Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PRIMUL ÎNCĂRCĂTOR SCHÄFFER vândut în România ACUM 14 ANI LUCREAZĂ ŞI ASTĂZI!

Publicat: 15 februarie 2020 - 16:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Am stat de vorbă cu PRIMUL CLIENT FARM TECH România şi am aflat că primul încărcător frontal Schäffer vândut în România de firma Farm Tech acum 14 ani lucrează şi astăzi într-o fermă de păsări din judeţul Călăraşi, unde sunt crescuţi anual cinci milioane de pui de carne.

schaffer-1_b

ilisei-coperta-indagra-2019_bGabriela Ţăranu-Ilisei a studiat zootehnie la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. În 1988, când a absolvit studiile, a primit repartiţie de la facultate la Avicola Călăraşi, unde a trecut prin toate etapele, de la şef de fermă, inginer şef, apoi director tehnic timp de aproape zece ani. În 2003, şi-a început activitatea proprie în domeniul creşterii puilor de carne. A pornit afacerea cu o hală de creştere a puilor la Modelu, la câţiva kilometri de oraşul Călăraşi. În prezent, compania pe care o administrează, Prima Nova, deţine patru ferme (la Modelu, la Drajna şi două exploataţii la Perişoru) în care sunt crescuţi pui de carne din rasa Ross 308. Cea mai recentă fermă a fost construită în 2009.

Primul echipament de la Farm Tech l-am cumpărat în 2005, pentru ferma de la Modelu, unde aveam 140.000 de pui pe serie, un încărcător Schäffer 3033, care funcţionează şi în ziua de azi, deşi nu mai ştim câte ore de funcţionare are, pentru că ceasul care înregistrează orele nu mai merge, dar utilajul încă funcţionează”, ne-a spus Gabriela Ţăranu-Ilisei.

Acum, în fermele Prima Nova se lucrează cu 12 echipamente Schäffer de la Farm Tech, din toate modelele, de la seria 3000 până la seria 9000, inclusiv un tocător pentru paie.

Toate utilajele noastre sunt echipate cu cupă, mătură pentru măturatul halelor, lamă pentru împins gunoiul, braţe pentru ridicat lăzile cu pui în camionul de transport, furci pentru baloţii mari de paie. Practic, balotarea şi manevrarea paielor se face doar cu echipamente, avem oameni doar pentru operarea utilajelor. Recent, facem cu utilaje de la Farm Tech şi tocarea paielor pentru aşternutul păsărilor, fiind foarte eficient. Sunt utilaje care se adaptează perfect halelor de păsări: sunt modulate, au acţiunea de rotire la mijloc şi poţi să pătrunzi cu ele în orice colţ al halelor. Noi suntem ne voiţi să intrăm cu ele în interior pentru a micşora timpul de lucru. Avem şi un încărcător cu picamer, care ne-a ajutat foarte mult la construcţia halelor, a lucrat nonstop”, mai spune femeia care administrează cea mai mare fermă exclusiv cu pui de carne din judeţul Călăraşi.

Pe coperta revistei Ferma, ediţia 15-30 noiembrie 2019: Gabriela Ţăranu-Ilisei împreună cu soţul ei Daniel Ţăranu-Ilisei şi cu fiul lor, Andreas, în vârstă de 10 ani

„Creştem cinci milioane de pui pe an”

În cele patru ferme Prima Nova sunt crescuţi anual cinci milioane de pui de carne, care sunt livraţi către două abatoare: 2,5 milioane de pui pe an la abatorul Vital de la Crevedia şi 2,5 milioane de pui pe an la abatorul Ailex Buzău.

Avem o colaborare foarte fructuoasă cu abatoarele şi suntem apreciaţi pentru seriozitate şi disciplina muncii, iar echipamentele Schäffer ne ajută foarte mult. Noi încărcăm pentru abator, de regulă, noaptea. Sunt cazuri în care încărcăm 70.000 - 100.000 de pui într-o noapte, e posibil să livrăm către unul, două sau chiar către trei abatoare într-o singură seară şi atunci trebuie să fii foarte bine organizat şi bine dotat cu aceste echipamente. De regulă, livrarea se face din maximum două ferme, dar se întâmplă să încărcăm şi dintr-o singură fermă pentru două abatoare, şi atunci viteza de lucru este esenţială. Pentru încărcarea puilor la abator, dacă ai sta să îi cari manual la ieşirea din hală, ai pierde foarte mult timp şi ai avea nevoie de foarte mulţi oameni. Cu utilajele care intră unul după altul în hală, omul doar pune puii în cutie şi vin utilajele şi îi cară şi tot ele îi încarcă în maşina de transport pentru abator. Sunt echipamente foarte utile şi foarte eficiente”, explică Gabriela Ţăranu-Ilisei.

schaffer-2_b

„Schimbăm oamenii, dar utilajele rămân în funcţiune”

„Noi avem penalizări pentru timpii de aşteptare la livrarea către abator, unde sunt câteva sute de angajaţi care aşteaptă puii de la noi şi sunt plătiţi în acest timp, iar utilajele Schäffer ne salvează. Nu au voie să fie defecte, să nu funcţioneze. Lucrează 24 de ore din 24. Schimbăm oamenii, dar utilajele rămân în funcţiune. Avem oameni care lucrează doar pe aceste utilaje, sunt special instruiţi, ne-a ajutat şi firma Farm Tech în acest sens, iar echipamentele sunt destul de uşor de folosit.

schaffer-3_b

Sunt utilaje prea valoroase pentru noi, ca utilitate, ca să le ţinem defecte din cauză că un om a stricat ceva. Defecţiuni am avut rar şi toată întreţinerea o facem prin firma Farm Tech. Noi suntem ingineri zoo-veterinari şi nu am vrut să facem nici o greşeală, să schimbăm noi uleiul sau să reparăm cu mecanici prin ferme. Tot service-ul este făcut prin Farm Tech, prompt, rapid, nu sunt timpi morţi. Le utilizăm în toate fermele, le ducem dintr-o fermă în alta, dar ca să le protejăm şi să le prelungim durata de viaţă, pe cele mai vechi le folosim la acţiuni mai uşoare”, mai spune Gabriela Ţăranu-Ilisei.

schaffer-5_b

Noi achiziţii de utilaje din oferta Farm Tech

Toate utilajele cumpărate până acum de la Farm Tech au fost achiziţionate prin leasing sau prin achiziţie directă, unde au beneficiat de preţuri foarte bune, cu discounturi consistente. Cele mai noi încărcătoare Schäffer au intrat în fermele Prima Nova în 2018, iar Gabriela Ţăranu-Ilisei afirmă că are în plan să mai cumpere încă două astfel de utilaje. Soţul său, Daniel Ţăranu-Ilisei, care se ocupă de producţie şi de partea tehnică din ferme, a studiat noutăţile din oferta Farm Tech la IndAgra 2019.

schaffer-4_b

schaffer-6_b

schaffer-7_b

schaffer-8_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 20(247)/15-30 noiembrie 2019

Vizualizat: 4262 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?