Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Promoții la... semănat

Publicat: 28 februarie 2017 - 21:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maschio Gaspardo, un nume de referință în domeniul proiectării și construcției de semănători pentru porumb, vine în acest an în întâmpinarea fermierilor cu promoții tentante la semănătorile SP și MTR pe 6 și pe 8 rânduri. Componente realizate din materiale rezistente, reglaje simple și o exploatare cât mai ușoară, acestea sunt doar câteva avantaje ale mașinilor de semănat din oferta comercială a producătorului italian.

Vom prezenta în acest articol semănătorile SP și MTR pe 6 rânduri.
• Semănătoarea MTR 6R cu fertilizare DD, baza, utilizată la semănatul porumbului și a florii-soarelui, are următoarele caracteristici de bază: element de semănat cu brăzdar dublu disc, capacitatea bazinului (din metal) de fertilizare este de 2 x 280 litri, fertilizarea se face cu brăzdar dublu disc, lungimea cadrului este de 440 cm, are două roți de transmisie, distanța între rânduri este reglabilă la 70 sau 75 cm (de specificat în comandă), are marcator de urmă acționat hidraulic, roți de comprimare în "V", scormonitori, două seturi de discuri, cardan, set de lumini, plăcuțe de avertizare, prindere în trei puncte și rezervor de semințe de 36 litri.
• Semănătoarea SP 6R cu fertilizare DD se caracterizează prin: distanță între rânduri de 70/75 cm, prindere în 3 puncte, element de semănat cu brăzdar patină plus dublu disc, cardan, marcator de urmă acționat hidraulic, set lumini, plăcuțe de avertizare, fertilizare cu disc, buncăr 2 x 160 litri, din plastic, lungime cadru - 420 cm, două roți de transmisie, un set de discuri pentru floarea-soarelui și unul de porumb, scormonitori, roți de tasare în "V". La aceste variante, bucșele sunt sinterizate cu autolubrifiere.
• Semănătoarea MTR 6R cu fertilizare DD, V1200, dispune de: element de semănat cu brăzdar dublu disc, capacitatea bazinului de fertilizare este de 2 x 280 litri, are fertilizare cu brăzdar dublu disc, rezervor de semințe de 60 litri, cadrul cu lungimea de 440 cm, două roți de transmisie, distanța între rânduri este reglabilă la 70 sau 75 cm (de specificat în comandă), marcator de urmă acționat hidraulic, roți de comprimare în "V", scormonitori, două seturi de discuri (de semănat porumb și floarea-soarelui), cardan, set de lumini, plăcuțe de avertizare, prindere în trei puncte și calculator V1200. Reglarea adâncimii de semănat se face continuu, cu o manivelă, de la 1 la 12 cm. Presiunea de acoperire a semințelor se reglează prin intermediul unei manete.
• Semănătoarea MTR 6R cu fertilizare DD, BBP, are integrate următoarele componente de bază: element de semănat cu brăzdar dublu disc, bazin de fertilizare cu capacitatea de 1000 litri, realizat din metal, fertilizare cu brăzdar dublu disc, rezervor de semințe pentru 60 litri, lungimea cadrului de 440 cm, două roți de transmisie, distanța între rânduri este reglabilă la 70 sau 75 cm (de specificat în comandă), marcator de urmă acționat hidraulic, roți de comprimare în „V”, scormonitori, două seturi de discuri (pentru semănat porumb și floarea-soarelui, cardan, set de lumini, plăcuțe de avertizare, prindere în trei puncte, roți intermediare de tasare, din inox, și calculator MCE. Secția (elementul) de semănat este prevăzută cu o protecție specială a rulmentului discului, având o durată de viață mult mai mare. Garnitura Super Seal garantează o funcționare bună chiar și în condiții dificile și a lipsei lubrifierii.
Dozatoarele de îngrășăminte sunt de tip Minimax, iar reglarea acestora se face centralizat.

 

SEMĂNĂTORI ÎN OFERTA SPECIALĂ
În acest an, în promoție vor intra semănătorile de porumb dotate și cu sistem de fertilizare, și anume: modelul MTR 6 cu rezervorul de semințe de 26 litri, la 16.500 euro & TVA, modelul MTR 6 cu rezervor de semințe de 60 l și calculator V1200, la 19.000 euro & TVA, modelul SP 6 DISC, la 12.800 euro & TVA și modelul MTR 6 BBP, MCE, R inox, la 21900 euro & TVA.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 529 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!