Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Pöttinger – produse noi și unitate nouă de producție în Europa!

Publicat: 20 octombrie 2021 - 15:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Celebrând trecutul şi privind cu încredere spre viitor, austriecii de la Pöttinger au lansat de curând noi produse şi au inaugurat cea de-a patra unitate de producţie din Europa, investiție care i-a costat 25 milioane de euro.

Ca în vremurile bune, când toţi marii producători de maşini şi echipamente agricole obişnuiau să-şi prezinte noile realizări tehnologice chiar înainte de Agritechnica, pentru a servi curiozitatea jurnaliştilor şi a stârni apetitul investiţional publicului ţintă, Pöttinger a lansat, la început de septembrie, câteva noi produse pe care le-a prezentat mediei internaţionale.

Graţie invitaţiei lansate în exclusivitate de NHR Agropartners, importator şi distribuitor autorizat al mărcii austriece pentru piaţa noastră, am avut şansa să mă număr printre puţinii reprezentanţi ai presei de specialitate care au avut acces la evenimentul de lansare din Kremsmünster.

 

Performanţe financiare de excepţie


Cu o cifră de afaceri record (405 milioane de euro) în anul financiar 2020/21, Pöttinger şi-a consolidat poziţia pe pieţele europene, şi nu numai, în pofida provocărilor legate de pandemia Covid-19. Faţă de anul trecut, volumul vânzărilor a crescut cu 11%, în timp ce cota de export a rămas la un nivel ridicat, respectiv 88%. Mai mult decât atât, a fost inaugurată de curând şi noua fabrică de la St. Georgen, nu departe de Grieskirchen, unde se află sediul central al grupului, care va constitui baza pentru producţia preselor de balotat cilindrice şi a greblelor pentru adunat fânul.

 

150 de existenţă


Totul în contextul în care Pöttinger tocmai a aniversat 150 de existenţă, performanţă la care cu siguranţă râvnesc mulţi competitori din industrie. „Ca sursă de inovaţie cu o echipă puternică de angajaţi foarte motivaţi, o reţea de dealeri bine dezvoltată şi având în vedere nevoile de viitor ale pieţei, în ceea ce priveşte digitalizarea, tehnologia senzorilor etc., suntem echipaţi ideal pentru provocările viitoare”, a ţinut să precizeze Gregor Dietachmayr, purtătorul de cuvânt al echipei de management.

 

Combaterea mecanică a buruienilor cu Rotocare V


Pöttinger le propune astfel fermierilor câteva soluţii tehnologice, în special pe partea de protecţie a culturilor, cu care speră să aibă succes în faţa noilor cerinţe legislative europene ce urmăresc reducerea utilizării substanţelor chimice pentru combaterea buruienilor şi nu numai. În această categorie se încadrează şi noua grapă rotativă Rotocare V, disponibilă la lăţimi de lucru de 6,6 m, 8 m şi 12,4 m. Fiecare model este echipat cu un număr de discuri în formă de stea (cu 16 vârfuri curbate), cu diametrul de 540 mm fiecare, suspendate individual pe două rânduri, despre care austriecii spun că au o rezistenţă foarte mare la uzură. Pentru versiunea cu lăţimea cea mai mică (74 de stele în configuraţie), necesarul minim de putere este de 90 CP, în timp ce Rotocare V 12400 are 138 de stele şi are nevoie de un tractor de 160 CP. Viteza de lucru este de 10-30 km/h, iar Pöttinger recomandă acest utilaj nu doar pentru îndepărtarea buruienilor, ci şi pentru aerarea pajiştilor şi încorporarea îngrăşămintelor.

 POTTINGER ROTOCARE (1)_b

 ROTOCARE

Flexibilitate şi precizie


Datorită designului său unic, noua grapă Flexcare vario oferă flexibilitate deplină lucrând într-o varietate de culturi. Cadrul glisant integrat hidraulic permite reglarea distanţei dintre rânduri şi a înălţimii de lucru fără a mai avea nevoie de scule, în timp ce excavarea electro-hidraulică opţională a elementelor de prăşit permite reglaje fine. Maşina are astfel un control precis al adâncimii protejând cultura. În plus, există posibilitatea montării unei camere 2D pentru identificarea plantelor. Şi această grapă este disponibilă în trei dimensiuni (4,7 m - 6,2 m - 9,2 m).

 POTTINGER FLEXCARE (1)_b

FLEXCARE

Grapa cu presiune constantă


În plus, compania austriacă a mai prezentat şi un dispozitiv ceva mai lat, de până la 12,2 metri - Tinecare V, o grapă cu presiune constantă care combină cele mai bune rezultate de lucru cu cea mai mare putere. Pe lângă sistemul brevetat de arc de compresie şi roţile de control al adâncimii mari, utilajul are un cadru cu rezistenţă ridicată şi o distribuţie optimă a greutăţii. Fiecare element poate fi schimbat cu uşurinţă şi în doar câteva secunde.

 POTTINGER TINECARE (1)_b

TINECARE

Semănatul în orice condiţii


Conservarea solului şi plasarea precisă a seminţei au fost cele două mari obiective asumate de inginerii care au proiectat noua Aerosem VT, o semănătoare pneumatică tractată, cu lăţimea de 5 m. Aceasta vine echipată cu un buncăr presurizat de 2.800 litri, împărţit 50:50 pentru aplicarea seminţelor şi a îngrăşămintelor. Roţile de tasare cu diametrul mare reduc presiunea maşinii asupra solului şi minimizează rezistenţa la rulare prevenind compactarea. Suprafaţa mare de contact în combinaţie cu profilul special canelat asigură o consolidare optimă a rândurilor de seminţe. În plus, suspensia cu role hidraulice asigură o funcţionare lină în timpul însămânţării. Acest lucru permite menţinerea vitezei mari de conducere pe diferite tipuri de sol.

 POTTINGER AEROSEM_VT (1)_b

AEROSEM VT

SISTEMUL DUAL-DISC


Un nou sistem de măsurare sub presiune poate gestiona cele mai ridicate rate de aplicare, fiecare parte a rezervorului având o măsurare individuală care alimentează aceeaşi linie de seminţe unice. Ambele sisteme de măsurare pot fi reglate independent, permiţând rate de aplicare diferite pe baza a două hărţi de aplicaţii diferite sau însămânţarea simultană a două produse. Nu în ultimul rând, sistemul de brăzdare cu discuri duble DUAL-DISC asigură plasarea precisă a seminţelor chiar şi în cele mai dificile condiţii.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 596 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?