BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PREMIERĂ MONDIALĂ: Tractorul pe metan e gata de lansare

Publicat: 13 aprilie 2021 - 11:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

New Holland T6 Methane Power este primul tractor din lume alimentat 100% cu metan care intră în producţia de serie, o soluţie ecologică pentru toate categoriile de fermieri, disponibilă încă din acest an.

New Holland Agriculture, prin angajamentele sale asumate în cadrul strategiei Clean Energy Leader, anunţă disponibilitatea comercială a tractorului alimentat cu metan, până la sfârşitul anului.

Prima versiune comercială a tractorului T6 Methane Power, o piatră de temelie a conceptului New Holland’s Energy Independent Farm, despre care s-a tot vorbit în ultimii ani, a fost prezentată la Agritechnica în 2019, iar acum este pe cale de a fi pusă oficial în vânzare, undeva spre sfârşitul acestui an. Aşa cum au anunţat deja reprezentanţii companiei, testele de teren se află în etapele finale şi, foarte probabil în cea de a doua jumătate a anului, primele unităţi vor fi livrate clienţilor selectaţi din Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie şi Benelux - pieţele ţintă pentru tractorul T6, unde producţia de biogaz este mult mai avansată.

 

Independenţă energetică

 

„Am dezvoltat modelul de fermă independentă de energie, arătând cum o buclă închisă între producţia agricolă şi generarea de energie poate face agricultura neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 sau chiar negativă la carbon - cu beneficii semnificative pentru clienţii noştri. Anul acesta facem un pas în continuare pentru a transforma acest lucru într-o realitate, pe măsură ce tractorul nostru cu metan intră în gama New Holland”, a declarat Carlo Lambro, preşedintele mărcii New Holland, care a anunţat între timp şi alte proiecte asociate strategiei Clean Energy Leader, cu scopul de a explora „noi domenii de inovare prin parteneriate”.

 

Teste în podgoriile din Piemont

 

Un astfel de parteneriat a fost încheiat cu producătorul italian de vinuri Barolo Fontanafredda, printr-un proiect care îşi propune să realizeze operaţiuni în vie fără amprentă de carbon. Astfel, New Holland şi FPT Industrial testează în podgoriile din Piemont un nou tractor care funcţionează pe bio-metan derivat dintr-un model standard New Holland TK.

 T6.180_MethanePower (1)_b

Costuri reduse de funcţionare

 

New Holland T6 Methane Power este primul tractor din lume cu producţie de serie alimentat 100% cu metan, având ca obiectiv asumat reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, fără a compromite performanţele. Conceptul New Holland este că fermierii pot folosi deşeurile agricole sau animale (precum şi culturile energetice cultivate în mod specific), pentru a genera biometan, care alimentează tractorul, care, la rândul său, ajută la producţia culturilor agricole. Alternativ, alimentarea poate fi efectuată direct de la reţeaua de gaz sau la anumite staţii de producere a biometanului. Este la fel de performant şi fiabil ca echivalentul său diesel, dar cu un cost de funcţionare redus cu 30%! New Holland promite astfel să ofere o soluţie ecologică pentru toate categoriile de fermieri.

Click AICI şi vezi în video cum evoluează în lucru primul tractor din lume cu producţie de serie, alimentat 100% cu metan!

Deşi nu s-a specificat încă preţul de comercializare al unui astfel de tractor, la un moment dat New Holland preciza că în mod normal acesta ar trebui să fie mai scump cu cel mult 10% faţă de modelele echivalente pe motorină - ROBOTUL FERMY, specialist Agri 4.0


un articol de
LIVIU GORDEA

Vizualizat: 1324 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?