Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Pulverizatorul Pantera 4503

Publicat: 23 mai 2019 - 14:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AMAZONE introduce pe piaţă noul Pantera 4503 - un pulverizator cu autopropulsie, dotat cu noul Comfort-Pack 1 şi cu un sistem inovator de direcţie.

Elementul de bază al Pantera 4503 cu autopropulsie constă în motorul Deutz cu 6 cilindri şi cu o putere nominală de 218 CP. Dotat cu turbocompresor şi cu răcire intermediară a aerului de supraalimentare, noul motor are performanţe deosebite şi asigură, datorită modului inteligent ECO de control, un consum minim de combustibil. Dacă, totuşi, este necesară o putere suplimentară, de exemplu atunci când se lucrează pe pante abrupte, atunci se poate folosi modul POWER.
Pantera 4503 îndeplineşte cerinţele privind emisiile de gaze de evacuare Etapa 5 şi, pentru o post-tratare a gazelor de eşapament, AMAZONE se bazează pe recircularea gazelor de eşapament cu catalizator de oxidare diesel şi filtru de particule diesel. În timpul funcţionării, filtrul de particule diesel se regenerează continuu. Cu ajutorul injecţiei DEF (fluid evacuare Diesel - AdBlue), catalizatorul SCR reduce nivelul de oxid de azot. Noul rezervor AdBlue de 20 de litri este poziţionat aproape de rezervorul de motorină, ce are capacitatea de 230 de litri. Consumul de AdBlue este de aproximativ 2,5% din consumul de combustibil.
Aflat sub capota din partea stângă, SmartCenter este ascuns împreună cu vasul de inducţie şi staţia completă de operare, alături de porturile pentru umplerea prin aspiraţie.

Amazone Pantera 4503_b

Noul Comfort-Pack 1 şi terminalul Twin 3.0
Utilizarea Comfort-Pack 1 pe noul Pantera, împreună cu terminalul Twin 3.0 (aflat în partea de jos a panoului operatorului) fac ca funcţionarea maşinii să fie şi mai confortabilă. Varianta standard include opţiunea de oprire automată a umplerii pentru umplerea prin aspiraţie. Opţional, această funcţie este, de asemenea, disponibilă şi pe portul de umplere bowser. Nivelul de umplere dorit poate fi introdus fie din cabină prin intermediul terminalului ISOBUS, fie de jos, cu ajutorul staţiei operator prin terminalul TwinTerminal.
În timpul aplicării, comanda agitatorului reglează intensitatea de agitare în funcţie de nivelul la care este umplut rezervorul. După aplicare, Comfort-Pack facilitează curăţarea automată care poate fi controlată complet, la distanţă, din cabina maşinii.
Alternativ, Pantera poate fi echipată şi cu Comfort-Pack 2, care include o pompă suplimentară de apă proaspătă. Cu acest pachet, maşina poate fi curăţată continuu prin intermediul pompei suplimentare de apă proaspătă, iar în timpul procedurii de umplere prin aspiraţie, rezervorul de apă proaspătă poate fi umplut în plus faţă de rezervorul de pulverizare a lichidului.

Pliere inteligentă şi rapidă a braţului
Acum, opţional, pentru Pantera, este disponibil noul dispozitiv de control ContourControl, cu limitarea activă a pendulului SwingStop pentru braţul cu o lăţime de până la 40 m. În plus, braţele Super-L2 şi noile braţe Super-L3 - împreună cu dispozitivul de control al braţului ContourControl - includ noul sistem Flex-fold. Noul Flex-fold face ca procedura de pliere să fie cu 40% mai rapidă. Datorită acestei plieri inteligente a braţului, perioadele neproductive în timpul schimbărilor de teren pot fi reduse considerabil. Cu noua orientare activă ContourControl, AMAZONE oferă o tehnologie inovatoare, care satisface toate cerinţele privind vitezele de operare mai mari şi cea mai mare precizie în timpul aplicării.
ContourControl permite, de asemenea, vârfurilor braţului să se prindă sub partea orizontală şi, astfel, să menţină distanţa exactă până la suprafaţa ţintă. În timp ce ContourControl este excelent în ceea ce priveşte mişcarea braţului pe verticală, SwingStop optimizează mişcarea pe orizontală cu braţele mai largi. Acţionarea instantanee şi braţele hidraulice cu acţionare precisă asigură, desigur, viteze operaţionale mai mari în timpul aplicării. În cazul folosirii duzelor electrice individuale AmaSelect, se obţine cel mai înalt grad de precizie pentru pulverizare.
În plus faţă de modificările la sistemul de evacuare, sistemul inovator de ghidare a braţului şi sistemul Comfort-Pack, Pantera 4503 are şi alte modificări şi îmbunătăţiri, cum sunt noile compartimente de stocare anti-praf de sub scara de acces în cabină şi noi lămpi cu LED-uri în spate.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Vizualizat: 527 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?