cadrul șasiului, ci pe un cadru separat. Acest lucru duce la o rezistență mai mare la forța de torsiune și îmbunătățește caracteristicile sistemului de cântărire, pentru a avea un rezultat precis în orice moment al încărcării.

 

 

 

NOILE VARIANTE SILOKING TRAILEDLINE 

Modelele Siloking TrailedLine sunt realizate în variantele Duo 3022 și System 1000+ 4535. Duo 3022 este o clasă de top cu modele ce au buncăr de 22 mc, 26 mc sau de 30 mc. System 1000+ 4535 se realizează în variantele cu buncăr de 35 mc, 40 mc și 45 mc. System 1000+ 4535 combină capacitatea mare cu încărcătura utilă maximă. Datorită faptului că varianta System este dotată cu osii triple cu două axe directoare, mașina poate fi încărcată cu mai mult de 12 tone, chiar și la cel mai mare model (la deplasarea cu 25 km/h). Pe lângă siguranța cerută, osiile triple asigură și manevrabilitatea corectă în fermă. Varianta System este dotată cu trei melci de amestecare pe verticală, care sunt antrenați prin intermediul unei cutii de viteze planetară.
 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 640 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!