Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Premiile ”Tractorul anului 2022” la EIMA

Publicat: 03 decembrie 2021 - 08:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După ce ultima ediţie a concursului "Tractor of the Year" (TotY) s-a desfășurat exclusiv online, anul acesta premierea s-a făcut "live", la EIMA, în prima zi a târgului, după care au urmat prezentări zilnice ale tractoarelor premiate.

"Tractor of the Year" 2022, a doua ediție sponsorizată de BKT, răsplăteşte cele mai inovatoare tractoare de pe piața mondială. „Suntem, cu toții, foarte satisfăcuți de această a 25-a ediție a TotY”, a declarat Fabio Zammaretti. „Nivelul tractoarelor din competiție crește constant și a fost o cursă extrem de strânsă. Juriul din acest an s-a achitat, încă o dată, excelent de sarcina de a evalua toate tractoarele aflate în competiție pentru cele 4 premii TotY. Misiunea noastră este aceea de a pune în valoare la maximum tehnologiile oferite de tractoare, fără a uita că sustenabilitatea joacă un rol fundamental în domeniul nostru. Suntem, de asemenea, foarte mulțumiți de colaborarea cu BKT, datorită căreia am putut obține amestecul perfect între evenimentele digitale și cele față în față", a adăugat președintele Tractor of the Year.

 

EIMA, mai puternică!


Expoziția de mașini agricole de la Bologna "a depăşit momentul post-Covid". Cea mai bună dovadă stau rezultatele extraordinare ale ediţiei recent încheiate: 270.700 de vizitatori, dintre care 25.900 din străinătate, conform datelor certificate, publicate de FederUnacoma și BolognaFiere.

În ciuda absenţei inevitabile a câtorva nume mari din domeniul construcţiilor de maşini agricole şi a vizitatorilor din unele țări care s-au aflat încă în plină criză de sănătate, EIMA şi-a reconfirmat statutul pe "scena" expozițională internaţională.

Nu numai numărul de vizitatori a fost remarcabil, ci și calitatea publicului, alcătuit în mare parte din oameni de afaceri şi fermieri interesați de produse noi și de achiziționarea de tehnologii adaptate la cele mai diverse medii agricole.

De asemenea, cele peste o sută de conferințe și seminarii pe teme tehnice, economice şi politice, desfăşurate la EIMA, au subliniat rolul strategic al agriculturii pentru economia europeană şi prin prisma obiectivelor stabilite prin "Pactul verde".


Dublă victorie pentru John Deere


Juriul format din jurnaliști europeni specializați în utilaje agricole au acordat două premii "Tractorul Anului 2022" pentru John Deere. Modelul 7R 350 AutoPowr a ocupat primul loc la categoria generală, în timp ce modelul 6120M AutoPowr a primit premiul pentru cel mai bun tractor utilitar.

• Tractorul John Deere 7R 350 AutoPowr,în categoria principală, a impresionat juriul prin:

- tehnologia de la bord și pachetul de automatizare;

- cabină largă și spațioasă, care oferă calitate și confort maxim;

- performanțe excelente pe teren;

- eficiență ridicată;

- direcția ActiveCommand Steering (ACS);

- Sistem de balastare EZ Ballast;

Sistemul EZ Ballast, care face posibilă instalarea și dezinstalarea automată a 1.700 kg greutate de balast, revoluționează modul în care fermierii și antreprenorii pot gestiona balastarea, fără eforturi și cheltuieli inutile de timp, pentru a ajusta tractorul la fiecare activitate individual, prevenind compactarea solului sau îmbunătățind tracțiunea atunci când este necesar.

Foto 1 John Deere 7R 350 AutoPowr_b

Foto: Tractorul John Deere 7R 350 AutoPowr

 

• John Deere 6120M AutoPowr, la categoria "Cel mai bun tractor utilitar", a fost remarcat datorită următoarelor caracteristici:

- design compact și flexibilitate datorită ampatamentului scurt de 2,4 m;

- sarcina utilă la ridicare de 4,7 tone;

- cea mai recentă tehnologie de agricultură de precizie;

- adecvare excelentă pentru lucrările cu încărcător frontal.

Transmisia variabilă continuă, ampatamentul scurt, greutatea maximă de operare de 10.450 kg și cea mai recentă tehnologie pentru agricultura de precizie fac din John Deere 6120M AutoPowr un tractor versatil, pregătit pentru a îndeplini o gamă largă de sarcini diferite, de la lucrări cu încărcătorul frontal, la cultivarea solului sau transport.

Foto 2 John Deere 6120M AutoPowr_b

Foto 2: John Deere 6120M AutoPowr


Reform Metrac H75 Pro


Aplicațiile agricole specializate necesită tractoare specializate. Cu un centru de greutate scăzut, transmisie hidrostatică și posibilitatea de a gestiona două implemente în același timp, modelul Reform H75 Pro este proiectat pentru a se descurca cu siguranță și confort pe terenuri accidentate. H75 Pro impresionează prin capacitățile sale de a opera în pantă, ceea ce îl face ideal pentru diverse activităţi, terenuri şi ferme.

Foto 3 REFORM Metrac H75_b

Foto 3: Reform Metrac H75 Pro


 

 

New Holland T6.180 Methane Power


Primul tractor de serie alimentat cu gaz metan introdus pe piaţă de către New Holland reprezintă un pas înainte către o agricultură mai sustenabilă. Motorul FPT, cu 6 cilindri, alimentat cu gaz metan, asigură aceleași performanțe ca și varianta diesel, în acelaşi timp cu reducerea costurilor de combustibil şi scăderea semnificativă a poluării și a emisiilor de CO2. T6.180 Methane Power are costuri reduse de întreţinere şi funcţionare, deoarece nu are sistemSCR şi AdBlue.

 Foto 4 New Holland T6.180 Methane Power_b

Foto 4: New Holland T6.180 Methane Power


IATĂ CÂȘTIGĂTORII TOTY 2022!

Câştigătorii celor patru categorii ale competiției TotY 2022 sunt:

- Tractorul anului 2022: John Deere cu modelul 7R 350 AutoPowr;

- Tractoare utilitare 2022: John Deere cu modelul 6120M AutoPowr;

- Tractoare specializate 2022: Reform cu modelul Metrac H75 pro;

- TotY "Sustenabil" 2022: New Holland cu modelul T6.180 Methane Power.

 

Vizualizat: 803 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?