Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Producătorul numărul 1

Publicat: 20 martie 2012 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Maschio-Gaspardo România a organizat, la începutul lunii februarie, pentru un grup de jurnalişti, un program de vizitare în Italia, a trei unităţi de producţie ale grupului italian: Gaspardo, Maschio şi Terranova

Click pe poza pentru galerie!

Compania Maschio a fost înfiinţată în anul 1964 de către fraţii Eghidio şi Giorgio Maschio. A urmat apoi extinderea treptată, astfel că, în prezent, grupul are cinci unităţi de producţie în Italia şi câte una în România, China şi India.

Maschio-Gaspardo SPA produce întreaga gamă de utilaje pentru prelucrarea solului şi semănat, având unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse ca şi gamă de putere şi lăţime de lucru. Orientarea companiei pentru acoperirea nevoilor tuturor fermierilor, mari şi mici, poate fi uşor observată, dacă „alăturăm” utilaje pentru prelucrat solului cu lăţime de un metru şi semănătoarea Maximetro, de 26 metri.

În toate cele trei unităţi vizitate, liniile de producţie funcţionează la capacitate maximă, practic nu se lucrează pe stoc, toată producţia fiind deja contractată. Pentru eficientizarea procesului de producţie s-au făcut investiţii considerabile în robotizarea anumitor operaţii şi în realizarea de magazii de piese şi subansambluri pe verticală, complet automatizate.

 

Atenţie pentru proiectele sustenabile 

Eforturile şi implicarea companiei în proiecte privind energia sustenabilă nu au trecut neobservate. Maschio Gaspardo SPA s-a aflat anul trecut în grupul celor zece firme din Italia care au primit premiul Republicii pentru sustenabilitate, fiind astfel recunoscute meritele companiei de a folosi surse de energie neconvenţională în procesul de producţie dar şi prin realizarea unor maşini agricole prietenoase cu mediul.

În cartea „della L’Italia Green Economy”, autoarea Silvia Zamboni, fost ministru al mediului în Italia, a dedicat câteva pagini proiectelor de utilizare a energiilor sustenabile ale companiei Maschio-Gaspardo.

Anul trecut a fost finalizat proiectul de instalare, pe acoperişul fabricii Maschio din Italia, de panouri fotovoltaice, pe o suprafaţă de 4500 mp, ceea ce asigură 1,3 MWp, energie electrică suficientă pentru asigurarea necesarului intern al fabricii.

Şi la fabrica Gaspardo se lucrează acum la modificarea acoperişului pentru a fi instalate panouri fotovoltaice iar pe viitor se doreşte aigurarea în întregime, din surse proprii, a necesarului de energie electrică.

Dar în fabricile grupului nu s-a lucrat numai pentru asigurarea de energie electrică din surse regenerabile. S-au făcut şi investiţiile necesare pentru „deschiderea acoperişurilor”, astfel încât să fie folosită la maxim lumina naturală. La fel s-a procedat şi în fabrica din România.

Grija pentru mediu şi pentru angajaţii grupului sunt mereu în atenţia companiei. Chiar în timpul vizitei noastre, în unele dintre cele mai mari ziare din Italia au fost publicate articole care au semnalat semnarea contractului colectiv prin care se garantează asigurarea locului de muncă pentru toţi salariaţii pentru următorii 3 ani. Aceasta este încă o garanţie în plus pentru salariaţii grupului şi a faptului că afacerea este solidă şi în plină expansiune.


Producătorul nr. 1 de utilaje agricole, în România

La unitatea de la Chişineu-Criş, Maschio-Gaspardo are în derulare câteva proiecte importante. Anul trecut a fost inaugurată o modernă instalaţie de vopsit, care practic nu are limite în ceea ce priveşte dimensiunea utilajelor care trebuie vopsite.

În ceea ce priveşte România, Mirco Maschio, administrator delegat Maschio-Gaspardo România, a precizat: „Intenţia noastră este să dublăm capacitatea productivă, la nivel de suprafaţă, a halelor, şi aceasta reprezintă, în viziunea grupului, concentrarea producţiei la nivel de utilaje mari, pentru necesarul intern dar mai ales pentru export. Ultima investiţie, instalaţia pentru vopsit, a fost făcută în acest sens. Avem de asemenea un proiect pentru obţinere de energie prin sistem fotovoltaic, şi probabil vom ajunge la 1 MWp”.

Dezvoltarea unităţii din Chişineu Criş se va concentra pe această gamă de produse, de mari dimensiuni. Dacă în anii ’90, puterea maximă a tractoarelor era sub 200 CP, acum tractoarele de 500-600 CP sunt o prezenţă obişnuită şi în fermele din România. Pe această linie se doreşte dezvoltarea utilajelor de mare capacitate, mai ales pentru pieţele din fostele state ale CSI şi Statele Unite. Dar există o cerere mare pentru această gamă de utilaje şi din partea fermierilor români.

La nivelul Grupului sunt în derulare proiecte importante privind extinderea. Astfel, odată cu dezvoltarea unităţilor de producţie din China şi India, este planificată achiziţia unor noi capacităţi de producţie, atât în Italia cât şi în ale state.

După cum ne-a declarat Andrea Gobbo, director comercial Maschio-Gaspardo România, „anul aceasta este planificată organizarea unei mari demonstraţii în câmp cu utilaje Maschio-Gaspardo, în primăvară, posibil în luna mai, terenul fiind deja pregătit la Chişineu-Criş”.

Vizualizat: 523 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!