BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Protecţia activă a solului cu Koralin

Publicat: 02 mai 2021 - 16:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cultivatorul hibrid Koralin 9 - o nouă “bijuterie” marca LEMKEN prezentată la finalul lunii martie - este ideal pentru prelucrarea la suprafaţă a solului și distrugerea buruienilor, fiind un adevărat "glifosat mecanic".

Koralin Lemken_b

"Muncim în echipă, alături de fermieri şi avem programe personalizate astfel încât clienţii noştri să fie mulţumiţi. Toate programele de dezvoltare ale Lemken sunt orientate spre agricultura durabilă a viitorului", a reafirmat Nicola Lemken, proprietarul businessului de familie,ataşamentul companiei pentru inovaţie şi munca în echipă.

Alături de Koralin, un exemplu în acest sens sunt și maşinile Steketee pentru combaterea mecanică a buruienilor.

 

Prelucrare completă, la mică adâncime


Koralin 9 este un gruber (cultivator hibrid) destinat prelucrării la "super-suprafaţă" a solului, la o adâncime de 3-5 cm, cu o mare adaptabilitate la profilul și denivelările solului, are consum redus de combustibil şi viteză mare de lucru.

Cultivatorul Koralin este alcătuit dintr-o combinaţie de instrumente care acţionează pe verticală şi orizontală pentru prelucrarea solului, cu risc scăzut de blocare şi cerinţe reduse de tracţiune. Koralin realizează tăierea superficială a materiilor organice şi prelucrarea solului pe toată lățimea de lucru, cu întreruperea acțiunii capilare, cu un control precis al adâncimii de lucru şi consistenţă chiar şi în condiţii de teren accidentat. Acestea sunt principalele atuuri ale noului utilaj.

 

Păstrarea apei în sol


Koralin este destinat prelucrării superficiale a terenului după recoltare (dezmiriştire) şi acţionează prin mărunţirea resturilor vegetale, distrugerea samulastrei şi a buruienilor în vegetaţie, precum şi prin încorporarea seminţelor în sol, în vederea stimulării germinaţiei acestora.

Noul cultivator-hibrid Koralin 9 de la LEMKEN protejează solul împotriva eroziunii și stimulează capacitatea sa de reținere a apei.

 

Un utilaj complex cu utilizare deloc complicată


Aşa cum a fost descris de către specialiştii Lemken, Koralin este "un utilaj complex şi complicat, dar a cărui utilizare este simplă şi deloc complicată". Conceputul dezvoltat de Lemken include o baterie dublă de discuri, urmată de trei rânduri de sape/dălţi ("labă de rață" sau delta), un rând de gheare pentru uniformizare şi în final un tăvălug "flat roller bar".

Atât discurile (cu diametrul de 510 mm), cât şi dălţile de tăiere sunt ataşate individual de cadru. Discurile pre-taie solul pe verticală pe aceeaşi linie cu vârful sapelor (dălţilor), care la rândul lor continuă apoi prelucrarea şi tăierea pe orizontală a solului. De asemenea, dispunerea la un interval de 300 mm a dălţilor, care care au o lăţime de 380 mm, permite prelucrarea integrală pe orizontală a solului pe întreaga lăţime de lucru a utilajului.

Utilajul dispune de un sistem de control precis al adâncimii, separat pentru bateria de discuri, cât şi pentru dălţile cu acţiune orizontală. Acest concept nou de control al adâncimii de lucru se bazează pe roțile centrale de sprijin și de transport şi pe roata frontală.

Noul cultivator hibrid de la Lemken este disponibil în două variante, cu lăţimi de lucru de 6,6 m şi 8,4 m. 

Vizualizat: 663 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?