Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ploaia vine adusă de Carnevali!

Publicat: 04 martie 2023 - 12:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

”Ploaia Carnevali”, așa se traduce numele italian Pioggia Carnevali, o companie cu peste 70 de ani de experiență în producerea de sisteme de irigare, prezentă și în România cu o gamă largă de echipamente și accesorii pentru irigat.

”Ploaia nu mai vine din cer, ci adusă de Carnevali”, spune Andrea Carnevali, CEO Pioggia Carnevali. Acesta conduce de aproape 20 de ani compania fondată de bunicul său în 1950. ”Carnevali e veche și foarte nouă, în același timp”, adaugă Sergio Sacchini, business strategy manager Pioggia Carnevali.

Pioggia Carnevali 2_b

De la stg. la dr.: Sergio Sacchini - business strategy manager Pioggia Carnevali, Andrea Carnevali - CEO Pioggia Carnevali, Marius Mitra - area export manager Pioggia Carnevali în România, la EIMA Bologna 2022


PESTE 70 DE ANI DE EXPERIENȚĂ


Ca majoritatea companiilor din industria producătoare de mașini și utilaje agricole din Italia, Pioggia Carnevali este o companie de familie, ajunsă deja la a treia generație. De la ideea inițială de a construi sisteme fixe de irigare, singurele existente la acea vreme, compania a evoluat până la dezvoltarea de noi sisteme mobile, semiautomate și automate.

De-a lungul anilor, a fost necesară extinderea gamei de produse și creșterea specializării în producție, așa că, în prezent, Grupul Carnevali include trei companii -  Corai și Nuova Silam, care produc racorduri și țevi pentru irigații, galvanizate și din aluminiu, în timp ce Pioggia Carnevali și-a concentrat activitatea pe sisteme de irigare cu tambur și pe o gamă largă de accesorii pentru sisteme de irigare și de desecare.

 

”Urmărim trei concepte în dezvoltarea noilor produse: fiabilitate, ușurință în manevrare și eficiență.”SERGIO SACCHINI, Business strategy manager Pioggia Carnevali

 

GAMĂ COMPLETĂ DE ECHIPAMENTE ȘI ACCESORII


Astăzi, Pioggia Carnevali este prezentă pe piața internațională cu patru linii principale de produse: sisteme fixe și accesorii din oțel zincat, inox și aluminiu și aspersoare cu rază mică, medie și mare, tamburi pentru irigații, motopompe și generatoare, fixe sau cu cărucior și sisteme de irigat pivotante și liniare pentru suprafețe medii și mari. ”Îmbunătățim gama de produse în fiecare sezon, pentru a ne adapta cerințelor fermierilor de pe piețele unde vindem produsele noastre”, spune Andrea Carnevali. În prezent, 55% din producția companiei merge pe piețe din afara Italiei.

Pioggia Carnevali 1_b


COLABORARE CU CEI MAI IMPORTANȚI FURNIZORI DIN SECTOR


Datorită experienței îndelungate, producătorul italian lucrează cu cele mai bune materii prime și colaborează cu cei mai importanți furnizori din sector. ”Gama de produse pe care le oferim include de la sisteme de irigații pentru horticultură, până la sisteme pentru culturi vegetale pe suprafețe mari, de peste 100 de hectare”, spune Andrea Mosconi, manager export Pioggia Carnevali, care, surpriză, vorbește foarte bine limba română.

Gama de motopompe este echipată cu motoare Iveco, John Deere sau Deutz, iar pe partea de pompe, producătorul italian colaborează cu Caprari și Scova.

Tamburii acoperă o plajă largă, de la dimensiuni mici, pentru a iriga, de exemplu, un teren de sport, până la lungimi care ating 500 de metri sau chiar 700 de metri.

 

90% DIN VÂNZĂRI: TAMBURI DE 400 - 600 METRI


Piața din România este o țintă importantă pentru producătorul italian în următorii ani. ”Pe piața din România, peste 90 la sută din vânzări sunt tamburi între 400 și 600 de metri, iar cei mai mulți clienți sunt în zona de sud și în zona de est a României. Cea mai mare problemă pentru fermierii români nu este achiziția unui sistem de irigații, ci sursa de apă, dar avem tot mai multe cereri de la fermieri din zonele unde au fost reabilitate canalele de irigații”, spune Marius Mitra, area export manager Pioggia Carnevali pentru România.

Acesta afirmă că și-a propus să creeze o rețea cât mai mare și mai stabilă de dealeri, dat fiind că cererea pentru sisteme de irigații în România este din ce în ce mai mare, de la an la an, deoarece fermierii români sunt tot mai conștienți că trebuie să facă investiții în irigații pentru a-și asigura apa de care culturile agricole au nevoie.

Pioggia Carnevali 3_b

Andrea Mosconi - manager export Pioggia Carnevali (stg.) și Marius Mitra (dr.), area export manager Pioggia Carnevali în România, la EIMA Bologna 2022


REPREZENTANȚĂ TEHNICĂ ȘI STOC DE PIESE ÎN ROMÂNIA


”Ne ajută foarte mult faptul că avem o reprezentanță Pioggia Carnevali în România, care ne oferă suport tehnic, dar și faptul că Andrea Mosconi, managerul de export al companiei, vorbește limba română”, adaugă Marius Mitra.

Pioggia Carnevali are, în România, un reprezentant tehnic, pentru a veni în sprijinul dealerilor care comercializează produsele companiei, precum și un punct de lucru unde există un stoc de piese de schimb, pentru a putea oferi fermierilor sprijin cât mai rapid când au nevoie, pe parcursul sezonului de irigat.

 

SOLUȚII ”LA CHEIE” PENTRU FERMIERII ROMÂNI


”O problemă pe care am observat-o în România este legată de dimensionare. Sunt foarte multe cazuri în care fermierii au utilaje care nu sunt exploatate corespunzător, cu potențial care nu este folosit și nici infrastructura nu le permite să aibă aducțiune de apă corespunzătoare pentru necesitățile de irigare.

Obiectivul nostru este să le oferim fermierilor soluții ”la cheie”, adică atât suport tehnic și consultanță pentru dimensionarea corectă a instalației de irigat, cât și cea mai bună variantă de sistem de irigații pentru fermele lor”, afirmă Andrea Mosconi.

 

CONTROL DE LA DISTANȚĂ


”O noutate dezvoltată recent este posibilitatea de a controla de la distanță sistemul de irigare, printr-o aplicație care permite fermierului să fie mai puțin prezent pe teren. De exemplu, cu automatizarea între motopompă și tambur, este suficient ca fermierul să verifice de la distanță dacă s-a terminat ciclul de irigat, nu trebuie să fie neapărat în câmp”, explică Andrea Mosconi.


Faceți un tur virtual al EIMA 2022 și descoperiți standul Pioggia Carnevali în Pavilionul 22: https://www.eima.it/en/virtual-tour-eima.php. În colțul din dreapta sus al imaginii, alegeți varianta Halls Map, apoi selectați Pavilionul 22 pe hartă și utilizați săgeata din centrul imaginii pentru a vă ”deplasa” prin pavilion până la culoarul A11.

 

un articol de

VIOLETA MÂȚ

Vizualizat: 924 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?