Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Premiile Helmut Claas pentru România

Publicat: 21 octombrie 2016 - 18:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Trei studenți ai specializării "Mașini și Intalații pentru Agricultură și Industrie Alimentară" de la Facultatea de Agricultură a USAMVB din Timișoara sunt câștigători la Bursele Helmut Claas 2016. 

Criteriile care au stat la baza alegerii celor trei câștigători ai Burselor Internaționale Helmut Claas 2016, studenți la USAMVB "Regele Mihai I al României" din Timișoara, au fost: inovarea, proiectarea și construirea a ceea ce și-au propus, talentul și aptitudinile deosebite în domeniul tehnicii agricole, competența, originalitatea, seriozitatea și gradul de implicare în realizarea proiectului. Inițial aprecierile au aparținut comisiei de licență a Facultății de Agricultură a USAMVB Timișoara, în timpul susținerii examenului de licență, cei trei studenți dovedind cunoștințe temeinice în domeniu.

Inovații puse în pratică
• Locul I i-a revenit lui Ionel Flaviu Husu. Studentul s-a remarcat încă din primul an de facultate prin invențiile și ideile tehnice pentru domeniul apiculturii. Ionel a inventat, a construit și a vândut mai multe instalații pentru apicultură: un model rotund de topitor de ceară cu aburi, în care se pot topi 6-7 faguri dadant de 1/1, un topitor cu aburi pentru 14 rame 1/1 dadant și 33 rame 1, colector de polen confecționat din panel, stup din polistiren extrudat îmbinat cu lemn, pentru 10 rame, nuclee de împerecheat mătcile, tot din polistriren extrudat, și o ramă de făcut botci (mătci/regine), cu o capacitate de 210 botci.
Inovarea, proiectarea și construcția acestor invenții în proporție de sută la sută de către student, dorința de a inova în domeniul tehnicii în apicultură, actualitatea temei propuse, conceperea proiectului de diplomă, atât din punct de vedere teoretic, dar mai ales practic sunt criteriile care l-au propulsat pe Ionel Flaviu pe locul I la Bursele Internaționale Helmut Claas 2016, obținând un premiu de 2000 euro.
• Locul II a fost ocupat de Alexandra Ionela Suta, pentru lucrarea "Studii asupra aparatelor de tăiere utilizate în construcția cositorilor mecanice". Studenta a intrat în posesia unui premiu de 1500 euro.
• Locul III i-a revenit Evelynei Popescu, cu lucrarea "Implementarea unui robot de muls marca Lely la ferma zootehnică S.C. Pădureni - Chișineu-Criș", cu un premiu în valoare de 1000 euro.
Studentul Ionel Flaviu Husu va fi prezent în perioada 25 - 26 octombrie 2016 la Ceremonia de decernare a premiilor Helmut Claas 2016, la Centrul Technoparc CLAAS din Harsewinkel, Germania.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 510 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?