Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Pur şi simplu, IMPRESS[ionante]

Publicat: 11 noiembrie 2021 - 16:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pornind de la premisa că orice lucru bun poate fi făcut şi mai bun, Pöttinger a supus unei transformări tehnologice şi fizice gama de prese de balotat IMPRESS, care sunt acum şi mai performante.

În urmă cu cinci ani, producătorul austriac de utilaje agricole Pöttinger lansa cu succes presa de balotat IMPRESS, proiectată şi creată în fabrica sa din Grieskirchen. Şi chiar dacă şi-a dovedit din plin eficacitatea în tot acest timp, ca orice lucru care a atins un oarecare standard de popularitate a fost nevoie de o actualizare pentru a ţine pasul cu nevoile şi tendinţele pieţei. Astfel s-a ajuns la o înfăţişare mai atractivă, un nume diferit şi caracteristici noi care îi sporesc gradul de productivitate.

 gama de prese de balotat IMPRESS POTTINGER (1)_b


Baloţi mai grei


Componentele consacrate deja, precum pick up-ul suspendat, rotorul LIFTUP şi sistemul de tocare cu până la 32 de cuţite, nu au fost schimbate. Cu toate astea, prin creşterea presiunii de balotare cu 20%, modelele IMPRESS V produc acum baloţi care sunt chiar mai fermi şi mai grei decât înainte. De asemenea, gama de opţiuni a fost extinsă pentru a satisface cerinţele fermelor mari şi a prestatorilor de servicii, subliniind aşadar nivelul profesional al acestor maşini. Gama de bază include şi acum două modele cu cameră fixă (3130 F Master şi 3130 F Pro), precum şi trei modele de prese cu cameră variabilă. IMPRESS 3160 şi IMPRESS 3190, care sunt fie în varianta V, fără unitate de tăiere, fie V Master, cu o unitate de tăiere cu 16 cuţite şi un concept de operare simplu, sau în versiunea V Pro, cu unitate de tăiere cu 32 de cuţite, detectarea sarcinii, funcţionare ISOBUS şi numeroase funcţii automate. În plus de asta, există trei combinaţii pentru balotat şi înfoliat baloţi: IMPRESS 3130 FC Pro cu cameră fixă şi diametrul balotului de 1,3 metri; IMPRESS 3160 VC Pro cu cameră variabilă capabilă să producă baloţi cu diametrul de până la 1,55 metri; IMPRESS 3190 VC Pro cu cameră variabilă şi baloţi de până la 1,85 metri. Baloţii cu diametrul de până la 1,5 metri pot fi înfoliaţi.

 gama de prese de balotat IMPRESS POTTINGER (2)_b


O nouă unitate de înfăşurare


Un element central al noii generaţii IMPRESS este unitatea de înfăşurare complet nouă. Alimentarea şi sistemul de tensionare a legăturii sunt acum reglate din exteriorul camerei de balotat, nu de miezul balotului. Asta înseamnă că rolele cu material pot fi utilizate indiferent de starea miezului. Lăţimea maximă a materialului de înfăşurare este de 1.400 mm. Presa de balotat poate fi echipată pentru înfăşurarea cu plasă sau cu folie iar rola nu mai este frânată electric, ci hidraulic. Setările pentru plasă şi folie sunt salvate separat. Dacă se efectuează modificări frecvente între plasă şi folie de plastic, se poate comanda un al doilea suport pentru role. În acest caz, nu este nevoie să scoateţi rola grea ci trebuie introdus doar materialul nou. Noua unitate de înfăşurare este instalată pe toate modelele.

 gama de prese de balotat IMPRESS POTTINGER (3)_b


Confort sporit pentru utilizator


Un pachet opţional de lumini LED pentru toate modelele Pro asigură iluminarea optimă a întregului câmp vizual relevant, cum ar fi pick up-ul şi zona de ejectare a balotului sau, dacă este cazul, platforma de înfăşurare. Pentru lucrări de întreţinere sau schimbarea consumabilelor, benzi LED comutabile sunt integrate sub panourile laterale. Curăţarea rapidă a maşinii este posibilă cu un tambur opţional pentru furtun de aer comprimat. Fluxul de aer este preluat din circuitul de frână pneumatic, printr-o supapă de preaplin. Senzorii de umiditate vă permit să evaluaţi confortabil conţinutul de substanţă uscată al furajelor, direct pe terminalul operatorului. Odată cu noua generaţie IMPRESS Pro, Pöttinger introduce şi noua unitate de operare Power Control 3.0. Acest lucru permite selectarea funcţiilor prin apăsarea uşoară a butoanelor sau introducerea parametrilor direct prin intermediul ecranului tactil de 5 inci. Monitorizarea presei poate fi completată cu un sistem de camere opţional. În acest caz, un LCD separat de 10" poate afişa simultan patru imagini ale camerei pe un ecran divizat.

 gama de prese de balotat IMPRESS POTTINGER (4)_b


Sistem de înfoliere îmbunătăţit


În plus faţă de schimbările ce ţin de presă, s-au adus îmbunătăţiri şi unităţii de înfoliere. Sistemul de pre-întindere şi dispozitivul de prindere şi tăiere au fost astfel revizuite. Platforma de împachetare poate acum roti balotul înainte şi după procesul de înfăşurare pentru a ordona în mod fiabil capetele straturilor de legare şi de înfăşurare. Acest lucru împiedică capetele libere ale foliei de plastic să se blocheze în timpul transportului sau depozitării. Mai mult decât atât, aerul în exces este presat între straturi, ceea ce are un efect pozitiv asupra calităţii însilozării. Magazia de folii conţine acum 2x8 sau 2x6 role de folie pentru ambalat şi 2x1 role de folie de legare. Împreună cu cele două suporturi de rolă de rezervă pentru plasă sau peliculă de legare din partea din faţă a presei de balotat, există suficient material la bord pentru zile lungi de lucru în câmp. Există, de asemenea, mai multe opţiuni de anvelope cu lăţimi de 620 mm şi 710 mm, disponibile pentru pieţele care permit lăţimi de transport de peste 3 metri.

 gama de prese de balotat IMPRESS POTTINGER (5)_b

 

MANAGEMENTUL MENTENANŢEI


Modificările care afectează întreţinerea maşinii se referă în principal la optimizarea punctelor de rulment, a lanţurilor şi a ungerii. Rotorul este acum echipat cu un mecanism cu roată liberă, pentru a asigura o deplasare lină în toate condiţiile. Starea întreţinerii este acum monitorizată de un „ghişeu de service”, care informează operatorul cu privire la intervalele de gresare viitoare. Pentru a completa, o transmisie de 1.000 rpm este acum disponibilă ca şi opţiune pentru modelele V şi Master.

 gama de prese de balotat IMPRESS POTTINGER (6)_b

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 462 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?