Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Premianţi SIMA 2011

Publicat: 07 februarie 2011 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sistemul ISOBUS

Click pe poza pentru galerie!

John Deere: Câştigătorul unui premiu la SIMA 2011

Primele aplicaţii care folosesc protocolul de comunicaţii ISOBUS reprezintă un progres major pentru controlul utilajelor şi efectuarea lucrărilor, mai ales a celor de recoltare.

Sistemul ISOBUS de „Automatizare a formării baloţilor” permite schimbul de date în ambele direcţii, între tractor şi presele de balotare pentru baloţi rotunzi. Presa de balotat poate declanşa diverse acţiuni repetitive la momentul dorit, precum imobilizarea tractorului, strângerea balotului şi scoaterea acestuia în exterior.

Folosit împreună cu „Sistemul de eliberare rapidă” de pe noile prese John Deere 960 şi 990, acesta reduce semnificativ timpul necesar pentru scoaterea baloţilor şi măreşte densitatea acestora. Cele două sisteme funcţionează împreună într-o sinergie perfectă, sporind productivitatea, reducând consumul de energie/combustibil şi îmbunătăţind confortul de operare al utilizatorului.

John Deere, alături de Grimme şi Pöttinger au dezvoltat două sisteme de dirijare tractor-utilaj. Tractoarele Grimme sunt dirijate de utilajele Pöttinger folosind informaţiile schimbate prin intermediul unei conexiuni ISOBUS: „Root Runner” de la Grimme a fost proiectat pentru a fi utilizat cu maşinile de recoltat sfeclă roşie şi de săpat cartofi ale aceluiaşi producător.

Tractorul este dirijat pe baza informaţiilor transmise de senzorii care detectează mecanic răzoarele şi straturile de sol. „Swath Scout” a fost creat de Pöttinger pentru remorcile sale cu autoîncărcare şi foloseşte un scanner pentru lăţimea de lucru care transmite informaţii tractorului, astfel încât direcţia acestuia să poată fi dirijată automat.

 

Sistemul LAFORGE de control al plierii

Sistemul de control al plierii pentru tiranţii frontali LAFORGE, premiat la SIMA 2011
Acest sistem îmbunătăţeşte siguranţa şi uşurează ridicarea cu ajutorul unui dispozitiv hidraulic de ridicare, fără a afecta capacitatea de lucru.

Este folosit pentru a trece rapid şi sigur dispozitivul de ridicare din modul de „operare” în modul de „stocare” cu ajutorul unui comutator. Nu sunt necesare nici un fel de alte operaţii, iar dispozitivul de ridicare revine în modul „operare” complet automat. Poate fi folosit în continuare pentru toate tipurile de lucrări şi respectă standardele internaţionale.

Aşadar, utilizatorii pot retracta uşor dispozitivul hidraulic de ridicare, astfel încât să nu existe părţi protuberante în timpul transportului şi să fie înlăturată ramificaţia din faţă. Dat fiind faptul că dispozitivul hidraulic de ridicare revine automat în modul „operare”, acesta nu trebuie reconfigurat înainte de a fi folosit. Economia de timp pe care o generează acest sistem reprezintă un factor semnificativ de productivitate.


Sistemul electronic FRANQUET

Sistem electronic pentru unelte, pentru acţionarea şi gestionarea utilajelor destinate cultivării solului, premiat la SIMA 2011

Setările utilajului de pregătire a patului germinativ - adâncimea la care pătrund dinţii, lama şi canalul de nivelare, suportul din spate pentru tăvălugii posteriori cu diametru mic Crosskill - sunt controlate cu ajutorul unei casete electronice amplasate în cabină şi al unui sistem de poziţionare a utilajului paralel cu solul.

Senzorii unghiulari compară nivelul din faţă cu cel din spate al componentei folosite în momentul respectiv. Un computer înregistrează informaţiile şi corectează nivelul de înclinare a utilajului, prin reglarea unui dispozitiv de egalizare în trei puncte.

Astfel, se corectează efectul variabil al suportului tăvălugurilor cu diametru mic Crosskill, care are tendinţa de a ridica partea din spate a utilajului.
Setările pot fi modificate de la staţia de acţionare în funcţie de eterogenitatea solurilor. Lucrul la adâncimi constante asigură cele mai bune condiţii pentru semănare şi răsărire.

FRANQUET, distribuit în România exclusiv prin IPSO Agricultură, oferă o gamă variată de cultivatoare şi combinatoare pentru pregătirea patului germinativ, atât pentru semănatul de primăvară, cât şi pentru cel de toamnă.

Vizualizat: 712 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?