Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Remorcile de împrăștiat gunoi de grajd solid Pichon

Publicat: 19 septembrie 2016 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Gunoiul de grajd reprezintă un fertilizant eficient pentru îmbunătățirea calității culturii și este la îndemâna tuturor crescătorilor de animale. IPSO Agricultură vine în sprijinul fermierilor și oferă o gamă completă de remorci de împrăștiat gunoi de grajd solid Pichon, care realizează această operațiune și ușurează muncile agricole. 

Click pe poza pentru galerie!

IPSO Agricultură este distribuitor exclusiv în România al echipamentelor Pichon, un brand cu 40 de ani de experiență în domeniu, lider în producția de cisterne de împrăștiat dejecții lichide în Franța.

Pichon oferă o gamă mare de echipamente și accesorii cu scopul de a face față tuturor tipurilor de gunoi de grajd solid. Noua gamă de remorci Pichon pentru împrăștiat gunoi de grajd solid beneficiază de capacități de la 8 mp până la 24 mp. Aceste modele sunt complet galvanizate și sunt echipate cu frânare pneumatică și cu o axă de 90 mm (tamburi de frânare 400x80 mm), o axă de 150 mm (tamburi de frânare 420x180 mm), două axe bogie (fixa + direcțională) de 130 mm (tamburi frânare 406x120) sau două axe tandem (fixă + direcțională) de 150 mm (tamburi frânare 420x180), în funcție de model.

 

Noua serie M850/M1050/M1250 este special proiectată pentru zone agricole deluroase. Lungimea utilă a cuvei este mai mare de 5 m, iar operatorul o poate încărca fără probleme cu două cupe cu lățimea de 2,5 m, realizându-se astfel o încărcare uniformă.

Un alt aspect important este faptul că înălțimea remorcilor în versiunea cu o singură axă și anvelope de 21.3 R 24 este mai mică de 2 m. Remorcile Pichon devin astfel cele mai joase din piață. Aceste caracteristici permit utilizatorului să încarce remorcile cu un tractor cu încărcător mic, în condiții cu terenuri accidentate și deluroase.

Remorcile vin cu proțap complet galvanizat și cric manual. Pentru un confort mai bun se poate opta pentru un proțap cu suspensie hidraulică și cric acționat hidraulic.

Dimensiunea mare a rotorilor, unul dintre punctele forte ale Pichon este de asemenea întâlnită pe aceste modele cu un diametru de 885 mm. Același diametru îl întâlnim și la seria M945/M1045. Începând cu modele M1350 și M1450, diametrul rotorilor este de 1035 mm. Poziția specifică a cadrului rotorilor împiedică materialul împrăștiat să se reîntoarcă în cuvă. 

Aceste modele sunt construite cu aceleași caracteristici tehnice ca cele cu capacitate mare, fiind proiectate pentru fermierii și prestatorii de servicii care vor un echipament robust, cu distribuție precisă.

Designul remorcilor Pichon este o inovație autentică. Prin combinația acestuia cu rotorii foarte mari, remorcile Pichon sunt capabile să distribuie toate tipurile de produse cu acuratețe și randament ridicat.

Prezentă pe toate modelele, inclusiv pe M1655 și M1855, cuva este echipată cu un transportor cu racleți. Racleții transportori pot fi de două feluri: modelul U de 70 mm și Vaucanson de 20 mm. Banda transportoare este acționată de o cutie de viteze de mari dimensiuni, cu un cuplu de 10.000 Nm și este controlată din cabină.

Cele mai mari remorci din categoria lor, M2070 și M2470 beneficiază de o capacitate mare, răspunzând perfect la cerințele fermierilor care dispun de volume mari de gunoi de grajd. Acestea pot avea o lățime de distribuție de la 8 m la 15 m, în funcție de produsul împrăștiat. Astfel, Pichon oferă versatilitate fără să fie nevoie să se folosească mai multe remorci în funcție de produsul împrăștiat. 

Fiecare model poate fi personalizat în funcție de nevoile clientului. O gamă largă de opțiuni sunt disponibile pentru a îndeplini aceste cereri: ușă cu acționare hidraulică în partea din spate, control automat din cabină, unul sau două deflectoare sau extensii laterale. 

Pichon dispune și de sistemul de cântărire Touch Screen Flowmeter (DPAE). Remorca este capabilă să răspundă la instrucțiuni precise în ceea ce privește dozele împrăștiate pentru produsele ușoare, cum ar fi gunoiul de păsări sau compost, cu o rată precisă de la 2 tone/ha. După distribuția gunoiului, operatorul poate să știe greutatea totală, numărul de încărcări și cantitatea distribuită pe hectar, cu scopul de a avea înregistrări precise ale activității sale.

 

Diana SANDU

Specialist Produs Pichon

IPSO Agricultura

Tel. 0749 198 786

www.ipso.ro

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.16(177) 15 - 30 septembrie 2016

Vizualizat: 832 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!