Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PREMIERĂ. Aplicaţia CLAAS pentru tabletă a fost certificată Isobus

Publicat: 16 iunie 2017 - 17:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Aplicaţia EASY on board de la CLAAS a fost certificată oficial ca terminal ISOBUS de către AEF. Aceasta este până în momentul de faţă prima şi singura aplicaţie pentru tablete ce poate fi utilizată pentru operarea oricărui implement ISOBUS. 

Fundaţia pentru echipamente electronice din industria agricolă (AEF) a certificat simultan două funcţionalităţi ale aplicaţiei CLAAS - ISOBUS UT şi Auxiliary Control. Prescurtarea UT înseamnă Universal Terminal (terminal universal), adică această aplicaţie poate fi folosită pentru operarea unei game largi de implemente ISOBUS. Acest lucru prezintă marele avantaj că utilizatorii pot folosi un singur terminal pentru toate tipurile de implemente. Pe de altă parte, Auxiliary Control asigură o utilizare mai uşoară şi mai multă flexibilitate deoarece diversele funcţii ale implementelor pot fi transferate de la aplicaţie la butoanele pentru funcţii ale oricărei manete multifuncţionale de comandă Aux-compatibilă.

Aplicaţia CLAAS pentru tabletă_b
După obţinerea certificării, aplicaţia EASY on board este acum listată în baza oficială de date AEF. De exemplu, fermierii şi contractorii pot utiliza această bază de date pentru a verifica ce implemente pot fi controlate cu ajutorul aplicaţiei EASY on board, înainte de a face o nouă investiţie.

Cum funcţionează aplicaţia EASY ON BOARD
Opţiunile flexibile oferite de tablete, folosite deja în multe ferme, fac din aplicaţia EASY on board o alternativă cu cost scăzut la terminalul ISOBUS standard. Când nu este utilizată pentru controlul implementelor, tableta poate fi folosită tot anul în multe alte scopuri agricole şi neagricole - navigare pe internet, răspuns la email-uri, navigare pentru verificarea previziunilor meteo. Cu ajutorul aplicaţiei EASY on board, orice operator îşi poate folosi tableta personală ca terminal pentru comanda utilajului.
Pentru a folosi aplicaţia EASY on board aveţi nevoie de o tabletă Apple (iPad Air sau mai recentă) cu sistem de operare IOS 9.0 sau mai recent. În privinţa utilajului, aplicaţia cere ca implementul şi tractorul să fie conectate printr-un cablu ISOBUS şi mufa ISOBUS de la partea din spate. Este nevoie şi de un adaptor WLAN special (CWI - interfaţă wireless CLAAS) şi un suport universal pentru tabletă. Ambele sunt disponibile la dealerii CLAAS. Adaptorul WLAN, conectat la mufa ISOBUS din cabina tractorului, permite comunicarea între implement şi tabletă; în acelaşi timp, mufa şi adaptorul asigură şi o sursă fiabilă de curent pentru tabletă.
Aplicaţia EASY on board este disponibilă în App Store pentru descărcare gratuită pe tabletă. Trebuie instalată doar o dată pentru a crea afişajul de operare a implementului indicat pe ecranul tactil ca fiind în uz în momentul respectiv. Cu ajutorul acestui afişaj, implementul poate fi operat foarte uşor prin atingerea ecranului.

Comunicat de presă CLAAS
www.claas-group.com


CLAAS, AFACEREA DE FAMILIE CARE PRODUCE ANUAL PESTE 3 MILIARDE DE EURO
CLAAS este o afacere de familie fondată în anul 1913 fiind astăzi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania, cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. De asemenea, CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse: combinele autopropulsate de recoltat furaje. CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial şi în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include şi tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura.
Compania CLAAS are 11.300 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de euro în 2016.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/194 (ediţia 15-30 iunie 2017)

Vizualizat: 275 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!