Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Primul motor omologat pentru Stagiul V de emisii

Publicat: 04 octombrie 2017 - 18:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Deutz este primul producător de motoare din lume care urmează să primească un certificat UE care confirmă că respectă normele de emisii Stagiul V.

Motor_Deutz-TTCD_6.1_bDeocamdată, această certificare a fost acordată motorului diesel TTCD 6.1, dar până la sfârşitul anului se preconizează ca şi modelele TCD 3.6, 4.1, 6.1, 7.8 şi TTCD 7.8 să obţină acelaşi calificativ, chiar dacă normele de poluare europene viitoare vor intra în vigoare abia în 2019.

Trecerea de la Stage IV la Stage V nu necesită spaţiu suplimentar de instalare a motorului, susţin reprezentanţii companiei, evitând astfel "modificările costisitoare". Prin obţinerea primului certificat european Stage V, Deutz arată că îşi menţine promisiunile în favoarea unui mediu curat, poziţionându-se de pe acum ca un producător de motoare cu accent "ecologic".

De asemenea, Deutz va dezvălui în curând noua sa familie de motoare mari - în gama de capacităţi de 9 până la 18 litri; acestea vor intra în producţia de serie din 2019 şi vor fi folosite pentru aplicaţii grele, în afara şoselelor.

Încă două motoare vor extinde capătul inferior al domeniului de putere. Versiunea agricolă a modelului TCD 2.2 de 3 cilindri va fi în curând prezentată publicului. Datorită configuraţiei sale compacte, anunţă Deutz, este "motorul ideal pentru tractoarele mici". În plus, fratele său mai mare - TCD 2,9 cu 4 cilindri, îşi va face prima apariţie în noiembrie. Cu o putere de până la 80kW, este destinată şi aplicaţiilor agricole.

Cu ocazia Agritechnica, Deutz va prezenta aplicaţia de service gratuită "Deutz Connect", un serviciu digital complet nou, prin intermediul căruia diagnosticarea motorului poate fi efectuată de la distanţă, folosind un telefon sau o tabletă inteligentă. Schimbul de date va avea loc printr-o interfaţă Bluetooth, acest lucru va necesita doar un mic receptor care să fie montat pe motor.

Vizualizat: 758 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vantage - Agricultua de precizie

Vantage - Agricultua de precizie

Soluţiile Trimble de ghidare manuală şi automată ajută la creşterea eficienţei în operaţile agricole şi la reducerea costurilor. Cosmin Micu foloseşte sitemele FMX de ghidare Trimble oferite de Vantage. Efectuarea lucrărilor într-o fermă modernă fără utilizarea instrumentelor agriculturii de precizie este acum de neconceput. Creşterea vitezei de lucru şi evitarea suprapunerilor sunt doar câteva dintre avantajele utilizării sistemelor de ghidare Trimble.

Interviu cu Cosmin Micu - fermier, Mănăştur, Arad.

AgriPlanta - RomAgroTec 2017 În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agriplanta-Romagrotec 2018
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?