Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Pregătirea perfectă a patului germinativ cu combinatoarele Kompaktomat

Publicat: 19 iulie 2021 - 11:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De aproape 30 de ani, fermierii profesioniști din peste 20 de țări ale lumii aleg combinatoarele Kompaktomat pentru pregătirea calitativă a patului germinativ. Agregatul realizează multiple operațiuni de lucru printr-o singură trecere.

combinator Kompaktomat Farmet (1) (1)_b

Combinatoarele Kompaktomat de pregătire a patului germinativ sunt, de peste 29 de ani, un produs important marca Farmet. De-a lungul existenței lor, au avut parte de multe inovații și sunt în mod constant îmbunătățite. Am livrat clienților peste 7.000 de astfel de utilaje, cu lățimi de lucru de la 2,5 m până la 15,7 m.

 

Multiple operațiuni la o singură trecere


Combinatoarele Kompaktomat sunt livrate în peste 20 de țări de pe aproape toate continentele și își dovedesc calitățile în multe condiții diferite de sol și de climă. Ele execută întotdeauna lucrările pentru care sunt concepute - 7 operațiuni de lucru printr-o singură trecere.

1. Pregătirea optimă a patului germinativ

Dintr-un sol grosier după arat, combinatoarele Kompaktomat realizează un pat germinativ ideal pentru semănatul culturilor.

2. Recompactarea solului

Construcția masivă a utilajului, cu tăvălugi mari, este o garanție nu doar a fiabilității operaționale ridicate, ci și a unei durate de viață îndelungate. Asigură și o greutate a utilajului, suficientă pentru recompactarea eficientă a solului scarificat. Acest lucru este un factor cheie pentru crearea unui pat germinativ cu capilaritatea reînnoită, care are grijă ca apa să pătrundă în sol până la sămânță. 

Acesta este un factor cheie la înființarea culturii cu succes, asigurând apariția și creșterea uniformă ulterioară, cu un aport suficient de apă din sol către rădăcini, chiar și în perioadele de secetă. Așadar, fără o recompactare calitativă a solului după arat nu se poate constitui cu succes o cultură care să prezinte un potențial bun la recoltare.

combinator Kompaktomat Farmet (2)_b

3. Nivelare excelentă

Suprafața solului nu doar că este recompactată perfect, ci și foarte bine nivelată, datorită celor trei patine care creează un plan ideal atât pe direcție transversală, cât și longitudinală. Patinele pot fi reglate mecanic sau hidraulic.

O suprafață perfect nivelată reprezintă baza pentru alte operațiuni agrotehnice rapide și de înaltă calitate:

• semănat rapid cu respectarea unei adâncimi precise;

• tratament chimic rapid și de înaltă calitate în timpul perioadei de vegetație;

• recoltare rapidă și fără probleme, cu o miriște scundă.

4. Scarificare la adâncimea optimă de semănat

Secția de lucru cu brăzdare asigură o scarificare foarte uniformă pe toată suprafața solului, până la adâncimea reglată. Adâncimea de scarificare trebuie să fie identică cu cea de semănat, pentru ca semințele să fie așezate într-un pat germinativ compactat și să fie în contact cu apa din sol. Utilizându-se brăzdarele săgeată, solul este despicat pe toată suprafața, ceea ce reprezintă un avantaj mai ales în cazul combaterii mecanice a buruienilor. Adâncimea de lucru a secțiilor de scarificare poate fi reglată mecanic sau hidraulic. Scarificarea urmelor de tractor este asigurată de niște grape speciale care pot fi reglate variabil.

5. Variate organe de lucru

Cea mai răspândită și cea mai universală configurație a utilajului Kompaktomat este o combinație între un tăvălug frontal tubular spiralat și un tăvălug posterior crosskill, împreună cu o secție de scarificare cu brăzdare săgeată, asigurate cu arc. Această configurație oferă cea mai mare versatilitate în diferite condiții, cu o calitate foarte bună a lucrărilor. Cu toate acestea, există o serie întreagă de alte variante care pot fi alese pentru condițiile specifice ale fiecărui client. Se pot alege, de exemplu, tăvălugi ring pentru soluri umede lipicioase sau tăvălugi dubli crosskill, cu greutate crescută și cu mai mare efect de despicare în condiții dificile.

Secțiile de lucru pot fi cu sape sau cu brăzdare săgeată. O alegere frecventă o reprezintă patinele frontale cu grape tip Flexiboard, potrivite mai ales pentru solurile umede și lipicioase.

6. Randamentul mare și eficiența ridicată sunt caracteristici cheie ale utilajului Kompaktomat.

La viteza de lucru recomandată de 14 km/h, randamentul este de 1,2 hectare/oră. Acest lucru asigură o eficiență și o disponibilitate foarte ridicate pentru lucrările imediate, în intervale de lucru scurte caracteristice lucrărilor agricole sezoniere. De exemplu, un tractor modern, cu o putere de 240 kW, în agregat cu Kompaktomat K 1000 PS, lucrează 12 ha/oră cu un consum de motorină de 4 l/ha. Datorită unei astfel de performanțe, solul poate fi pregătit în avans față de semănătoare, pentru a se economisi astfel apa din sol.

combinator Kompaktomat Farmet (1)_b

7. Economie de semințe 

Crearea unui pat germinativ calitativ, cu o compactare optimă, asigură o încolțire perfectă și uniformă a plantelor. Prin urmare, dozarea semințelor poate fi redusă, asigurând în același timp un număr suficient de plante viitoare și o distribuire uniformă a acestora. Acest lucru facilitează în mod semnificativ gestionarea agronomică a culturii, cu garantarea unei recolte mari.

Compactarea optimă a solului și permeabilitatea apei din sol se reflectă nu doar asupra încolțirii semințelor, ci și pe întreg parcursul perioadei vegetative, cu precădere spre finalul acesteia, când se formează semințele și recolta în ansamblu.

 

Kompaktomat este garanția prelucrării eficiente a solului, a facilitării operațiunilor ulterioare, a gestionării agronomice a culturii și a obținerii unor recolte excelente. Contectează reprezentanțele comerciale ale Farmet din România!

Nexxon_b

logo_GREENEXPERT_OK sigla_b

Logo Gamma-Deutsch-Conzept_b


un articol de FARMET

mai multe pe această temă www.farmet.cz/ro


 

Vizualizat: 741 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?