Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Piaţa tractoarelor în UE

Publicat: 11 martie 2017 - 15:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Piaţa europeană a tractoarelor agricole a cunoscut o scădere de 6,7 procente în 2016. În cele mai mari două pieţe, Germania şi Franţa, cererea s-a diminuat cu 10,8 la sută, respectiv cu 6%. În Franţa, prima jumătate a anului trecut a început cu o creştere uşoară, dar în a doua jumătate scăderea a fost foarte puternică. 

În următoarele două mari pieţe, Italia şi Marea Britanie, piaţa a cunoscut o scădere minoră (mai puţin de 1%) a înregistrărilor de noi tractoare. Spania este piaţa vest-europenă cu cea mai mare creştere (7,8%) a cererii în 2016. În celelalte state europene, cererea a variat de la o scădere de -28%, în Ungaria, până la o creştere de 73% în Croaţia.

FendtClick pe poza pentru galerie!
Vânzările de tractoare în Europa au înregistrat o scădere în primele două trimestre ale anului 2016, urmată de o creştere semnificativă în trimestrul trei. O apreciere remarcabilă a vânzărilor s-a înregistrat în luna septembrie, ca urmare a modificării cerinţelor legale privind emisiile de gaze pentru tractoarele cu puterea între 75 şi 175 CP şi cu motoare Stage IIIB, ce ar fi trebuit să fie înregistrate înainte de 1 octombrie 2016. În consecinţă, această creştere oarecum artificială din septembrie a fost urmată de o scădere bruscă în trimestrul patru.

Ce game de putere au preferat fermierii europeni?
Scăderea generală a vânzării de tractoare nu se aplică tuturor categoriilor de utilaje. În 2016, au fost vândute mai multe tractoare cu o putere sub 50 CP decât în 2015. De asemenea, a fost observată o creştere a vânzărilor de tractoare cu o putere de peste 250 CP şi a celor cu o putere de 150-175 CP.
Piaţa pentru tractoare şi combine agricole din Europa este analizată în mod regulat de către Asociaţia Europeană a producătorilor de maşini agricole - CEMA. "La începutul anului 2017, aşteptările industriei pentru anumite ţări ca Germania şi Franţa continuă să rămână precaute, în timp ce în alte pieţe, cum ar fi Marea Britanie şi Spania, sunt semne încurajatoare de creştere. Suntem încântaţi să vedem că barometrul lunar CEMA a devenit din nou pozitiv, pentru prima dată în ultimii doi ani", a declarat Matthew Foster (Case IH), noul preşedinte al CEMA - Grupul Senior Executive pentru tractoare mari şi combine agricole, ales în în această funcţie în unanimitate, în sedinţa din 22 decembrie 2016. Foster va prezida CEMA în următorii trei ani şi a preluat funcţia de la Christoph Wigger, vicepreşedinte de vânzări şi marketing pentru Regiunea 2 de la John Deere. Matthew Foster este vicepreşedinte Case IH responsabil pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EAME).
Nu a fost prezentată încă o estimare a vânzărilor din 2017, dar experţii economici ai asociaţiilor membre ale CEMA se aşteaptă ca cererea globală să rămână stabilă.

 

AGCO - TREI LUNI DE CREŞTERE
Vânzările nete ale grupului AGCO au crescut cu 6,9% în ultimele trei luni ale anului 2016, ajungând la 2,1 miliarde de dolari. În 2016, AGCO a realizat vânzări totale de aproximativ 7,4 mld dolari, în scădere cu cca. 0,8% comparativ cu 2015. „Anul trecut a fost dificil din cauza reducerii continue a cererii de pe piaţa mondială pentru utilaje agricole. Recolta record de cereale în SUA, combinată cu producţia bună din Europa şi Brazilia, a condus la creşterea stocurilor de cereale şi reducerea preţurilor pentru produsele agricole”, a explicat Martin Richenhagen, preşedinte şi CEO AGCO. Cererea şi vânzările s-au redus în toate pieţele importante, în America de Nord şi Europa de Vest scăderile fiind semnificative.
În zona EAME (Europa, Africa, Orientul Mijlociu), vânzările nete au crescut cu 3,5% anul trecut, în comparaţie cu 2015. Creşterea vânzărilor în Marea Britanie şi statele nordice a fost compensată de un declin în Africa, Germania şi Franţa. Aceasta din urmă a fost puternic afectată de producţia foarte mică de grâu.
AGCO se aşteaptă la o creştere uşoară a cererii de maşini agricole în America de Nord, Europa şi America de Sud în acest an, iar vânzările nete să rămână la cca. 7,4 mld de dolari.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 4 (187) din 1-15 martie 2017

Vizualizat: 347 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?