Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Remorcile Annaburger

Publicat: 28 decembrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

managementul responsabil al reziduurilor zootehnice

Click pe poza pentru galerie!

În Uniunea Europeană se acordă o atenţie deosebită colectării, depozitării şi manipulării reziduurilor rezultate din zootehnie, indiferent de felul acestora. Deoarece este vorba de dejecţii în stare de agregare solidă sau lichidă, se recomandă o manipulare atentă, folosirea utilajelor complexe şi sofisticate care permit nu numai transportul în siguranţă al acestor îngrăşăminte naturale dar şi împrăştierea uniformă pe suprafaţa solului.

Activitatea de fertilizare cu îngrăşăminte naturale este foarte avantajoasă din punct de vedere economic, substituind achiziţionarea unor cantităţi mari de îngrăşăminte chimice costisitoare, concomitent cu golirea rezervoarelor de depozitare, adică realizarea biosiguranţei în fermele zootehnice.

 

Utilaje specializate Annaburger

Pentru realizarea împrăştierii în condiţii de lucru excelente, dozarea în cantităţi uniforme ale acestor dejecţii pe suprafaţa solului, precum şi încorporarea lor în sol necesită utilaje specializate, de mare performanţă şi fiabilitate, cu executarea mai multor operaţiuni la o singură trecere.

În această categorie se încadrează utilajele Annaburger, indiferent că vorbim de remorcile de împrăştiat gunoi de grajd cu capacităţi cuprinse între 9 şi 32 de tone sau de remorci-vidanjor cu volumul rezervoarelor între 10 şi 24 mc. Aceste utilaje sunt echipate cu două sau trei axe tandem şi se pot comanda cu echipamente de lucru fixate pe şasiu sau în variantă interschimbabilă (şasiu unic pe care se pot monta diferite echipamente de lucru).

La utilizarea variantei constructive interschimbabile, se recomandă achiziţionarea a cel puţin trei sau mai multe module de suprastructură la un şasiu. Schimbarea acestor echipamente de lucru se poate realiza repede, într-un interval de 20-30 de minute. Aceste tipuri de utilaje modulare sunt foarte răspândite în Cehia, Slovacia şi Ungaria.

 

Remorcile de împrăştiat gunoi de grajd

Remorcile de împrăştiat gunoi de grajd fabricate de Annaburger sunt renumite pentru calitatea, funcţionalitatea şi fiabilitatea lor. Cel mai cunoscut şi popular model - T 088, a fost modernizat, devenind modelul HTS. Cu acest tip de utilaj se poate administra cu precizie gunoi de grajd, amendamente, gunoi de pasăre, turbă sau compost. Racleţii din podeaua remorcii sunt antrenaţi hidraulic de către lanţuri, cu posibilitatea de angrenare în ambele sensuri.

Reglarea vitezei transportorului se poate obţine prin acţionarea unei valve de trecere, ceea ce permite un reglaj permanent, fără şocuri, evitând suprasolicitarea sau ruperea lanţului transportor. Cilindrii verticali de rupere acţionează ca o freză, rup bucăţi din grămada de gunoi de grajd şi lovesc peretele înclinat.

Materia izbită de perete alunecă datorită forţei gravitaţionale şi cade pe cele două talere de distribuţie orizontale care efectuează efectiv împrăştierea gunoiului de grajd. Talerele, fiecare în parte, sunt dotate cu patru paleţi de aruncare. Lăţimea de lucru poate să ajungă la 18-20 de metri, ceea ce permite reducerea numărului de treceri, implicit tasarea inutilă a solului, în comparaţie cu alte utilaje similare, care nu reuşesc să realizeze aceste lăţimi de lucru.

Remorca de transport silozuri, care face parte din structura modulară, are un volum de transport mărit, viteza transportorului cu racleţi din podea este mai mare, ceea ce permite realizarea silozului mai repede şi în condiţii mai bune (umplere rapidă).


Remorcile-vidanjor, în sistem modular

Vidanjorul din sistemul modular, cu rezervor poliuretanic combinat cu armătură de fibră de sticlă, are capacitate mare de înmagazinare. Datorită materialului plastic, rezervorul nu se corodează în contact cu încărcătura agresivă. Greutatea ansamblului rezervor din plastic - şasiu - sistem de rulare este mai redusă, ceea ce duce la tasarea redusă a solului.

Rezervorul vidanjorului se încarcă pe partea superioară, printr-o gură de alimentare. Alimentarea vidanjorului se face cu ajutorul unei pompe puternice montate pe suprastructură, angrenată de la priza de putere a tractorului. Alimentarea rezervorului se poate face de la o distanţă considerabilă faţă de rezervorul de colectare a dejecţiilor lichide; astfel, se respectă cerinţele de biosecuritate impuse fermelor zootehnice.

Golirea vidanjorului se realizează cu presiune, creată în interiorul rezervorului.

Se poate efectua o împrăştiere a dejecţiilor lichide pe suprafaţa solului sau prin încorporarea lor în sol. Lăţimea de lucru a vidanjoarelor variază între 6 şi 18 metri.

Utilizarea sistemului modular Annaburger în managementul dejecţiilor solide şi lichide, poate determina profitabilitatea plantaţiilor agricole prin realizarea unor producţii sporite de cereale, datorită fertilizării corespunzătoare.

Economii semnificative se pot obţine şi din reducerea utilizării îngrăşămintelor chimice, precum şi prin economisirea cheltuielilor cu reparaţiile utilajelor care realizează distribuţia dejecţiilor. Dintre avantajele utilajelor Annaburger amintim şi vitezele de lucru mult mărite, productivitatea mare şi reducerea tasării excesive a solului.

Vizualizat: 703 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!