Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Preia controlul cu IPSO Agricultură. Precizie de neegalat cu AutoTrac Universal (ATU) 300 de la John Deere

Publicat: 13 mai 2019 - 10:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu primăvara acestui an, John Deere lansează noul kit universal de auto-ghidaj- AutoTrac Universal (ATU) 300.

Acest echipament ce înglobează tehnologie performantă de ultimă generaţie, are scopul de a creşte productivitatea şi randamentul utilajelor agricole, indiferent de culoare sau anul fabricaţie. Kit-ulAutoTrac Universal (ATU) 300 reprezintă o soluţie mobilă de ghidaj automat, care oferă productivitate suplimentară lucrărilor, pe tot parcursul sezonului agricol.
AutoTrac Universal (ATU) 300 este aprobat pentru mai mult de 600 de platforme diferite şi este compatibil cu majoritatea utilajelor agricole cu sisteme de direcţie în stare mecanică bună.

ATU 300 1_b

Pachetul AutoTrac Universal (ATU) 300 este compus din antena StarFire 6000 – SF1, monitorul Gen 4 4240 şi kit-ul de direcţie AutoTracUnversal 300.
Noile funcţii prin care se diferenţiază ATU 300 sunt:
- auto-calibrare a setărilor de lucru cu ajutorul unui software performant;
- îmbunătăţirea performanţei de păstrare a liniei de ghidaj în teren;
- recuperare mai rapidă a liniei de ghidaj;
- diagnosticare îmbunătăţită;
- carcasă de dimensiuni reduse şi motor silenţios pentru confort sporit;
- proiectat pentru a fi rezistent la intemperii (aprobat pentru tractoare cu cabină deschisă);
- uşor de folosit pentru o configurare mai rapidă.

ATU 300 2_b

AutoTrac Universal 300 este compatibil cu monitoarele GreenStar2 1800 şi 2600, GreenStar3 2630 şi Gen 4 4240 şi 4640 Universal si cu antenele StarFire 6000 şi StarFire 3000.
Cu kit-ul portabil de auto-ghidaj AutoTrac Universal (ATU) 300, fermierii au posibilitatea să îşi valorifice investiţia în AutoTrac pe mai multe utilaje, de-a lungul întregului sezon de lucru, beneficiind astfel de o recuperare rapidă a investiţiei.
Instalarea kit-ului de la utilaj la utilaj este acum mai uşoară ca niciodată datorită funcţiei de calibrare automată, care elimină numeroasele ajustări ale reglajului de direcţie.
Pe măsură ce utilajele devin din ce în ce mai mari şi condiţiile din ce în ce mai stricte, acurateţea lucrărilor din câmp şi folosirea input-urilor cu cât mai multă precizie, devine tot mai importantă.
Atunci când fermierul efectuează o trecere în câmp, care ţine de la un capăt al câmpului la altul, acurateţea utilajului la întoarcerea la capăt de rând este foarte importantă. Precizia pas cu pas înseamnă că rândurile semănate vor fi corecte şi perfect drepte, iar intervenţiile ulterioare vor fi mai puţin susceptibile să ducă la deteriorarea culturii.
Repetabilitatea defineşte cât de precis îşi calculează antena poziţia din câmp pe o perioadă de timp relativ lungă.
Tehnologia de cultură necesită mai multe treceri. De aceea, utilajul are nevoie de o metodă de ghidare cu un grad ridicat de precizie şi repetabilitate, pentru a minimiza suprapunerea (reduce costurile suplimentare ale seminţelor, îngrăşămintelor, tratamentelor şi ale maşinilor) şi golurile din parcela (pierderi de producţie).

