Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Remorcile Farmtech de la Tehnodiesel

Publicat: 16 iunie 2017 - 18:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dotarea tehnică este o necesitate permanentă pentru marea majoritate a fermierilor români. Din această categorie face parte şi tânărul fermier Daniel Nicolae Grecu, din Băicăinţi (com. Sibot, jud. Alba), care a achiziţionat de curând două remorci Farmtech de la firma Tehnodiesel.

La cei 36 de ani ai săi, Daniel Nicolae Grecu (foto stânga) are în exploataţie 25 hectare pe care le cultivă cu legume şi cereale. Din totalul suprafeţei lucrate, 5 hectare sunt cultivate cu cartofi, 13 ha cu cereale păioase, 6 ha cu porumb şi un hectar cu legume.
Domnul Grecu este un client vechi al companiei Tehnodiesel, de la care a mai achizţionat, încă din 2012, un tractor Massey Ferguson 5435 (100 CP) şi un alt tractor Massey Ferguson 3630 (76 CP) cumpărat în anul 2016. Anul acesta au fost achziţionate două remorci Farmtech, modelele TDK 1300 şi EDK 800.

Remorcile Farmtech de la Tehnodiesel_b
Parcul de utilaje agricole din fermă mai cuprinde: un plug reversibil cu trei trupiţe, o grapă rotativă 3M, semănătoare păioase, semănătoare porumb, MET pentru erbicidat şi tratamente culturi (capacitate 400 litri), combină de recoltat cartofi (pe un rând) cu buncăr, freză de rebilonat pentru cartofi, sortator cartofi, tambur de irigat 450 M, şnec pentru încărcat cereale, benzi transportoare.
După cum a declarat, Daniel Nicolae Grecu a cumpărat cele două remorci Farmtech pentru că are încredere în acest brand şi, bineînţeles, pentru acestea îi erau necesare în fermă: „Remorcile achiziţionate îmi sunt necesare pentru transportarea produselor obţinute din câmp în fermă într-un timp util şi cu o siguranţă sporită. Din punct de vedere constructiv remorcile sunt foarte bine dimensionate ca şi gabarit, gardă la sol şi volum util. Totodată sunt uşor de manevrat şi foarte practice pentru lucrul în fermă, fiind solide şi robuste dar, în acelaşi timp, finisate corespunzător. Am mare încredere în marca Farmtech datorită calităţii materialelor folosite la confecţionarea remorcilor şi dotărilor de care acestea dispun”.
În planul de investiţii viitoare ale fermierului se află un dezmiriştitor, o vidanjă pentru transport dejecţii lichide şi o maşină de erbicidat performantă.

Caracteristici tehnice ale remorcilor Farmtech TDK 1300 şi EDK 800
Fabricate în Slovenia, remorcile de cereale Farmtech TDK 1300 şi EDK 800 au viteza maximă autorizată de 25 km/h, sistem de frânare pneumatic pe două linii, basculare în trei părţi, unghi de basculare lateral/spate 45/45 grade şi panouri înălţătoare cu profil Fuhrmann şi obloane rapide.
Modelul TDK 1300, cu două axe tandem şi şasiu solid, din ţeavă pătrată din oţel 300x100x5 mm, are punţi ADR cu 8 prezoane, ecartament 1750 mm, sarcina pe osie 8.000 kg la 25 km/h. Suspensia este parabolică, având arcuri întărite şi proţap cu prindere inferioară.
Remorca de cereale monoax EDK 800 are un şasiu solid, realizat din ţeavă pătrată din oţel (220x80x6 mm), punţi FAD cu 6 prezoane, ecartament 1700 mm şi sarcina pe osie 9.000 kg la 25 km/h.

Text şi foto: Tehnodiesel
www.tehnodiesel.com

DATE TEHNICE ALE REMORCILOR FARMTECH

tabdiei217_b
Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/194 (ediţia 15-30 iunie 2017)

Vizualizat: 473 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?