Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Premieră Mecanica Ceahlău - noi lansări de utilaje

Publicat: 08 mai 2020 - 21:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul 2020 a început în forţă pentru producătorul român de utilaje Mecanica Ceahlău.

Astfel, cu ocazia participării la târgul Agraria de la Jucu, compania anunţă o nouă lansare de utilaje, ce vor fi expuse în premieră: maşini de erbicidat şi atomizoare realizate integral în fabrica de la Piatra Neamţ.

Premieră Mecanica CeahlăuClick pe poza pentru galerie!

Noile echipamente sunt destinate administrării erbicidelor şi insecto-fungicidelor în culturile de câmp, sunt utilizate în fermele vegetale şi în plantaţiile horticole, inclusiv pentru cultura cartofului. Utilajele respective se clasifică astfel:

• Gama CLASIC cuprinde echipamente de erbicidat purtate, cu o capacitate între 600 şi 1000 litri, cu rampe ce au lăţimi de lucru cuprinse între 12 şi 24 m, reglabile mecanic sau hidraulic.

• Gama PRIMA a fost proiectată pentru fermele vegetale unde este nevoie de o maşină rapidă. Sunt echipamente tractate, cu o construcţie versatilă ce permite evitarea obstacolelor, având o bună adaptibilitate la parcelele cu forme neregulate, dar şi o autonomie mare datorită rezervoarelor de 2400 sau 3500 litri. Sunt echipate cu rampe cu lăţimi de lucru cuprinse între 18 şi 24 metri, acţionate complet hidraulic.

• Atomizoarele sunt potrivite pentru tractoarele cu puteri între 40 şi 80 CP, tractate, au o capacitate de 2000 litri şi ventilator axial. Sunt destinate tratamentelor specifice din livezi, podgorii de deal şi de câmpie, grădini, sere şi zone împădurite, pentru distrugerea plantelor şi a buruienilor nedorite.


Cele mai noi semănători din portofoliu

Pe lângă noile echipamente de erbicidat expuse la târg, va fi prezentă şi cea mai nouă gamă de semănători din portofoliul companiei.
Lansarea la târgul IndAgra 2019 a noii game complet nouă de semănători pentru plante prăşitoare şi păioase a fost un real succes, iar echipa a început livrările în toată ţara. Astfel, fermierii vor avea la lucru în campania de primăvară cele mai noi semănători de plante prăşitoare de la Mecanica Ceahlău.

Noua gamă de semănători se remarcă prin performanţe excelente în teren, design de top şi preţuri de achiziţie super-competitive. Semănătorile sunt clasificate astfel:

• Gama Phoenix cuprinde două modele, pe 6 şi 8 rânduri, este echipată cu brăzdare dublu disc, buncăre de îngrăşământ din plastic cu capacitate de 300 litri şi transmisie centralizată cu cutie de viteze. Secţia de semănat este montată pe sistem paralelogram, ceea ce permite o copiere cât mai fidelă a terenului, iar greutatea redusă permite folosirea unui tractor de putere mai mică.

• Gama Safir cuprinde două modele, pe 6 şi 8 rânduri, şi este echipată cu brăzdare dublu disc cu diametrul de 370 mm pentru seminţe şi 315 mm pentru îngrăşământ; transmisia la echipamentul de fertilizare se realizează direct de la roata de antrenare (cu roţi de lanţ, pentru o schimbare rapidă a vitezelor de semănat); adâncimea de lucru este reglabilă continuu de la 2 la 8 cm, cu două roţi de nivel, de o parte şi de alta a brăzdarului dublu disc; secţia de semănat este cu presiune variabilă la sol. Opţional pot fi echipate cu roţi Pro, calculator pentru controlul semănatului şi echipament pentru administrat îngrăşământ microgranulat.

• Gama PERLA pe 6 rânduri se remarcă prin roţi de copiere dotate cu răzuitori, cutie de viteze în baie de ulei şi secţie de semănat cu presiune variabilă la sol montată pe sistem paralelogram.

Echipamentele sunt disponibile pentru achiziţie, fiind expuse în showroom-urile Mecanica Ceahlău - Piatra Neamţ, Timişoara şi Mureş, precum şi în showroom-urile partenerilor companiei.

Text şi foto: MECANICA CEAHLĂU

LOGO Mecanica Ceahlău_b
Articol publicat în revista Ferma nr. 5/254 (ediţia 15-31 martie 2020)

Vizualizat: 877 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?