Optimer-4003-2_b

Menţinerea exactităţii în lucru pentru acţiuni repetabile este importantă în cazul tuturor operaţiunilor, în special, în cazul lucrărilor de recoltare care necesită mai multe treceri pe teren. AutoTrac creează o distanţare mai precisă a rândurilor, reducând potenţialul de distrugere al culturii la trecerile ulterioare prin câmp.
Studiile au arătat că operatorii tind să suprapună zonele lucrate cu 5% până la 13% pe parcursul unei zile, ceea ce ar putea însemna o suprapunere de până la 60 de centimetri cu un echipament de semănat de 6 metri. Acest lucru înseamnă că un fermier cu o suprafaţă de 300 ha, de fapt consuma resurse şi are cheltuieli cât pentru 330 ha.
Reducând suprapunerile prin utilizarea AutoTrac, se acoperă mai mult teren într-un interval de timp similar de lucru şi se reduc costurile cu substanţele chimice, îngrăşămintele, combustibilul, timpul de muncă şi ore de funcţionare ale utilajelor agricole.
Reduce oboseala operatorului şi timpul petrecut pe fiecare parcelă
Sistemul de ghidare asistată AutoTrac sporeşte în mare măsură productivitatea operatorului, menţinând acurateţea şi eficienţa ridicată. Operatorii sunt mai atenţi în timp ce se află în câmp şi se pot concentra asupra setărilor de lucru şi asupra condiţiilor variate din teren.
AutoTrac permite operatorilor să creeze într-un mod confortabil, rânduri distanţate uniform, precum şi să lucreze pe întuneric, pe ploaie, praf sau ceaţă.
AutoTrac măreşte productivitatea prin îmbunătăţirea confortului operatorului, astfel încât acesta are timp să se concentreze mai bine asupra sarcinilor de lucru.

Swifter_SM18000_MG_6464_b

Reducerea compactării cu sistemul de ghidare AutoTrac
Pe măsură ce tractoarele şi implementele devin mai mari şi mai grele, există o preocupare din ce în ce mai mare cu privire la compactarea solului. Utilajele grele şi echipamentele de lucru pot cauza deteriorarea structurii solului. Structura solului este importantă deoarece determină capacitatea unui sol de a menţine şi dirija apa provenită din precipitaţii, nutrienţii şi aerul, necesare activităţii rădăcinii plantelor.
Prin utilizarea sistemului AutoTrac, operatorii pot optimiza numărul de treceri şi pot reduce compactarea solului. În plus, operatorul poate să limiteze traficul între anumite rânduri şi să evite compactarea zonei alăturate rândului.
AutoTrac permite producătorilor să folosească aceleaşi benzi de circulaţie an după an, sacrificând o mică parte a câmpului, beneficiul fiind reducerea trecerilor neregulate pe câmp. Fără a utiliza AutoTrac în timpul lucrărilor din teren, există tendinţa ca trecerile să se suprapună, iar fiecare trecere pe un câmp în condiţii nefavorabile poate provoca daune semnificative solului. Restricţionarea traficului la numai câteva benzi specifice oferă o suprafaţă fermă a solului pentru o funcţionare mai eficientă a tractorului.

TN_Profi_b

Mai multe opţiuni de urmărire pentru orice câmp
Sistemul de direcţie AutoTrac permite operatorilor să utilizeze mai eficient managementul liniei de ghidare, minimizând compactarea solului. În plus, AutoTrac permite operatorului să selecteze dintr-o varietate de moduri de orientare, inclusiv linia dreaptă, curbele AB, curbele adaptive, secvenţa de cerc sau umplerea limitelor. Aceste opţiuni de orientare permit operatorului să selecteze secvenţa cea mai potrivită pentru câmp şi condiţiile date, reducând numărul de treceri necesare pentru acoperirea câmpului.
De acum, cu ajutorul tehnologiei înglobate în noul kit AutoTrac Universal(ATU) 300 de la John Deere, toţi fermierii poate experimenta beneficiile auto-ghidajului performant, pentru peste 600 de modele de utilaje agricole, indiferent de culoarea lor.
Preia controlul cu IPSO Agricultură
Noul kitul portabil de auto-ghidaj AutoTrac Universal (ATU) 300 de la John Deere este disponibil prin intermediul distribuitorului exclusiv John Deere – IPSO Agricultură. Pentru detalii suplimentare accesează www.ipso.ro sau contactează reprezentantul zonal.

Vizualizat: 982 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?