Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pregătiți sezonul de cosit!

Publicat: 11 decembrie 2016 - 00:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vara ne facem sanie, iar iarna... ne pregătim de viitorul sezon de cosit, dotându-ne cu echipamentele necesare. Fiore, Franca, Debora C, Debora, Debora H, Debora F, Tiziana, Tiziana H, Tiziana F sau Dafne sunt câteva dintre modele de cositori din portofoliul Maschio Gaspardo disponibile de pe acum pentru lucrările de recoltare a plantelor furajere în anul următor.

• Fiore și Franca, cositorile cu aparate de tăiere cu mișcare rectilinie alternativă, se remarcă prin transmisia cu biele de ultimă generație, cu antivibratoare și cu sisteme de rezistență ce permit aducerea la zero a sarcinilor radiale, axiale și de torsiune, precum și eliminarea micilor deplasări unghiulare. Mișcarea cinematică realizată cu ajutorul bielelor antivibratoare, care reduc toate vibrațiile și jocurile, are ca efect prelungirea duratei de viață a bielelor și a lamelor, asigurând întregului utilaj performanțe ridicate la costuri scăzute de exploatare.
• Gama de cositori cu lamă dublă cuprinde patru modele adaptate la diferitele lucrări de recoltare. Sistemul exclusiv cu bielă dublă are rolul de a tăia furajul, reproducând efectul de foarfecă. Tăietura este exactă chiar și dacă se lucrează la viteze mărite de lucru, pentru orice tip de iarbă, chiar și umedă și ofilită. Bara cositoare cu lame nu ridică solul sau pietrele, ceea ce face ca fânul să fie perfect curat. Lama se deplasează în interiorul dintelui aflat în mișcare, obținând un rezultat optim.

COSITORI MASCHIO-GASPARDOClick pe poza pentru galerie!
Bara de cosire este disponibilă în două versiuni: modelul cu dinte normal montat cu nit sau versiunea cu dinte demontabil cu șurub. Aceasta din urmă este recomandată pentru câmpurile cu pietre la suprafață.
Lama de cosire este și ea disponibilă în două variante: cu secțiune normală sau dublă. Versiunea normală este folosită în general pentru a cosi iarbă și lucernă. Aceste cositori, datorită posibilității de lucru cu bara de cosire în poziție înclinată, în afară de lucrul pe suprafața plană, pot să lucreze și pe malul apelor, pe șanțuri sau râpe.
• Cositorile cu discuri sunt dotate cu un dispozitiv de siguranță la angrenaje cu sistem Quick Fit. Ridicarea și coborârea acestora se face hidraulic. Discurile și cuțitele sunt realizate dintr-un material de calitate superioară - oțel aliat cu bor. Ele sunt dotate cu o prelată de protecție certificată.
• Cositorile cu tambur dispun de un sistem de reglare a presiunii de lucru, dispozitiv dotat cu arc și cu sistem oscilant. Ele au și un element de siguranță pentru cadrul reglabil, cu revenire automată. Tamburii și cuțitele sunt realizate din oțel aliat cu bor.
• Cositorile Dafne și Tosca au integrat un sistem de reglare a presiunii de lucru cu acumulator de azot și cu mișcare flotantă dublă. Trecerea echipamentului din poziția de lucru în cea de transport se face cu ajutorul cilindrilor hidraulici.
• Cositoarea Debora H este dotată din fabrică cu conditioner cu role elicoidale din cauciuc, tracțiune dublă, cutie în baia de ulei, sistem de siguranță cu arc și mecanism de autocurățare.

 


MODELE DE COSITORI MASCHIO-GASPARDO:
Fiore, cositoarea cu dinte-lamă care comandă o mișcare dublă; Franca - cu bielă frontală dublă; Debora C - cu disc, purtată lateral, cu transmisie prin curele; Debora - cu conditioner, purtată lateral, cu discuri și sistem de suspensie mecanic; Debora H -cu conditioner, purtată lateral, cu discuri și sistem de suspensie hidropneumatic; Debora F - FH, cu conditioner frontal cu discuri (Versiunea F) și cu acumulator cu azot (Versiunea FH); Tiziana, cu închidere mecanică cu tamburi, conditioner, fiind purtată lateral; Tiziana cu închidere hidraulică; Tiziana H - cu închidere hidraulică, cu tamburi și conditioner, purtată lateral, dotată cu acumulator cu azot; Tiziana F - FH frontală, cu conditioner, cu tamburi (Versiunea F) și cu acumulator cu azot (Versiunea FH); Dafne, cu conditioner și cu discuri, cositoare tractată; Tosca - modelul cu conditioner cu tamburi, tot tractat.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 583 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!